Vegetarian în Cluj-Napoca

Cluj Napoca

Indiferent dacă ocazional preferi o masă fără carne sau faci asta ca un stil de viață, adevărul este că bucătăria vegetariană și raw-vegană sunt în plină ascensiune. E un fenomen la nivel mondial de care și românii s-au apropiat treptat. Dacă am vorbit despre restaurantele de profil din Timișoara, am zis că e de așteptat să ne întoarcem privirea și spre alte orașe mari ale țări în dorința de a descoperi locurile în care legumele sunt ridicate la rang de cinste. Așadar, am redeschis arhiva, am întrebat editori, am cercetat și am ajuns la o listă destul de modestă, zicem noi. Cluj-Napoca e un oraș cu tradiție care nu s-a feriti niciodată în a experimenta în zona culinară, așadar ne e mereu drag să vedem cu ce idei noi mai vin clujenii. Aveți mai jos o listă cu restaurantele cu preparate vegetariene și raw-vegane pe care vi le rocamandăm. Dacă am uitat vreunul, nu ezitați să folosiți secțiunea de comentarii și să ne dați de știre.

Restaurante vegetariene, vegane si raw-vegane

Samsara Food House

Probabil cel mai cunoscut restaurant vegetarian din Cluj-Napoca, Samsara are un meniu complex cu preparate vegetariene, vegane și raw-vegane. Mâncarea e delicioasă, iar combinațiile de ingrediente oferă alternative gustoase și sănătoase. De la supe, la paste și deserturi, varietatea oferită îți oferă prilejul să faci din fiecare vizită o nouă experiență. Situat într-un decor aparte, cu muzică chill și o terasă răcoroasă, cu siguranță e unul dintre restaurantele pe care trebuie să le vizitați.

Tort de ciocolata cu menta

Catering și livrări la domiciliu

Green Option Foods

Catering și livrare la domiciliu cu preparate naturiste, raw-vegane, vegetariene și de post. Au meniul zilei care apare pe site și tot acolo găsiți rețetele pregătite de ei, fiecare fiind marcată de grupa din care face parte, atenționând cumpărătorii dacă e vorba despre un produs de post sau unul raw-vegan.

IndulgeArt

Cu o poveste frumoasă, în spatele serviciului de catering de află un om cu o mare pasiune pentru muzică, care a renunțat la cariera ca dirijor pentru a bucura oamenii și altfel decât prin muzică. Salate atent alese și rețete deosebite într-o prezentare apetisantă și ecologică. Atenția la detalii și combinațiile inedite pe care le pun în farfurie te vor surprinde plăcut. Îi puteți descoperi atât pe Facebook cât și pe site-ul propriu. Sunt atenți inclusiv la imaginea creată, așa că pregățiți-vă să salivați la poze apetisante.

IndulgeArt

Photo Credit: IndulgeArt

Dulciuri vegan și raw-vegan

Rawana 

Delicioasele deserturi raw-vegane le găsiți în Iulius Mall, sunt făcute în laboratoarele proprii din ingrediente bio. Deserturile sunt naturale, făcute fără foc și fără gluten. În vitrina de lângă CInema CIty veți putea găsi torturi, prăjituri, praline și smoothie-uri. Colorate și frumos decorate, cu siguranță veți găsi geva care să vă placă.

Delicii Sănătoase

Pe lângă blogul informativ și o abundență de rețete vegane și raw-vegane, cei de la Delicii Sănătoase fac torturi și dulciuri la comandă. Urmând tot rețete raw-vegane, torturile se pot face la alegere, cu ce blat și cremă își dorește cumpărătorul sau se pot lăsa cuceriți de creativitatea de moment a cofetarului.

Restaurante veg-friendly

Indigo

Un restaurant deja cunoscut pentru clujeni, Indigo oferă preparate cu specific indian și au multe variante fără carne. Cu condimente specifice și rețete tradiționale, vă asigurăm că sunteți pe cale să experimentați o explozie de gusturi și arome.

Felul 2 Indigo

Pe lângă cele enumerate, cu siguranță în restaurantele cu meniu a la carte veți găsi și preparate fără carte. Unele precum Bricks, Vent Cafe sau Bistro Engels au și o secțiune separată în meniu în care au trecute produse vegetariene. 

Cam atât de la noi. Dacă voi știți și altele, folosiți cu încredere secțiunea de comentarii, să facem lista completă.

Comentarii

Florin

3 September 2015 at 18:51

Ce-ai facut la Cluj, Brioso? Arata minunat mancarea raw vegan!

Vlad

5 September 2015 at 21:47

Salut, la categoria veg-friendly as mai include restaurantul Souper (https://www.facebook.com/s0uper) – au vreo 5 supe diferite in fiecare zi din care de obicei 2 sau 3 sunt vegetariene + sandwichuri si pizza de post.

De asemenea, lantul de restaurante Marty (http://www.martyrestaurants.com/) are destule mancaruri vegetariene in meniu, marcate corespunzator.

Si nu in ultimul rand, cel mai bun falafel din oras il fac cei de la Damas 😀 (https://www.facebook.com/Damas.Bistro)

fise siguranta circulatiei craiova

21 September 2015 at 23:27

recomand restaurantul Souper

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul