Dacă în urmă cu puțin timp vă spuneam că Prăjiturela ne-a pregătit două emisiuni noi la TV Paprika, astăzi revenim cu o incursiune în spatele ecranelor.
Odată cu lansarea celor două producții „Gusturi și arome din bucătăria bunicii, cu Prăjiturela” și„De la fermă în farfurie cu Prăjiturela”, TV Paprika ne-a invitat să sărbătorim momentul și să o cunoaștem mai bine pe gazda emisiunilor.
Ne-am întâlnit cu Prăji, dar și alături de alți prieteni, jurnaliști și influenceri din zona culinară la Flying Fox, în ”grădina secretă” de la Snagov, unde aroma preparatelor tradiționale s-a împletit cu emoția poveștilor transmise de aceste noi emisiuni.
În culise la TV Paprika cu Prăjiturela.
De ce ai ales să te concentrezi pe bucătăria tradițională în cadrul emisiunilor?
Paradoxal este că rețetele mele postate online nu sunt traditionale, însă cred e de datoria noastră să ducem tradițiile mai departe, drept urmare am realizat cele două emisiuni.
Cum crezi că putem păstra tradițiile culinare într-o lume modernă și agitată?
Păstrarea tradițiilor poate însemna si adaptarea lor, pe cat posibil fără a le altera, la lumea modernă. Cred ca este un proces dinamic.
Care este cel mai important sfat pe care l-ai primit de la bunica ta în bucătărie?
Bunica m-a învățat să fiu curioasă si sa sa invat sa ma adaptez cu ce am la îndemână.
Cum ai ales bunicile invitate în emisiune și ce povești speciale ale acestora te-au impresionat?
Procesul de documentare a fost mai greu decat mă asteptam; in continuare bunicile noastre se tem de judecata celor din comunitate sau din familii. Am noroc ca sunt persuasivă. 😉 Am aflat chiar multe povesti impresionate si, pe alocuri, dureroase. Una dintre bunici, care din păcate nu a mai putut filma cu noi, ne-a povestit ca a fost măritată la 15 ani cu un pădurar care a dus-o la cabana lui de serviciu din pădure. Seara, când ea era copleșită “de jale” noul soț îi spunea povesti. Am fost profund impresionată de aceasta istorisire.
Ce emoții îți trezește explorarea rețetelor bunicii în “Gusturi și arome din bucătăria bunicii”?
Voi deveni repetitiva cu “mai mult decât mă asteptam”, insa si aici este aceeași situație. Am trăit și trăiesc foarte multe emoții amestecate: admirație, compasiune, mândrie.
Ce ai învățat de la fermierii cu care ai interacționat în emisiunea “De la fermă în farfurie”?
Am învățat ca se poate și în România și toți acești fermieri mi-au dat speranță că în tara noastră se pot face și lucruri extraordinare.
Care este importanța legăturii între ingredientele locale și preparatele tradiționale?
Cred ca legătură dintre orice preparat cu produsele locale trebuie sa fie una profundă și cred ca asta ar trebui sa fie baza.
Ce sfaturi ai pentru cei care doresc să exploreze bucătăria tradițională românească acasă?
Cred ca majorarea dintre noi explorează bucătăria tradițională acasă. Sfatul meu este să documenteze rețetele bunicilor și mamelor: sa le scrie, sa le înregistreze pentru că eu nu am făcut asta și mi-ar fi plăcut sa o aud pe bunica cum îmi dictează o rețetă.
Cum speri sa impacteze emisiunea “De la fermă în farfurie” alegerile consumatorilor în privința ingredientelor proaspete și de calitate?
Sper ca oamenii sa realizeze ce comori avem în România când vine vorba de ingrediente și să se orienteze spre produse fabricate la noi în tara.
Cum te-ai simțit să fii gazda a două emisiuni culinare în același timp?
Bună întrebare. N-o să vă mint, mă simt ușor copleșită, mai ales că în ambele emisiuni am investit foarte mult timp, emoții, suflet.
Cum ai descrie experiența de a filma în locuri diferite, atât în bucătărie, cât și la fermă?
A fost o experienta extraordinară, frumoasa, dar foarte obositoare. Deși am filmat doar intr-o parte a țării, am simțit realmente că trăim intr-o tara mare. 😉
Ai avut vreun moment memorabil în timpul filmărilor pe care ai vrea să ni-l împărtășești?
Filmarea alături de mama mea este cea mai draga sufletului meu. Sunt bucuroasă și recunoscătoare că am reușit să filmam împreună.
Care a fost cel mai dificil și cel mai satisfăcător moment (sau momente) în realizarea acestor emisiuni?
Cea mai dificila a fost deplasarea de la o locație la alta. Am filmat în multe locuri din tara, iar drumul de la o locație la alta a fost extenuant, cu atât mai mult cu cât am filmat 14 zile aproape fără pauza.
Nici un comentariu