Gordon Ramsay revine pe National Geographic în noi misiuni culinare la capătul lumii

Astăzi, ieșim din cotidianul rețetelor și al recenziilor culinare și v-am pregătit un material editorial pe subiect mai exotic, despre un cunoscut bucătar internațional.

Gordon Ramsay, chef britanic ale cărui restaurante au obținut de-a lungul timpului numeroase stele Michelin,  dar cunoscut și pentru participarea în triatlonul Ironman, revine la National Geographic, de duminică, 23 august, ora 21.00, cu un nou sezon din seria Gordon Ramsay: Călător cu gust. Seria, ce va fi transmisă la nivel mondial în 172 de țări și 43 de limbi, ni-l arată pe Gordon în aventuri captivante și situații limită, explorând cultura locală prin intermediul mâncării. 

Guyana – Gordon Ramsay working on his dishes during the big cook. (Credit: National Geographic/Justin Mandel)

„Explorăm încă șapte regiuni în acest sezon, fiecare cu o istorie și obiceiuri culinare foarte diferite”, spune Ramsay. „Avem oportunitatea de a învăța de la localnici și de a le asculta poveștile, iar aceasta ne oferă o experiență și o înțelegere mult mai profundă a lumii din jurul nostru.”

Ramsay pregătește festinuri în Tasmania, Africa de Sud, Indonezia, Louisiana, Norvegia, India și Guyana, aventurându-se și mai mult în zone neexplorate, pentru a descoperi bucătăriile globului. Escaladează munți, înfruntă valuri de 3 metri și înoată în mări populate de rechini albi, intră într-o cursă cu tauri, îndură temperaturi glaciale și își croiește drum spre necunoscut, în căutarea câtorva dintre cele mai bune ingrediente din lume. Pe scurt, participă la cele mai îndrăznețe misiuni de până acum, totul pentru a atinge excelența gastronomică.

Coorg, India – Spices and ingredients used during the big cook. (Credit: National Geographic/Justin Mandel)

Sub îndrumarea experților bucătăriei locale pe care îi întâlnește pe traseu, Ramsay ia parte la obiceiuri culinare și învață despre delicatesele și aromele proaspete, specifice fiecărei regiuni. Fiecare ingredient pe care îl culege, fiecare preparat pe care îl gustă și fiecare persoană cu care se întâlnește îl vor inspira să creeze o rețetă de la zero, reprezentativă pentru cultura respectivă. La finalul fiecărui episod, Ramsay își încearcă forțele în bucătărie, alături de o legendă culinară locală, împreună cu care va pregăti o masă pentru localnicii întâlniți pe parcursul călătoriei.

Dunalley, Tasmania – Crayfish poached in sea urchin butter, finished with Tasmania’s own pepperberry and leatherwood honey. (National Geographic/Justin Mandel)

Experiențele prin care trece Gordon Ramsay în acest sezon: 

  • Experiență limită la o cursă tradițională cu tauri, la care Gordon Ramsay participă, pe un câmp de orez din vestul Sumatrei;
  • Se scufundă în apele furtunoase și stâncoase ale Tasmaniei, în căutare de homari gigantici.
  • Sare din elicopter în valuri de 3 metri pentru o recoltă de midii, de-a lungul coastei sudafricane;
  • Explorează peșteri cu lilieci în Indonezia, în căutare de creveți uriași;
  • Bate cu un ATV drumurile mlăștinoase și periculoase ale Louisianei pentru a găsi verdețuri proaspete și a vâna broaște și languste;
  • Înoată în apele reci de pe coasta Norvegiei pentru a descoperi ingredientele fiordurilor;
  • Pescuiește tradițional în sudul Indiei, cu plase de 90 kilograme, înfruntând valurile puternice.

Succesiunea episoadelor va fi cea de mai jos

Tasmania neîmblânzită

23 august, ora 21.00

Chef Ramsay explorează Tasmania cea izolată, în apropierea coastei de sud a Australiei. Descoperă sălbăticia insulei și se scufundă în ape secerate de rechini, în căutare de homari de apă sărată gigantici; dă peste șerpi veninoși în tufișuri, în căutare de ierburi locale, și iese la pescuit de păstrăvi cu hidroavionul. Caută miere cum alta nu e, toate înainte de a se înfrunta cu nomadul culinar Analiese Gregory pentru a pregăti un festin epic.

În sălbăticia Africii de Sud 

30 august, ora 21.00

Chef Ramsay ajunge aproape de rinoceri, girafe, zebre și hipopotami, în sălbăticia spectaculoasă din KwaZulu-Natal, Africa de Sud, învățând secretele bucătăriei tradiționale a războinicilor și a maeștrilor Zulu, folosind un „braai” local. Sare din elicopter în Oceanul Indian dezlănțuit, culege midii pe stânci alunecoase și se afundă în cultura locală, înainte de a găti împreună cu îndrăgitul chef local Zola Nene pentru un venerabil șef Zulu.

Gastronomia Cajun

6 septembrie, ora 21.00

Chef Ramsay călătorește în Louisiana pentru a învăța secretele gătitului în stil Cajun. Acolo îl întâlnește pe Eric Cook — un fost pușcaș marin, devenit un cunoscut chef — care îl trimite în mlaștinile zonei, în căutare de ingrediente. Ramsay explorează mlaștinile din centrul Golfului Mexic, în căutare de creaturi periculoase și delicioase în același timp. Va face față provocării, sau abilitățile sale vor sfârși la un alt „capăt al lumii”?

Culmile Sumatrei

13 septembrie, ora 21.00

Căutarea chef-ului Gordon Ramsay pentru a stăpâni cele mai fascinante bucătării ale lumii îl poartă în insula indoneziană Sumatra, unde își riscă viața și își pune în joc mândria pentru a obține ingredientele de care are nevoie. Se înrolează ca marinar pe punte în largul oceanului, explorează peșteri, mulge bivolițe și peste tot, Ramsay își vede angajamentul față de gastronomia de clasă mondială pus la încercare. Sub supravegherea atentă a chefului de top al Indoneziei, William Wongso, presiunea este mare.

Junglele din Guyana 

20 septembrie, ora 21.00

Chef Ramsay pătrunde în adâncul pădurii tropicale sud-americane, în explorarea rădăcinilor culinare ale Guyanei. După ce coboară cu coarda dintr-un elicopter în junglă, vânează caimanul cu dinți cu mâinile goale, pescuiește pești piranha cu un băț din bambus și își construiește propriile săgeți pentru a pescui cu arcul pești arowana. Cu bogăția de provizii nou descoperite în junglă, își va uni forțele cu steaua în ascensiune Delvin Adams pentru a găti un festin pentru tribul amerindian băștinaș.

Capitala indiană a mirodeniilor

27 septembrie, ora 21.00

De pe coastă până în munții Indiei de Sud, Chef Ramsay descoperă aromele complexe ale regiunii cunoscute drept capitala comerțului cu mirodenii a lumii. Se lansează în vâltoarea  oceanului cu o plasă de pescuit uriașă, înfruntă înțepăturile mistuitoare ale furnicilor de foc, se avântă cu viteză pe drumurile deluroase pline de praf într-o mică mașină de raliu și testează fără să clipească gusturile extra picante ale locului, toate înainte de a încerca să impresioneze un colectiv de bucătărese experte în gastronomia artizanală cu propria versiune a bucătăriei locale. Shri Bala, un chef dur, istoric culinar și gazdă de televiziune, îl ia pe Ramsay sub aripa ei și îi dă o lecție de istorie a mirodeniilor din India. 

Norvegia, țara vikingilor

4 octombrie, ora 21.00

Chef Ramsay descoperă vikingul din el și înfruntă temperaturile de decembrie ale Norvegiei pentru a găsi aromele bucătăriei locale. Se scufundă după scoici în apele glaciale ale fiordurilor, luptă alături de localnicii Sami cu o turmă nervoasă de reni, pune pește la fermentat și gustă cap de oaie, înainte de a-și pune noile abilități la încercare cu un festin de Crăciun împreună cu cheful local Christopher Haatuft.

Gordon Ramsay: Călător cu gust este produs de Studio Ramsay pentru National Geographic. Pentru Studio Ramsay, producători executivi sunt Gordon Ramsay, Lisa Edwards și Jon Kroll. Pentru National Geographic, producător executiv este Betsy Forhan, vicepreședinte de producție este Kevin Tao Mohs și vicepreședinte executiv pentru divizia unscripted entertainment este Geoff Daniels. 

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul