Restaurant spaniol Los Toreros

Los Toreros
Timișoara

Primul și singurul restaurant cu specific spaniol din Timișoara

În februarie 2010, un andalusian care deja testase toate restaurantele din Timișoara în căutare de mâncare asemănătoare meleagurilor natale a decis să deschidă un restaurant cu specific spaniol. Primul restaurant de acest fel la acel moment și de altfel singurul și în prezent, s-a inaugurat cu mare fast, aducând în peisaj noutăți precum paella și sangria autentică.

Prezentare restaurant spaniol Los Toreros Timisoara

La început, meniul conținea doar 5 preparate de bază, foarte curând s-a creat însă și un meniu care a început să cuprindă cât mai multe preparate spaniole, cu precădere din rândul celor mai tradiţionale. De-a lungul timpului, restaurantul a încercat să obișnuiască publicul cu gustul puternic și savuros al unei bucătarii cu totul diferită de cea autohtonă, oferind conform tradiției, câte un tapas (o gustare) la orice client  care comandă ceva de băut, totodată explicații suplimentare despre ingrediente și despre ce înseamnă tapas fiind oferite de angajați la servirea platoului.

Tapas oferite la orice comanda la restaurantul spaniol Los Toreros Timisoara

Între timp, bucătarul spaniol a fost înlocuit cu un bucătar român, care a trăit însă în Spania și a deprins tainele bucătăriei. Astfel, amprenta sa se poate regăsi în meniul actual al restaurantului, pe care l-a îmbunătăţit ţinând cont de preferinţele clienţilor şi acceptând cu bucurie sugestii din partea acestora. Vorbim aici atât de sugestii ale clienților obișnuiți cu gustul mâncării spaniole, care cer un preparat care este posibil să nu se regăsească în meniu, cât și de sugestii din partea clienților care vor să adapteze anumite preparate gusturilor personale.

Prezentare bucatarie restaurant spaniol Los Toreros

Meniu variat pentru toate gusturile și buzunarele

Odată cu venirea noului bucătar s-a extins și meniul, cuprinzând și preparate mai familiare românilor, astfel încât restaurantul să aibă ceva de oferit atât celor care vor să guște preparate spaniole, dar și celor care vor o mâncare mai obișnuită. Pastele, grătarele sau carnea de vită s-au alăturat preparatelor mai cunoscute, iar vegetarienii au opțiuni precum paella vegetariană, sote-urile de legume sau crochetele cu legume. Mai mult, pentru masă de prânz restaurantul a introdus o ofertă de meniul zilei care include 2 feluri, desert și apa la prețul de 14,5 lei.

Meniu restaurant spaniol Los Toreros Timisoara

Meniul zilei se vrea o combinație echilibrată care include preparate familiare românilor alături de cel puțin un fel preparat în specificul bucătăriei spaniole. De exemplu, supă de jamon preparată cu tăieței și ou crud este una din supele consumate de spanioli. Există însă variante pentru toate gusturile iar angajații sunt întotdeauna deschiși la sugestiile venite din partea clienților. În acest sens, restaurantul va pune la dispoziţia oaspeţilor și o condică de sugestii.

Tapas si Tortilla la restaurant spaniol Los Toreros Timisoara
Preţurile mâncărurilor din meniu permit oricui să-şi satisfacă măcar curiozitatea în ceea ce priveşte bucătăria spaniolă, promiţând în acelaşi timp un festin cu totul aparte celor cu dare de mână care doresc să încerce noi arome sau să surprindă pe cineva cu o propunere culinară exotică. Cu alte cuvinte oferta de preparate este potrivită atât pentru un răsfăț al gusturilor, cât și pentru o masă obișnuită. În acest sens restaurantul își reînnoiește mereu ofertele, oferte care se adresează în special grupurilor. Spre exemplu, un platou de paella cu sangria inclusă pentru 4 persoane costă 60 de lei.

O gamă largă de băuturi și produse aduse din Spania

Produse spaniole Los Toreros Timisoara

Restaurantul dispune de o gamă largă de băuturi alcoolice dar și non alcoolice, potrivite pentru toate ocaziile. Diversele tipuri de sangria, șampania, vinurile, lichiorurile și berea sunt aduse din Spania. Vinul casei, provenind dintr-o producție proprie este cel mai căutat momentan, însă diversele tipuri de Rioja (vin roșu) sunt poate cea mai populară alegere făcută de spanioli. Oferta de vinuri reflectă într-o bună măsură preferinţele spaniolilor pentru vinurile seci, pe care le consumă la orice masă ca atare, în niciun caz sub formă de șpriț. Printre cele mai cunoscute etichete ce pot fi asortate preparatelor de la Los Toreros se numără Manzanilla, Monte Real și Bracamonte.

Vinuri spaniole la Los Toreros Timisoara
O noutate ar fi nectarul din vin Pedro Ximenez, care conține mai mult alcool, fiind totodată mai parfumat și mai dens. La polul opus, vinul fără alcool Castillo de Salabreña este foarte dulce și parfumat, fiind apreciat de cei preferă băuturile non-alcoolice.

Vin spaniol fara alcool Los Toreros Timisoara

Bautorii de bere vor avea ocazia să încerce sortimente spaniole precum San Miguel, care se pot combina cu o apa minerală foarte dulce denumită Casera, sau cu lămâie.

Lichiorurile vin în diferite sortimente și în variantă cu și fără alcool, în arome de kiwi, mere verzi, lime, pepene, alune de pădure sau cafea. Lichiorurile orujo au rol digestiv, acestea fiind specifice zonei de Nord a Spaniei, unde se prepară în casă. Spaniolii le asociază cu țuica românească.

Elemente specifice restaurantului Los Toreros

“Mâncarea bună și cu un vin bun trebuie însoțite întotdeauna de prietenie”. Această zicală spaniolă ar fi cea mai reprezentativă pentru serviciile și mâncarea oferite de restaurantul spaniol Los Toreros.

Sangria Los Toreros Timisoara
În materie de specialități ale casei, faimoasa paella și coada de taur ar fi printre preparatele definitorii ale restaurantului. Despre paella v-am povestit cu ocazia degustării de tapas și sangria. Coada de taur, o delicatesă de altfel, se prepară printr-un proces îndelungat de fierbere, dintr-o carne foarte fragedă și este însoțită de un sos brun. Servită de pe o zi pe altă, și preparată într-un vin special denumit vino oloroso, acest fel are un gust specific locului.

Paella in Timisoara la restaurantul spaniol Los Toreros

Gustul specific al preparatelor este garantat și de faptul că furnizorii restaurantului au rămas neschimbaţi. Angajații sunt recrutați pe baza curiozității faţă de filozofia şi cultura culinară spaniolă ce respectă tradiția de bar. Odată ce au deprins această filozofie, angajații sunt dispuși să o transmită clienților oferind explicațiile necesare despre preparatele servite.

Pregatiri restaurant spaniol Los Toreros Timisoara

Planuri de viitor, evenimente

Până în prezent, Los Toreros a organizat o degustare de sangria și tapas, a avut o seară cu toreadori și a fost implicat într-un eveniment social: a pregătit catering-ul pentru inaugurarea unor case construite pentru persoane defavorizate, eveniment ce a avut loc la Lugoj. Pe viitor însă restaurantul plănuiește câte o surpriză pentru fiecare zi de vineri a săptămânii, prin care își propune să popularizeze preparatele bucătăriei spaniole printre români.

Restaurant spaniol Los Toreros Timisoara parter

Atitudinea deschisă către nou se reflectă în meniul şi atmosfera restaurantului care au suferit o serie de schimbări pozitive în ultimul an. Tocmai această serie de schimbări recomandă restaurantul pentru a fi vizitat deopotrivă de gurmanzi şi de cei curioşi de a descoperi gusturi şi arome noi, savoarea preparatelor tradiţionale spaniole garantând revenirea atât pentru unii cât şi pentru ceilalţi.

Invitaţie pentru cititorii FoodCrew

În spaniolă “tapas” înseamna “capac” sau “acoperiș” și se crede că vine de la vechiul obicei de a pune o bucată de pâine peste un pahar pentru a menține savoarea băuturii. Acest acoperiș este cunoscut ca un Tapas.

Dar “tapas” înseamnă mult mai mult decât o simplă gustare, fie ea și una delicioasă: “las tapas” sunt parte a gastronomiei și a culturii spaniole, un ritual social care se păstrează nealterat de secole și care se rezumă, așa cum spun spaniolii: la buena comida, buen vino y sobre mas, buenos amigos, adică “mâncare bună, vin bun și mai ales prieteni buni”.

Restaurantul Los Toreros vă invită să încercați “tapas” și să împărțiți cu prietenii cele mai bune momente. Astfel, în fiecare vineri, între orele 20:00 și 22:00, la Los Toreros vi se oferă 3 tapas surpriză la primul litru de bere sau sangria comandat la masă. Ole!

Pentru rezervări puteți apela numarul de tel. 0730.486.211 sau scrie pe e-mail la info.lostoreros@gmail.com.

Los Toreros

Acest restaurant s-a închis. Descoperă ce e nou în oraș.

Comentarii

victoria

2 May 2013 at 11:48

es muy boñto

CRISTINA

4 December 2013 at 12:52

VREAU UN NR DE TEL LA CARE SA RASPUNDA CINEVA

    Migdala Sarata

    4 December 2013 at 12:57

    Intre timp, restaurantul s-a inchis.

Cornel

29 June 2015 at 0:45

Frumos, preturi ok, revin+

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul