Cum a fost la auditul de îngheţată

Gelateria Talamini
Timișoara

Joi, 2 august, am înfruntat căldura crâncenă de afară şi ne-am adunat în Piaţa Libertăţii, noi cei de la FoodCrew împreună cu cititorii noştrii, iubitori de îngheţată. Obiectivul principal a fost să stabilim un top 10 al tipurilor de îngheţată pe care Gelateria Talamini le pune la dispoziţie oamenilor ce trec zilnic prin centrul oraşului.

audit de inghetata

Misiunea nu a fost deloc uşoară deoarece  am avut de degustat 10 sortimente care mai de care mai delicioase, printre care s-au numărat:

  • alune
  • fructe de pădure
  • pepene
  • bubble blue
  • căpşuni
  • vanilie
  • ciocolată
  • rom şi stafide
  • tiramisu
  • variegato alune

Fiind nişte experţi în domeniu, am evaluat sortimentele atât la nivel general, prin note de la 1 la 5, unde 1 a fost nota minimă şi 5 nota maximă, dar am mers şi mai în profunzime şi am oferit aceleaşi note pentru cât de proaspătă, cât de aromată şi cât de cremoasă a fost îngheţata.

Audit de inghetata cu FoodCrew

După multe cupe de îngheţată, cititorii noştrii au decis:

Clasamentul general

La clasamentul general lucrurile stau în felul următor:

Locul 1 – ciocolată (nota 3,97)

Locul 2 – rom şi stafide (nota 3,92)

Locul 3 – vanilie (nota 3,90)

Locul 4 a revenit aromei de tiramisu (3,87), locul 5 variegato alune (3,82), locul 6 alune (3,80), locul 7 bubble blue (3,25), locul 8 fructe de pădure (3,25), locul 9 căpşuni (3,20) iar ultimul loc a fost ocupat de sortimentul de pepene (2,57).

Prospeţime

În ceea ce priveşte prospeţimea, sortimentul de îngheţată pe care cititorii l-au considerat cel mai proaspăt a fost tiramisu. Acesta a fost urmat îndeaproape de vanilie, pe locul 2, ciocolată pe locul 3, continuând cu rom şi stafide (4), variegato alune (5), fructe de pădure (6), alune (7), bubble blue (8), căpşuni (9) şi pepene (10).

Aromată

La secţiunea cea mai aromată dintre sortimente, ciocolata a avut din nou câştig de cauză aflându-se pe locul 1. Se pare că şi bubble blue este în topul preferinţelor celor care au degustat îngheţata, acest sortiment aflându-se pe un onorant loc 2. Top 3 a fost completat de cea de rom şi stafide. Pe celelalte poziţii în top au fost: tiramisu (4), vanilie (5), fructe de pădure (6), alune (7), căpşuni (8), variegato alune (9) şi pepene (10).

Cremoasă

Ultimul crieteriu prin care am evaluat cele 10 sortimente a fost cât de cremoasă este fiecare tip de îngheţată degustat, iar rezultatele obţinute sunt următoarele: locul 1 pentru această secţiune i-a revenit fără drept de apel sortimentului de variegato alune, completând podiumul cea de ciocolată (2) şi cea de alune (3). Celelalte pozitiţii ale topului au fost ocupate de bubble blue (4), vanilie (5), tiramisu (6), rom şi stafide (7), fructe de pădure (8), pepene (9) şi căpşuni (10).

Audit de inghetata cu FoodCrew si Talamini

Audit de inghetata Piata Libertatii

Clasificarea sortimentelor de inghetata

Degustat de inghetata

Sortimente de inghetata

Inghetata Talamini

Mulţumim încă o dată Gelateriei Talamini pentru că ne-a pus la dispoziţie îngheţată la discreţie astfel că am împuşcat 2 iepuri de-o dată, ne-am şi răcorit într-o zi toridă de vară şi-am şi stabilit care sunt cele mai bune, cele mai aromate, cele mai proaspete şi cele mai cremoase tipuri de înghţată.

Logo Talamini

Mai multe poze de la eveniment puteţi vedea pe pagina noastră de Facebook.

Şi staţi cu ochii pe noi pentru că pregătim multe evenimente delicioase! 🙂

Gelateria Talamini

Adresă:
Bdul. 16 Decembrie 1989 Nr. 54, Timișoara
Telefon:
Website:

Comentarii

Adrian

5 August 2012 at 14:41

Interesant. Eu unul nu ma dau in vant dupa ciocolata si credeam in sinea mea ca a iesit prima vanilia urmata de rom si stafide. N-am fost departe de votul vostru. Ce e bubble blue? Sau mai exact, din ce e?

Nuți Foame

5 August 2012 at 15:25

Gumă! 😀 Aşa mai pe româneşte. 🙂

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul