De la masă, la Social Media Summit

Restaurant Opera
Timișoara

Dacă ultima oară când scriam de la un eveniment de online a trebuit să ajungem până hăt la Bucureşti, iată că au venit vremuri mai bune. Au venit evenimentele la Timişoara, de această dată fiind vorba despre Social Media Summit – congresul muncitorilor din ramura online. Prezentări interesante, lume bună, pe alocuri întrebări timide din […]

La brutărit cu Ama

Am făcut pâine așadar. Sub stricta supraveghere a lui Ama. Din start vă spun că a fost o experiență tare faină. Atelierul de pâine a fost bine organizat, Pizzeria La Maria care ne-a găzduit e un loc primitor și plăcut, iar participanții toți oameni faini și curioși. Cât nu am făcut pâine (că mai trebuia lăsat și la dospit aluatul – vă povestesc mai jos ce și cum), ne-am ocupat fiecare de a face câte o … bufniță, sau pinguin sau orice altceva ar fi ieșit, din fir de lână, cu ajutorul Cameliei. Nu mă credeam talentat la așa ceva, și întradevăr nu prea am fost, dar tot îs mândru de măgăoaia din final.

Atelier de Pâine pe vatră

Seria Atelierelor Culinare continuă duminica aceasta cu o nouă lecţie de bucătărit, însoţită de multă voie bună şi bineînţeles, bunătăţi la care nu am putut rămâne indiferenţi nici de această dată. Ama revine cu o propunere care se va potrivi de minune deopotrivă celor mari şi celor mici: Atelierul de Pâine. Pentru cei crescuţi cu […]

Dulceaţă din plăcere şi pasiune

Stăteam zilele trecute în curtea casei şi mă uitam cu tristeţe la prunul plin de fructe. De ce cu tristeţe? Pentru că mă gândeam ce dulceaţă bună ar ieşi din fructele lui, dar, din pacate, habar nu aveam cum să o fac. Noroc cu Atelierul de Borcane Dulci organizat de Ama şi Camelia sâmbăta trecută. […]

Atelier de borcane dulci

După ce ne-am delectat la atelierul culinar “Deserturi de Vară”, urmează să ne pregătim pentru toamna care se apropie cu paşi repezi. Sâmbăta aceasta ne pregătim pentru încă o ediţie a Atelierelor Culinare, pusă la cale tot de Ama şi Camelia . Curioşi să vedem cum stă treaba cu gospodăritul, ne-am hotărât să începem iniţierea […]

La prăjiturit cu Ama în bucătărie

Zilele trecute ne lăudam că Foodcrew merge la prăjiturit, așa că ziua toridă de vineri 13 ne-a surprins pe terasa răcoroasă a hotelului Ana, la Atelierul Deserturi de Vară, pus la cale de către Ama în bucătărie și Camelia Minișan (cărora le mulțumim de invitație). De dată aceasta însă, pe lângă clasicul mâncat și spionat, […]

FoodCrew merge la prăjiturit

Am primit o invitaţie irezistibilă de a participa la atelierul culinar “Deserturi de Vară” pus la cale de către Ama în Bucătărie. Pentru pofticioşii care nu sunt în temă cu iniţiativa Atelierelor Culinare trebuie spus că sunt o ocazie foarte bună de a pune în practică două dintre cele mai faine hobby-uri care există: gătitul […]