Cum se pregătesc restaurantele din Timișoara pentru sărbători

Timișoara

Bradul este împodobit, casa este decorată festiv, luminițele sclipesc incontrolabil, Moș Crăciun este așteptat cu atâta ardoare. Cu alte cuvinte, atmosfera sărbătorilor de iarnă s-a instalat treptat, bucurându-ne sufletele, ca de fiecare dată. După un întreg an ce a constat în schimbări complexe, compromisuri, imprevizibil și dor intens, ne dorim mai mult ca niciodată ca pregătirile pentru Crăciun și Anul Nou să fie bine puse la punct, pentru a ne putea bucura la maxim de atmosfera autentică de sărbătoare. Pentru cei care au finalizat decorarea locuinței, dar doresc să economisească timpul necesar gătitului, investindu-l în clipe petrecute alături de familie, tot mai multe restaurante creează meniuri festive de sărbători, care nu doar că vă vor redescoperi latura gurmandă, dar vă vor oferi posibilitatea de a vă dedica timpul necesar pregătirii unei mese îmbelșugate de sărbători altor activități care să vă bucure sufletele.

Dacă sunteți din Timișoara sau din împrejurimi, sau dacă aveți posibilitatea să ajungeți la Timișoara, mai jos veți regăsi o listă ce prezintă câteva restaurante care doresc să se ocupe de problema gătitului în prag de sărbători în locul dumneavoastră:

 

Restaurant Merlot

Restaurant Merlot propune 6 idei de platouri pentru întreaga familie, în pragul sărbătorilor de iarnă:

  • Platou winter premium holidays pentru 2-3 persoane, ce conține: mușchi de vită Wellington cu sos Lambrusco, ceafă de porc Mangalița sous vide și afumată, piept de curcan glazurat cu jeleu de portocală, piept de rață cu sos de mango, mușchiuleț de porc umplut cu mix de ciuperci de pădure, sparanghel în unt, risotto cu hribi si pecorino, zbârciogi sote cu usturoi și verdețuri, cartofi double baked cu cedar, legume coapte la grătar și salată mixtă
  • Platou winter holidays pentru 2-3 persoane, ce conține: mușchi de porc umplut cu salsiccia, ceafă de porc coaptă în jar, piept de pui de curte umplut cu mix de ciuperci (hribi și zbarciogi), pulpă de rață confiată, sos de portocale și varză roșie, cartofi copți umpluți cu ragu de vițel, piure de păstârnac, risotto cu șofran și pecorino, ciuperci champignon umplute, rosti de cartofi cu pancetta, legume caramelizate și salată mixtă
  • Vegetarian winter pentru 3 persoane cu: risotto cu hribi și burrata, sparanghel în unt, zucchini și cuscus cu legume gratinate, cartofi umpluți cu cremă de brânză și mascarpone, halloumi la grill, camembert în crustă de susan, vinete parmegiana și salată de rucolla și roșii cherry
  • Fisherman plate pentru 4 persoane, ce conține: file de doradă, calamari a la plancha, creveți tempura, creveți argentinieni grill, midii, orez cu șofran, legume tempura și sparanghel sote
  • Carnivore treat pentru 4 persoane, ce conține: mușchi de vită cu sos de piper verde, piept de pui de curte în cuptor cu cărbuni, ceafă de porc coaptă încet, cotlet de porc de fermă, în unt cu ierburi aromate, risotto cu unt și parmezan, cartofi copți cu rozmarin, legume la cuptor, morcovi caramelizați și salată de rucolla cu roșii cherry și pecorino local
  • Carnivore exclusive pentru 4 persoane, cu: antricot de vită Uruguay, ceafă de porc Mangalița, mușchi de vită, cotlet de miel french rack, risotto cu hribi și pecorino local, sparanghel în unt, cartofi la cuptor cu rozmarin, morcovi caramelizați și salată de rucolla cu roșii cherry si pecorino local

 

Meniurile sunt foarte diversificate, conținând atât preparate din carne, cât și specialități vegetariene sau chiar fructe de mare pentru cei doritori.

Comenzile pot fi plasate până cel târziu 22 decembrie (în cazul comenzilor pentru Crăciun) și 29 decembrie (în cazul comenzilor pentru Anul Nou), iar livrările se realizează în data de 24, respectiv 31 decembrie. De asemenea, la fiecare comandă de minimum 6 persoane, cei de la Restaurant Merlot vă vor bucura cu o sticlă de prosecco drept cadou.

 

Restaurant Casa Bunicii

Întâmpinându-și clienții cu o atmosferă primitoare și jovială atât fizic, cât și în mediul online, Casa Buncii le oferă clienților posibilitatea de a alege dint-o gamă extrem de variată de bunătăți pentru masa de Crăciun/Anul Nou. Acestea sunt organizate pe categorii, astfel încât fiecare client își poate pune amprenta asupra meniului, personalizându-l așa cum dorește. Nelipsita și atât de mult iubita salată de boeuf, păstrăvul cu mămăliguță sau plăcinta cu brânză și mărar sunt la un click distanță de dumneavoastră. Casa Bunicii pune la dispoziție și variante moderne de preparate, care să vă ofere un adevărat răsfăț culinar, platoul Finger Food Modern conținând, printre altele, mousse de fois gras cu dulceață de afine, miniburgeri din piept de curcan și bruschete cu brânză de capră. Lista de prețuri  poate fi trimisă spre a fi consultată pe e-mail sau poate fi solicitată telefonic. Livrările se realizează în data de 24.12, respectiv 31.12, într-un interval orar stabilit de comun acord cu clientul.

 

Sursă foto

Sursă foto

 

Restaurant Tinecz

După cum afirmă și cei de la Restaurant Tinecz, platourile cu preparate tradiționale sunt indispensabile unei mese îmbelșugate de sărbători. Aceștia pun la dispoziția clienților o gamă diversificată de platouri cu preparate autentice tradiționale, care se vor plia cu siguranță pe gustul și buzunarul fiecăruia, trezindu-vă nostalgia timpurilor de altădată. Există de asemenea opțiunea de platou cu bunătăți vegetariene, cu legume, tartine cu salată de vinete și tartine cu zacuscă, pentru cei doritori. Comenzile se preiau până în data de 23 decembrie, iar la fiecare comandă de peste 200 de lei, cei de la Restaurant Tinecz vă vor răsplăti cu o sticlă de vin Cuvée Tinecz cadou.

 

Sursă foto

 

Restaurant Valahia

Nu în ultimul rând, și cei de la Restaurant Valahia se oferă să vină în ajutorul clienților în prag de sărbători, propunând un pachet cu bunătăți pentru sărbători armonioase și lipsite de griji. Pachetul conține:

Aperitive:

  • Ouă umplute
  • Piftie de porc
  • Salată boeuf
  • Salată de vinete
  • Şuncă de casă fiartă
  • Chifteluţe
  • Sos de hrean
  • Ciorbă de porc sau Ciorbă de perişoare sau Supă de pui cu găluşte
  • Sarmale bănăţene
  • Ceafă la cuptor
  • Salată de murături de casă

Comenzile se preiau cu minimum 24h înainte, iar la fiecare pachet comandat, clienții vor primi un cozonac și o sticlă de vin din partea casei, pentru a completa atmosfera de sărbătoare.

 

Sursă foto

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul