Unilever Food Solutions- Inspiraţie zi de zi

București

La invitaţia Unilever, am participat sâmbǎtǎ la o demonstraţie de gǎtit sǎnǎtos, organizatǎ în colaborare cu hotelul Pullman şi al sǎu Executive Chef, Dumitru Bucşa. Iniţiativa Unilever a pornit de la nişte studii care au arǎtat cǎ „oaspeţii restaurantelor îşi doresc feluri de mâncare familiare”, iar bucǎtarii UFS recomandǎ câteva schimbǎri care sǎ-i încurajeze pe aceştia sǎ consume preparate cu mai puţine grǎsimi.

Astfel, dacǎ descrierea preparatelor este atrǎgǎtoare şi fotografiile incitante, dacǎ meniul conţine feluri de mâncare realizate cu ingrediente proaspete şi de sezon sau dacǎ se urmǎreşte comandarea unor preparate din bucǎtǎria asiaticǎ sau mediteraneanǎ, unele din cele mai sǎnǎtoase bucǎtǎrii, clienţii restaurantelor vor fi mai interesaţi de opţiunile sǎnǎtoase din meniul respectivului restaurant.

Sâmbǎtǎ, Dumitru Bucşa şi bucǎtarul Unilever, Robert Voicu, ne-au arǎtat cum sǎ pregǎtim o masǎ simplǎ şi, în acelaşi timp, delicioasǎ. Bucǎtǎria hotelului Pullman este deschisǎ, astfel încât oaspeţii sǎ poatǎ privi mise en place-ul ingredientelor şi sa fie asiguraţi cǎ ceea ce li se pregǎteşte este proaspǎt şi de cea mai bunǎ calitate.

Chef Dumitru Bucsa si Chef Robert Voicu

Cu aceastǎ ocazie, editor-ul foodcrew a aflat ce este o salamandrǎ, adicǎ un cuptor format dintr-o plitǎ fixǎ şi un grǎtar mobil care este foarte folositor în special pentru gratinare. De data aceasta, ea a fost folositǎ pentru prepararea unui file de şalǎu marinat puţin în sos simplu, de ulei de mǎsline, sare şi lǎmâie şi presǎrat pe deasupra cu ardei iute roşu, pentru arome şi culoare. Alǎturi, un mix de legume (dovlecei, apio, ardei şi morcovi) la grǎtar, a completat aceastǎ prezentare, totul realizându-se în mai puţin de 45 de minute.

File de salau cu legume la gratar

Ȋn general, trendul pare sǎ fie unul care sǎ confirme iniţiativa Unilever. Personal, am fost plǎcut suprinsǎ sǎ vǎd în meniul unui restaurant câteva preparate dietetice, semn cǎ oamenii sunt din ce în ce mai atraşi de feluri de mâncare cu mai puţine grǎsimi, cu ingrediente de sezon şi cât mai simplu preparate.

Foto credit: PR

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul