Cursuri de gătit pentru gurmanzii din Timişoara

Ştiţi bine că noi, cei de la FoodCrew, suntem nişte gurmanzi şi că ne place să mâncăm în oraş pentru ca ulterior să vă povestim ce ne-a plăcut şi ce nu în localurile pe care le vizităm. Numai că în săptămâna care tocmai a trecut, am ales să analizăm puţin cum stau lucrurile şi de cealaltă parte a baricadei, adică în bucătărie.

Entuziaşti din fire, am acceptat fără să stăm pe gânduri invitaţia lui Georgeo Andrei de a participa la unul din cursurile private de gătit pe care el le organizează în Timişoara de ceva vreme. Îi mulţumim totodată pe această cale pentru că s-a gândit la noi.

Georgeo este un tip cu un spirit inovator foarte dezvoltat a cărui mare pasiune este gătitul. El nu a studiat în acest domeniu dar se poate lăuda cu peste 15 ani de experienţă în restaurante unde a lucrat ca şi chelener, şef de sală şi şef de rang şi de unde  “a furat” meserie de-a lungul timpului. Îi place foarte mult să reinventeze reţetele, să aducă tot timpul ceva nou şi să găsească tot soiul de combinaţii care mai de care mai deosebite menite să încânte simţurile.

Curs de gatit - Georgeo Andrei

Cursurile private de gătit despre care vă povestim azi au loc în studioul special creat de Georgeo, unul drăguţ şi luminos care face din gătit o experienţă cu adevarat relaxantă. Bucătăria lui e dotată cu absolut orice lucru la care v-aţi putea gândi necesar gătitului şi sunt absolut convinsă că până şi cea mai pretenţioasă bucătăreasă ar fi foarte mulţumită de condiţiile de lucru găsite aici.

Curs de gatit in Timisoara

Reţete din carne de vită

Tema centrală a cursului la care FoodCrew a luat parte a fost carnea de vită şi reţete preparate din acest tip de carne. Am aflat cu această ocazie inclusiv că cele mai bune rase de vită pentru carne sunt Angus şi Limousine şi am avut parte de reţete preparate atât din carne crudă (pe care să fiu sinceră le-am privit cu scepticism până să le gust), cât şi din carne gătită, la WOK şi la grătar. Ca să vă fac puţin curioşi, uitaţi lista cu felurile de mâncare din meniul pregătit la cursul de gătit.

Carpacio

Curs de gatit - carpacio

Biftec tartar

Curs de gatit - biftec tartar

Vită la WOK

curs de gatit- vita la wok

Muşchi de vită în sos cu piper verde

Curs de gatit - muschi de vita in sos cu piper verde

Antricot de vită la grătar

Curs de gatit - antricot de vita la gratar

Muşchiuleţ în sos de oţet balsamic de Modena

Curs de gatit - muschiulet de vita in sos de otet balsamic de Modena

Ne vom abține să intrăm în detalii suculente pentru a nu vă face poftă, însă vă spunem doar că unele dintre felurile de mâncare prezentate mai sus sunt mai simplu de gătit decât v-ați putea imagina.

Curs de gatit- degustari

Partea interesantă şi care pe noi ne-a surprins într-un mod plăcut a fost modul în care s-au împletit informaţile. Adică simplu şi pe scurt, am învăţat şi alte lucruri utile novicilor în acest domeniu şi nu numai reţete sofisticate.

Lucruri utile pe care le-am învăţat la acest curs:

  • Noţiuni de igienă în bucătărie
  • Cum alegem carnea cand o cumpărăm (aspect, miros, textură, culoare)
  • Grosimea cărnii în funcţie de reţeta pe care urmează să o pregătim
  • Cum păstrăm carnea pentru o perioadă mai lungă de timp şi cum o decongelăm înainte de gătire (un mic sfat: dacă ţineţi puţin la sănătatea voastră, uitaţi de opţiunea DEFROST de la cuptorul cu microunde)
  • Când folosim farfurii reci şi când folosim farfurii calde în funcţie de mâncarea gătita pentru a nu-i strica gustul
  • Cum măcinăm carnea fără să folosim maşina de macinat carne care încălzeşte carnea luandu-i astfel din gust

Personal, noi cei de la Foodcrew, am notat frumos, ca la şcoală, toate informaţiile primite de la Georgeo. Totodată, aceasta a fost și impresia pe care ne-a lăsat-o cursul, aceea că este util şi practic pentru toţi cei care doresc să înveţe o mică parte din tainele gastronomiei sau care pur şi simplu vor sa diversifice puţin mâncarea cu care sunt obişnuiţi.

Curs de gatit - notite

Un alt aspect important al acestor cursuri de gătit este că tratează teme diferite în cursuri diferite. Cu alte cuvinte, nu vă așteptați să participați la un curs generalist despre mâncare, ci pregătiți-vă mai degrabă pentru o serie de cursuri frumos împărţite pe teme specifice. După încheierea celui care a avut ca tema carnea de vită va urma pe data de 29 mai 2012, un altul care va avea ca temă peştele şi fructele de mare, numa’ bun pentru sezonul cald ce stă să-nceapă.

Pentru înscrieri, costuri, locaţie şi alte informaţii despre aceste cursuri private de gătit, accesaţi pagina de Facebook a lui Georgeo unde el vă va oferi toate datele de care aveţi nevoie.

Dacă doriţi să vedeţi mai multe poze cu diferitele stadii de pregătire a mâncării de la cursul privat de gătit la care am participat, puteti vizita pagina de Facebook a FoodCrew. Vă avertizăm însă, nu daţi click pe stomacul gol!  😀

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul