Unde îți dezvoți pasiunea pentru bucătărie și cofetărie? La Academy Cooking School.

Suntem pofticioși (și mâncăcioși) din fire, dar asta cred că știți deja.

Însă, ce nu am împărtășit încă sunt planurile noastre pentru anul acesta. După o perioadă cu multe incertitudini, schimbări și planuri eșuate, ne revenim la viață.

Astfel, printre planurile noastre se află și dezvoltarea cunoștiințelor spre zona culinară. Iar primul pas a fost făcut de a noastră, Tagliatella Țâfnoasă, care s-a înscris la cursul de cofetărie organizat de Academy Cooking School.

Pe Georgeo Andrei cred că îl cunoașteți deja, dar despre cursurile academiei nu am mai povestit de multă vreme, însă o vom face astăzi pe îndelete.

Cursul de cofetărie — organizat de Oana Vădeanu

Cursul la care participă pofticioasă noastră durează 12 săptămâni și are 12 module diversificate. În cadrul acestuia poți învăța de la principii de bază, pentru începători, cât și tehnici avansate căutate de cei pasionați și cunoscătorii din domeniu.

Cele 12 module săptămânale sunt dedicate următoarelor aspecte:

  • Blaturi
  • Creme
  • Prăjituri clasice
  • Cheescake
  • Travel cake-uri și brownie
  • Fursecuri și biscuiți
  • Macarons
  • Eclere
  • Glazuri
  • Ciocolată
  • Entremet-uri

Cursul are loc odată pe săptămână, după-amiaza, urmând ca ziua dedicată să fie aleasă la fiecare nouă serie. În cadrul cursului se studiază și lucrează după rețete preluate de la maeștrii cofetari din toată lumea, precum Pierre Herme, edric Grolet, Hans Ovando, Karim Bourgi, Vera Nikadrova, și Frank Haasnoot.

Dincolo de aspectele logistice ale cursului, Tagliatella Țâfnoasă ne mărturisește că acest curs a venit la pachet și cu alte lucruri, de care îi va fi tare dor după finalizarea cursului:

  • o atmosferă care te umple de energie, oricât de obosit ai fi
  • o activitate terapeutică, care te ajută să uiți de griji și probleme
  • un grup noi de prieteni care schimbă des sfaturi, rețete și recomandări
  • sesiuni practice care te scot din zona de confort și te îndeamnă să fi experimentezi

Cât costă cursul?

Cursul costă 4000 lei, se poate achita în două rate, iar următoarea serie începe în 20 Septembrie, locurile pentru seria din Aprilie fiind deja ocupate.

Colega noastră a trecut deja de jumătatea cursului, iar aici puteți vedea câteva din rezultatele primelor sesiuni.

Biscuiți sărați cu parmezan și busuioc

Eclere & Choux au craquelin

Cookies cu arahide, caramel și praline ale lui Cedric Grolet

Ruladă cu buttercream de cafea 

Cursul de bucătar — organizat de George Andrei

Cursul este format din 14 module intensive, câte două pe săptămână, iar acestea includ:

  • Normele HACCP
  • Tehnici de tăiere
  • Tehnici de gătit ouăle
  • Sosuri
  • Legume
  • Paste
  • Pui
  • Rață
  • Vită
  • Fructe de mare
  • Plating & prezentare
  • Multe alte informații utile.

Cât costă cursul?

Cursul costă 6500 lei, se poate achita în două rate, iar următoarea serie începe în 20 Aprilie.

Ce este inclus în cadrul cursului?

În cadrul ambelor cursuri ai incluse următoarele: ținută brodată personalizată, suportul de curs, materia primă, ustensile necesare pentru desfășurarea fiecărei teme a cursului și acces la traineri pasionați, dispuși să îți răspundă la orice întrebare.

Diplome cu certificat de competență profesională 

Un aspect imporant de subliniat este certificatul de competență profesională, pe care îl primești la finalul cursurilor. Față de alte insituții de școlarizare din domeniu, în Timișoara, diploma nu este una simplă de absolvire a unui curs, ci care îți dă dreptul să profesezi ca și cofetar sau bucătar în domeniu.

Diplomele sunt recunoscute atât în Uniunea Europeană, cât și în Marea Britanie.

Ateliere de cofetărie

Dincolo de curs, Oana, alături de Academy Cooking School mai organizează și ateliere pe diferite tematici. Noi recent am participat la cel de cozonaci, panettone și pască, iar după Paște mai urmează o serie de ateliere pentru care vă lăsăm detaliile mai jos.

Următoarele ateliere vor fi:

  • Atelier de savarine – clasică, mojito, alune, caramel, cafea – 27-28 mai – 380 RON
  • Atelier de eclere, paris brest și choux-uri – vanilie și fructe roșii, amaretto și marțipan, arahide și caramel, praline și alune, ciocolată și croquant – 10-11 iunie – 480 RON
  • Atelier de tarte florale inspirate de Cedric Grolet – lămâie și bezea, macadamia, nuci și prune uscate, ciocolată și alune, fructe roșii – 8-9 Iulie – 480 RON

Pentru alte detalii exacte despre data când va avea loc sau înscriere, urmăriți pagina de Facebook a academiei.

Rezultatele de la aterlierul de cozonaci

Tartele florale ale lui Cedric Grolet

Înscriere & mai multe detalii:

Pentru înscrierea la cursuri sau pentru a afla mai multe detalii despre acestea:

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul