6 restaurante cu mâncare tradițională românească în Timișoara

Timișoara

Astăzi, de Ziua Culturii Naționale, v-am pregătit ceva tradițional, respectiv top 6 restaurante cu specific românesc în Timișoara. Ele sunt o parte dintre locurile pe care le-am vizitat de-a lungul timpului la diferite ocazii și ne-au atras atenția prin preparatele lor tradiționale. 

Casa Bunicii 1 & 2

Este restaurantul unde am început să mâncăm des în ultima perioadă, fie la una dintre cele două locații pe care aceștia le au deschise în Timișoara, fie comandând prin aplicațiile de food delivery disponibile la nivel local. Spre exemplu, la Casa Bunicii 1 am mâncat recent o ciorbă de burtă cu ardei iute tare bună, iar la domiciliu am comandat spatzle carbonara. 

Ce mi-a plăcut tare mult la comanda online de la Casa Bunicii a fost faptul că atât ciorba, cât și spatzle-ul au fost livrate în cutii de carton biodegradabile. Casa Bunicii este printre primele restaurante pe care le-am remarcat pentru că au adoptat o variantă ecologică de a împacheta mâncarea, lucru care ne bucură. 

ciorba de burta cu ardei iute si smantana la Casa Bunicii

Restaurant Pădurea Verde 

Tradiționalul restaurant localizat la intrarea în Pădurea Verde de lângă Muzeul Satului nu este unul dintre locurile care se remarcă prin ceva anume, dar este un loc unde ne place să mergem pe perioada verii destul de des. Anul acesta, spre exemplu, la fiecare plimbare cu bicicleta prin pădure, doi dintre scriitorii noștri ne mărturisesc că s-au oprit la o porție de mici și cartofi prăjiți, alături de o bere rece. 

Pentru turiștii care vin în zonă, fie la Grădina Zoologică, fie la Muzeul Satului, credem că este alegerea cea mai bună dacă vor să se delecteze cu tradiționalii mici românești și o bere rece la halbă, care e musai să fie Timișoreana. 🙂 

Restaurant Tinecz

Un alt loc pe care îl recomandăm astăzi este Tinecz, restaurant al cărui meniu vă oferă tot felul de preparate românești, cum ar fi: tochitură cu mămăliguță, tradiționalele sărmăluțe bănățene cu mămăliguță sau variante de platou bănățean cu diverse preparate ce pot fi servite ca antreu.

Restaurant Nora

Nora este un alt loc tradițional care este în mintea noastră atunci când vine vorba de restaurante cu specific românesc. Printre prieteni, Restaurantul Nora este cunoscut și recomandat des pentru micii delicioși pe care îi prepară, iar editorii FoodCrew ne-au mai recomandat de-a lungul timpului și ciorba de burtă sau cartofii țărănești cu piept de pui umplut în stil Nora.

Anturaj

Recent am trecut porțile celor de la Anturaj, unde am fost plăcut surprinși să descoperim un meniu cu multe produse tradiționale românești: de la tradiționala ciorbă de burtă la o multitudine de platouri, cum ar fi Platoul Cosașului, Platoul Țărănesc, Platoul Boieresc, Platoul Berarului sau Platoul de Brânzeturi.  

Tot în categoria de mâncăruri tradiționale românești, Anturaj mai are și ciolane de porc, mici, cârnăciori sau două preparate care ne fac cu ochii de data trecută, tochitură haiducească în vas de lut și bulz ciobănesc la cuptor, tot în vas de lut.

Șura & La Givan

Alte două variante aproape de centrul orașului și centrul universitar unde se pot testa diferite produse tradiționale românești, ultima având chiar și locația amenajată astfel încât să reprezinte cât mai bine conceptul. 

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul