Despre bunătăți și deserturi magice în bucătărie cu Prăjiturela

Pe Prăjiturela o urmărim în online de foarte multă vreme, iar de curând TV Paprika a adus-o și mai aproape în casele noastre pe micile ecrane.

Cu această ocazie, am rugat-o să împărtășească cu noi puțin din experiența ei de blogger culinar, și să ne ofere câteva sfaturi și recomandări pentru a obține deserturi magice în bucătărie.

Despre deserturi magice în bucătărie — Interviu cu Prăjiturela

Ce a motivat-o pe Mihaela Sava să încerce bloggingul culinar?

Îmi plăcea foarte mult sa gătesc, dar mai ales să testez rețete noi, așa ca am luat decizia să țin a est „jurnal online” cu rețele pe care le încerc. 

Cum a fost experiența ta în domeniul militar și cum te-a influențat în cariera ta actuală?

Dețin o diplomă de cofetar-patiser, însă activitatea mea s-a desfășurat în mare parte în online. Experiența în domeniul militar m-a ajutat sa fiu mai organizată.

Care este desertul preferat al Prăjiturelei?

Când ești pasionat de „prajiturit” este greu sa ai un desert preferat. Îmi plac prăjiturile mamei mele, dar și un ecler cu cremă fină de vanilie.

Care este secretul Prăjiturelei pentru a obține un desert perfect?

Atât la deserturi, cât și la alte preparate, echilibrul gustului cred că este cheia. Echilibrarea gustului dulce cu puțin acid și completarea cu minim doua texturi. Astfel avem desertul perfect.

Care este cel mai mare compliment pe care l-ai primit pentru deserturile tale?

Cum spuneam și mai sus „ce bine echilibrat e”. Nici prea dulce, nici prea acru, perfect.

Împărtășește cu noi un ingredient pe care îl găsești omniprezent în bucătărie, dar nu are o prezență puternică și un ingredient mai puțin vizibil, dar care crezi că ar putea avea un impact mult mai puternic.

Cred ca în ambele cazuri este vanilia.

Vanilia este ingredientul cel mai utilizat, dar și subestimat în bucătăriile casnice. Vanilia are o finețe aparte într-un desert.

Cum putem alege băutura potrivită în funcție de desert? Ce ne sfătuiește Prăjiturela?

Putem merge pe varianta de complementaritate sau varianta de gust asemănător. De exemplu un desert poate merge foarte bine cu un vin dulce sau cu un cocktail dulce sau, cu un vin spumant sau în cocktail acrișor.


Cu această ocazie, îi mulțumim Prăjiturelei că a acceptat să povestească cu noi și vă îndemnăm să aruncați un ochi printre ultimele rețete. Veți găsi niște bunătăți ușor de încercat și câteva idei de gustări pentru pachețelul copiilor, dacă tot a început școala.

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul