Restaurant Merlot – Delectează-ți simțurile

Restaurant Merlot
Timișoara

Restaurantul Merlot și-a deschis din nou porțile la finalul anului trecut, iar în seara de 16 mai, o zi deja consacrată pentru trecerea la noul meniu de vară, echipa foodcrew.ro a fost și ea invitată să treacă pragul restaurantului și să deguste noile bunătăți.

Despre istoria restaurantului și unde îi puteți găsi pe cei de la Merlot nu vă mai povestim pentru că ați citit deja în poveștile noastre anterioare.

Atmosferă

Pentru fiecare membru din echipa noastră, a fost o experiență unică deoarece era prima vizită făcută în restaurant până acum (dar cu siguranță, nu și ultima). Încă de când am ajuns și am avut prima interacțiune cu reprezentanții localului, am fost primiți cu căldură și conduși la masa noastră, care ne aștepta spre centrul restaurantului (stânga, în poza de mai jos).

Restaurant Merlot Timișoara - 2019

Localul arată superb prin atenția la detaliile mici. Toată mobila este nouă și sunt multe elemente foarte interesante. Frigiderul pentru sticlele de vin are LED-uri care își schimbă culoarea, dulapurile au forme ondulate de parcă ar respira. Inclusiv suportul pentru umbrele este ales să aibă aceeași culoare ca si logo-ul auriu Merlot, similar cu cel de pe peretele de lângă!

După ce am povestit puțin și ne-am așezat la masă, am primit o băutură pe bază de prosecco, piersici și fructul pasiunii, care ne-a cucerit instant și care este preparată după o rețetă marca Restaurant Merlot. Nouă ne-a plăcut atât de mult, încât după primele feluri de mâncare, când ni s-au golit paharele și ne gândeam la un vin, am decis totuși să mai cerem un al doilea pahar din acest cocktail delicios.

Cocktail pe bază de prosecco, piersici și fructul pasiunii | Restaurant Merlot Timișoara

Imediat după, am primit și meniul pentru a ne alege primele feluri de mâncare. Noul meniu de la Restaurant Merlot promite să fie totul despre dragoste pentru gust, unul pe care nu poți să îl explici, dar îl simți și îl iubești imediat.

Meniu 2019 | Restaurant Merlot Timișoara

Meniul

După ce am deschis meniul, l-am răsfoit de câteva ori din scoarță în scoarță în căutarea preparatelor alese pentru că era foarte greu să ne decidem asupra „Ce să degustăm?”. Pentru cei care au anumite restricții alimentare, vă spunem că cei de la Merlot au o secțiune separată cu meniu Vegetarian.

Merlot ne-a venit în ajutor cu un aperitiv pe bază de foie gras, căpșuni și cocos.

Aperitic cu foie gras, căpșuni și cocos | Restaurant Merlot Timișoara

După ce apetitul ne-a fost deschis, am decis să mergem mai departe la starters cu o Burrata cu roșii cherry și măsline, Ficat de rață cu mere caramelizate și piuree de căpșuni și un Trio Tapas cu cremă de unt, hummus, cremă de anghinare, cremă de cocos și cremă de brânză.

Burrata cu roșii cherry și măsline

Burrata cu roșii cherry și măsline

Ficat de rață cu mere caramelizate și piuree de căpșuni | Restaurant Merlot Timișoara

Ficat de rață cu mere caramelizate și piuree de căpșuni

Trio Tapas | Restaurant Merlot Timișoara

Trio Tapas

La felul principal, unii dintre noi au continuat pe aceași notă, cu carne de rață și au ales Risotto milanese cu pulpă de rață confiată și hribi.

Risotto milanese cu rață confiată și hribi | Restaurant Merlot Timișoara

Iar ceilalți au ales variante mai ușoare cum ar fi o Supă de fructe de mare și Halloumi la grill cu legume coapte.

Halloumi la grill cu legume coapte | Restaurant Merlot Timișoara

Desert

Nu puteam încheia seara fără a degusta un desert delicios, iar aici am testat un Tort Raw Vegan și un Lapte de pasăre, acompaniat de fructe și care a fost foarte gustos.

Tort Raw Vegan | Restaurant Merlot Timișoara

Tort Raw Vegan

Lapte de pasăre | Restaurant Merlot Timișoara

Lapte de pasăre

Prețuri

Știu că la acest capitol vă așteptați să vă povestim despre niște prețuri exorbitant de mari, dat fiind că preparatele sunt combinații mai speciale între ingrediente. Ei bine, Restaurantul Merlot ne-a surprins și la acest capitol, deoarece prețurile sunt acceptabile pentru un restaurant, unde te poți bucura de o mâncare mai puțin întâlnită și foarte gustoasă.

Preparatele noastre au avut prețuri între 20 și 60 de lei și credem că acestea au fost cele potrivite pentru gustul bun pe care l-au avut și atmosfera plăcută din jur.

Muzică live

Atmosfera a fost întreținută de către cântăreața Lavinia Răducanu, care ne-a cântat live, în surdină și care ne-a făcut să fredonăm atât melodii cunoscute din România, cât și piese internaționale din repertoriul american și francez.

Lavinia Răducanu Live | Restaurant Merlot Timișoara

Acestea fiind spuse, îți recomandăm să îi faci o vizită Restaurantului Merlot, poate chiar la unul din următoarele evenimente. În fiecare joi și vineri se organizează seri cu muzică live, unde cântăreața încântă auzul în fundal, iar tu poți degusta preparatele lor gustoase. Muzica se potrivește foarte bine cu tematica localului – de la muzică franceză finuță, până la smooth jazz.

Pentru noi a fost o seară de poveste, petrecută în răsfăț și alături de cei dragi din echipa noastră.

Dacă mergeți și voi în vizită pe la Restaurant Merlot, lăsați-ne un comentariu în secțiunea de mai jos și spuneți-ne cum vi s-a părut și ce ați schimba.

Restaurant Merlot

Adresă:
Splaiul Nistrului nr 1 (fostele Bai Neptun) Timișoara, Romania
Telefon:

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul