Restaurant Indigo Cluj – o explozie de savoare

Restaurant Indigo
Cluj Napoca

Aflată în vizită în frumosul oraş Cluj, eu, Savarina, am trecut pentru prima dată în viaţă pragul unui restaurant cu specific indian. Indigo, căci aşa se numeşte restaurantul, se află pe Strada Piezişă, în zona centrală a oraşului. Amplasarea restaurantului este puţin surprinzătoare, deoarece strada în cauză este plină de baruri, cafenele şi terase, fiind un loc foarte frecventat de studenţi. De altfel, mai multe cămine studenţeşti se află în apropiere.

Restaurant Indigo Cluj

Foursquare Tripadvisor Indigo

Cine se hotărăşte însă să intre în restaurantul care se distinge de toate celelalte aflate în zonă, nu va fi deloc dezamăgit, atât timp cât apreciază mâncarea aromată sau atât timp cât e deschis să încerce şi alte gusturi decât cele din bucătăria românească.

Restaurantul Indigo are parter şi etaj, etajul fiind, parcă, mult mai luminos, cel puţin la ora 17, când am ajuns noi acolo. Dacă veneam o zi mai târziu, am fi avut ocazia să luăm masa pe terasa de vară a restaurantului, care nu se află în partea aglomerată de pe strada Piezişă, ci în partea opusă străzii. Numele de „Indigo” se reflectă în decorul restaurantului, iar ambianţa este una plăcută. O muzică indiană se poate auzi pe fundal, îndeajuns de încet încât să poţi purta o conversaţie. Noi am nimerit în intervalul orar 17-19, atunci când nu este deloc aglomerat, însă la prânz şi la cină restaurantul găzduieşte mai mulţi clienţi.

Interior Restaurant Indigo

Terasa Indigo

Fiind confruntaţi prima oară cu mâncare indiană, ne-am lăsat pe mâna recomandărilor personalului. Acesta s-a descurcat foarte bine la a ne întreba dacă mâncăm picant şi cam ce ne-ar plăcea să gustăm, apoi a făcut recomandările. Ni s-a explicat că nu toate preparatele bucătăriei indiene sunt picante, contrar a ceea ce crede lumea.

Meniu Indigo

Explicatii meniu

Astfel, ne-am decis pentru un aperitiv constând din variantă indiană a Onion Rings, numite Bhajia cu ceapă. Apoi a urmat Pui curry Indigo pentru mine şi Jumătate de pui Tandoor pentru comeseanul meu. Am decis, tot la recomandarea personalului, să luăm ca şi garnitură un „coş de pâine asortată” cu diferite genuri de lipie, pentru a putea gusta din cât mai multe, plus o porţie de orez cu şofran şi chimion. La desert am decis să luăm o porţie de îngheţată de casă şi am rugat să fie combinate cele 2 feluri pe care le ofereau: mango şi fistic. Pe lângă mâncare am băut Lassi cu mango, iar comeseanul a băut Lassi simplu. Lassi este o băutură tipic indiană pe bază de iaurt, lapte şi, eventual, o aromă, care acompaniază foarte bine mâncarea. Este uşor acrişoară, iar cea cu mango este şi puţin dulce. Ingredientele băuturii te ajută atât în cazul mâncării mai picante, domolind iuţeala, cât şi în cazul mâncării în general, făcând aromele să iasă mult mai bine în evidenţă.

Lassi mango si simplu

În timp ce aşteptam aperitivul, care a şi venit foarte repede, am aruncat o privire peste meniul care explică unele din conceptele specifice bucătăriei indiene, spre exemplu „Tandoor”. Acesta este un cuptor tradiţional, iar felurile de mâncare preparate în el pot fi recunoscute după cuvântul tandoor alăturat preparatului respectiv.

Aperitivul ne-a surpins într-un mod plăcut. Mai mâncaserăm Onion Rings în alte variante, dar acestea au fost diferite într-un sens pozitiv. „Crusta” crocantă în care erau învelite inelele de ceapă era foarte aromată graţie condimentelor speciale. Bhajia cu ceapă au venit acompaniate de un sos pe bază de iaurt şi mentă, care a completat foarte bine aromele. Mai mult decât atât, combinaţia a fost foarte inspirată, aperitivul fiind foarte uşor, chiar dacă se baza pe inele de ceapă pane.

Bhaji cu ceapa Indigo

Un lucru important de ştiut în cazul acestui restaurant este faptul că felurile de mâncare se pun în mijlocul mesei, iar fiecare participant la masă are o farfurie în faţă, putând să servească din ce doreşte şi cât doreşte.

Dacă aperitivul ne-a suprins plăcut, felul doi ne-a surprins şi mai plăcut. Am ales preparatele la recomandarea personalului, în aşa fel încât să gustăm o mâncare cu sos şi o mâncare gătită în cuptorul special Tandoor. Puiul Curry Indigo a fost foarte gustos. Carnea era fragedă, iar sosul uşor picant pe bază de curry şi alte ingrediente secrete, învăluia perfect carnea de pui. Fiind mult sos pe lângă carne şi având o consistenţă potrivită, nu prea lichidă, l-am consumat şi cu lipii.

Fel 2 Restaurant Indigo

Pui Curry Indigo

Farfurie fel 2 Indigo

Felul 2 Indigo

Jumătatea de pui Tandoor consta din pulpe de pui puse la marinat în condimente speciale şi preparate apoi în cuptorul tradiţional. Atât mie, Savarinei, cât şi comeseanului ne-a plăcut foarte mult acest fel de mâncare. Semăna cu un grătar, dar era totuşi complet altfel. Crocant la exterior, uşor picant şi foarte aromat de la crustă şi până în interiorul pulpei. Carnea a fost însoţită tot de un sos cu iaurt şi mentă, acelaşi pe care l-am primit şi la aperitiv şi care a completat paleta de arome a pulpelor. Servirea s-a făcut într-un vas special pe fundul căruia erau şi câteva bucăţele de ceapă coapte-prăjite. Coşul cu lipii asortate conţinea Naan simplu, Aloo Paratha (lipie cu cartofi), Lacha Paratha (cu făină integrală) şi Naan cu unt.

La desert, deşi eram deja destul de plini de la atâta mâncare savuroasă, ne-am delectat cu îngheţata tradiţională Kulfi. Fiind făcută în casă, era ceva mai tare decât îngheţata cu care suntem obişnuiţi. Se putea simţi că este o îngheţată specială, puţin mai dulce decât cea din comerţ şi mult mai aromată. La îngheţata de fistic se putea distinge bine aroma de cardamom.

Inghetata Indigo

Pentru ceea ce am servit prețurile au fost cam așa:

  • Bhaji cu ceapă – 10 RON;
  • Jumătate de pui Tandoor – 24 RON;
  • Pui curry Indigo – 24 RON;
  • Coş de pâine asortată (pt. minim 2 persoane) – 19 RON;
  • Orez cu şofran şi chimion – 6 RON;
  • Lassi simplu – 6,5 RON;
  • Lassi cu mango – 8,5 RON.

Per total, am fost foarte încântaţi de experienţa culinară de la Indigo. Ne-am simţit bine în timpul mesei iar când ne-am ridicat de la masă nu am simţit că „pocnim”, cu toate că am mâncat aperitiv, felul doi şi desert. Recomandăm o vizită la acest restaurant, cu îndemnul „fiţi pregătiţi pentru o explozie de arome şi savoare”. Preţurile sunt acceptabile, iar servirea foarte bună. Când comandaţi, puteţi alege între picant, foarte picant sau nepicant, între feluri de mâncare cu pui, porc, miel sau vegetariene. De asemenea, restaurantul face şi livrări la domiciliu în Cluj.

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Restaurant Indigo

Adresă:
Str. Piezişă nr. 10, Cluj-Napoca

[…] restaurantul Marty auzisem câte ceva de la mai mulţi prieteni, aşa că nu puteam pleca din Cluj fără a mai bifa şi acest restaurant pe lista […]

[…] Acum aproximativ un an am fost pentru prima dată la Fabrica de Bere Ursus din Cluj, invitaţi de nişte prieteni clujeni care ne lăudaseră sufleul cu ciocolată de acolo. Comeseanul meu şi cu mine mâncaserăm ceva înainte, neştiind că fabrica de bere serveşte şi mâncare apetisantă. Din cauza aceasta am reuşit să împărţim doar un sufleu de ciocolată, iar în rest am gustat puţin din Crispy Strip-urile ce şi le luase un coleg. Ne-a plăcut tare mult mâncarea şi rămăsesem cu o mare dorinţă de a merge să mănânc ceva mai mult când mai aveam drum prin Cluj. […]

[…] relaxantă și o cină gustoasă, ușoară, lejeră, mai lejeră decât dacă am fi mers la restaurantul indian  🙂 Am aflat ulterior că există mai multe Restaurante Templul Soarelui în București, 4 […]

[…] a fost încununată cu succes de un deliciu al bunicii: înghețata de casă. Dacă nu ați încercat-o încă, nu știți ce ați pierdut. E făcută cu ouă, zahăr […]

[…] curând, Centrul Vechi al Bucureştiului s-a îmbogǎţit cu un restaurant cu specific indian numit Ganesha, dupǎ zeul hindus al victoriei şi distrugǎtor al tuturor relelor şi […]

[…] bune pizza pe care le-am mâncat în ultima vreme. După ce data trecută am fost în vizită la Indigo, la Berăria Ursus şi la Marty City, acum a fost rândul unei pizzerii deschise nu cu foarte mult […]

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul