Descoperă Ceva Dulce și inedit

Ceva Dulce
Timișoara

Iubitorilor de ciocolată și amatorilor de dulciuri inedite nu le dăm nicio veste când le spunem că în Timișoara există Ceva Dulce, un butic cochet cu dulciuri incredibile. Dincolo de decorul rupt din poveste, rafturi colorate și arome îmbietoare se află două surori care au transformat o pasiune într-un business. Noi le-am trecut pragul, am încercat câteva bunătăți și ne-am pus la povești cu Giorgiana. Cu multă pasiune și entuziasm am aflat câte puțin despre ce înseamnă să ai un magazin de dulciuri. Vă lăsăm să savurați interviul și vă spunem că musai să mergeți la Ceva Dulce.

Dintre toate ideile de business posibile, de ce ați ales un magazin de dulciuri?

Dacă v-ați îndrăgostit vreodată de o aromă, încât să doriți să o savurați în fiecare zi, atunci veți înțelege într-o clipă povestea noastră dulce… Din dragostea pentru ciocolată, pasiunea de-o viață pentru dulciuri și o sensibilitate pentru gusturi excepționale s-a născut Ceva Dulce.

Ideea unui magazin de dulciuri a apărut în urmă cu aproximativ trei ani, în timpul unei discuții despre călătorii, cadouri și dulciuri de peste tot din lume.

Acel moment, visul de a construi ceva ‘al meu’ și faptul că eu și sora mea iubim ciocolata, ne-a condus la începutul anului 2015 pe acest drum dulce.

Magazin Ceva Dulce

Unde vă poziționați, care este conceptul de la care a pornit totul și care
este publicul căruia vă adresați?

Ceva Dulce este un butic cochet. Locul ideal pentru cei care știu să apecieze un dulce simplu, dar special și elegant. Încă de la început ne-am dorit să transformăm ideea de dulciuri în ceva fabulos și să aducem un suflu nou modului în care acestea sunt prezentate și vândute.

Alături de noi poți porni într-o călătorie inițiatică în care vei descoperi dulciuri surprinzătoare, pentru plăcerea ta zilnică sau pentru un cadou deosebit.

Am pornit în alegerea deliciilor dulci de la mai multe branduri preferate în primul rând de noi, apoi am încercat să găsim modalități de a le importa direct, pe cele care nu erau prezente la noi în țară.

Căutăm continuu produse noi, premium, într-o gamă variată de gusturi și arome, de la producători din întreaga lume. Apreciem conceptele ‘fair trade’ și ‘bio’, iubim ciocolata bean-to-bar și ne-ar plăcea să fie tot mai apreciată în rândul celor ce îndrăgesc dulciurile.

Sortimente de ciocolata Ceva Dulce

Unele dintre produsele noastre pot fi considerate puțin mai scumpe, dar nu trebuie să fie cumpărate cu sacul… poate doar în anumite ocazii. 😀
Căutăm să alegem produse artizanale, realizate cu pasiune și bucurie, din ingrediente de maximă calitate.
Cei care sunt în căutarea aceleiași ciocolate realizată după vechi rețete plictisitoare, cu arome, culori artificiale, conservanți, mult zahăr și puțină cacao, vor fi dezamăgiți.

Care a fost cea mai solicitantă parte în deschiderea unei astfel de afaceri?

Cea mai solicitantă activitate este, mai degrabă, menținerea unei astfel de afaceri.

Pentru mine totul a fost o noutate, încă din prima zi. A debutat cu decizia de a deschide o afacere proprie și a continuat cu etapele pentru înființarea firmei, găsirea locației perfecte, relația cu instituțiile statului și tot ce înseamnă o activitate bazată pe comerț direct.

Surprize și provocări apar în fiecare zi, oricât te-ai documenta inițial sau ai încerca să te pregătești și să anticipezi.

Ceva Dulce Magazin

Ce fel de dulciuri aduceți în magazin și de unde provin ele?

În magazin avem ciocolată bean-to-bar, organică sau bio; tablete de ciocolată neagră, cu lapte sau cu diverse arome de lavandă, chilli sau ceai verde; alune, caju, smochine, semințe sau fructe în ciocolată; fursecuri, biscuiți, florentine, cantuccini; jeleuri, bomboane, acadele, Jelly Beans și Jelly Belly.

Nouă ne place să experimentăm gusturi noi, așa că veți găsi și ciocolată vegană sau tablete bazate pe fructe; ciocolată cu lapte de capră sau de oaie; tablete cu hot masala și chiar ciocolată la metru sau specialități de ciocolată cu foiță de aur.

Dulciurile provin din Belgia, Germania, Elveția, Franța, Italia, Spania, Anglia, Irlanda, SUA, Slovacia, Austria, Ungaria și bineînțeles, România.

Ciocolata Ceva Dulce

Aveți și produse românești? Cât de ușor este să găsești dulciuri tradiționale românești?

Ne-am dorit foarte mult să avem pe rafturile magazinului nostru și produse românești, însă nu sunt foarte multe.

După un research îndelungat am găsit câțiva producători care încearcă să reinventeze dulciuri tradiționale sau să realizeze praline, figurine și specialități din ciocolată ‘made in Ro’.

Figurine Ceva Dulce

Care sunt cele mai populare dulciuri din magazinul vostru?

Îmi este greu să dau un răspuns, deocamdată, mai ales că noi încercăm să venim mereu cu noutăți…

Din ce am observat până acum, adolescenții preferă acadelele și bomboanele Jellycioase (Jelly Beans și Jelly Belly), iar persoanele de peste 25 de ani aleg ciocolata sau biscuiții.

De Sărbători sau la ocazii speciale se caută dulciuri tradiționale, praline sau figurine din ciocolată.

Jelly Beans Ceva Dulce

Dacă ar fi să alegeți, care ar fi produsul vostru favorit din magazin?

Pentru mine, sora mea și întâmplător și pentru asociatul nostru, dulcele preferat rămâne ciocolata cu marțipan.

Provine chiar și de la același brand, cu tradiție în Germania, Niederegger Lübeck… Iar povestea de la început, în urma căreia ne-a venit ideea afacerii dulci are legătură directă cu aceste minunății din marțipan.

Care ar fi cel mai neobișnuit produs pe care îl aveți?

Cel mai neobișnuit dulce ca și formă ar fi o gamă de creme aromate ambalate în seringi.

Dacă ne gândim la arome, neobișnuite pot fi ciocolata cu lapte de oaie sau capră, discurile cu bacon sau cele de ciocolată albă cu căpșuni, zmeură și petale de albăstrele… Un client chiar ne-a întrebat dacă petalele de albăstrele sunt comestibile. ☺

Ciocolata cu lapte de capra Ceva Dulce

Ciocolata bean-to-bar de la brandul austriac Zotter are câteva tablete de ciocolată cu semințe de cânepă, sânge de porc, ketchup sau curmale și ciuperci Shiitake, însă deocamdată nu le-am adus în magazin.

Ne pregătiți și alte surprize în viitorul apropiat?

Ne bucurăm să vă anunțăm în premieră că tocmai am lansat magazinul online Ceva Dulce (www.cevadulce.tm.ro). Avem încă de făcut mici ajustări și de ‘urcat toate dulciurile pe rafturi’, însă greul a trecut.
Pe viitor ne gândim la o serie de ateliere de ciocolată în cadrul cărora cei pasionați să își cultive gustul și să poată descoperi cât mai mult din acest univers dulce și fascinant, la diversificarea ofertei pentru evenimente și HORECA sau amenajarea unui spațiu pentru organizarea unor petreceri pentru copii.

Sunt idei multe și frumoase, însă le luăm pas cu pas.

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul