De o nouă provocare au avut parte cititorii foodcrew.ro în sâmbăta care tocmai a trecut. E cam sezonul evenimentelor și de data aceasta s-a propus o degustare de pizza la restaurantul Spring Phoenix, restaurant aflat pe strada pietonală Mărășești, din centrul orașului.
Gazda noastră, restaurantul Spring Phoenix, e genul de restaurant unde calitatea ingredientelor și încântarea clienților intră la ordinea zilei. Având la bază acest concept, pentru sâmbătă seara, cititorii noștri au avut de degustat 3 feluri de pizza și au avut de-a face și cu o surpriză din partea casei.
La ora 19:30, am dat start la degustare. Deoarece se știe că la noi pizza se mănâncă cu sos, gazda noastră a pregătit un sos dulce, unul picant și un sos cu usturoi care au fost prezente pe parcursul întregii seri.
Despre sosuri cititorii au spus cam așa: sosurile sunt consistente și cantitativ perfecte, cu un gust natural, nefiind vorba de ketchup sintetic.
Cele 3 tipuri de pizza, în ordinea “apariției pe scenă”:
Pizza Casei
Pizza Cu pui și Gorgonzola
Pizza Cu Somon Fume
Cum s-a făcut evaluarea
Fiecare degustător a avut la dispoziție o fișă de evaluare cu 3 coloane, unde a putut nota de la 1 la 5 Prospețimea, Grosimea Blatului și Gustul pentru fiecare pizza. La final, fiecare tip de pizza a primit o notă generală, independent de punctajul anterior.
Voturile au decis: Pizza Casei a fost în topul preferințelor degustătorilor, urmată îndeaproape de Pizza cu Somon Fume, iar locul trei a fost ocupat de Pizza cu Pui și Gorgonzola.
Trebuie menționat că toate cele trei tipuri de pizza au obținut punctaj maxim la capitolul prospețime și grosime blat, diferențierea s-a făcut prin punctajul obținut la gust.
Top General
1. Pizza Casei
2. Pizza cu somon Fume
3. Pizza cu Pui și Gorgonzola
Prospețime
Nu s-a putut face o diferențiere, deoarece toate cele trei pizza prezentate au obținut punctaj maxim.
Acest fapt a fost confirmat și de unele dintre comentariile degustătorilor care au acordat un mare plus pentru calitatea ingredientelor.
Grosimea blatului
La fel, și în acest caz s-a obținut punctaj maxim. Punctajul maxim a fost confirmat și de aceste comentarii:
- Grosimea blatului este perfectă și crocantă;
- Blatul este secretul la aceste trei sortimente de pizza.
Gust
Cu ajutorul acestei categorii s-a putut realiza clasamentul final:
1. Pizza Casei
2. Pizza cu Somon Fume
3. Pizza cu Pui și Gorgonzola
Despre fruntașa clasamentului, juriul nostru a spus cam așa: Pentru cei care preferă o pizza cu de toate, pizza casei e ideală.
La sfârșitul degustării, gazda noastră a făcut cunoscută și supriza pregătită. Astel, una dintre caracteristicile de bază la pizza oferită de restaurantul Spring Phoenix este posibilitatea de a-ți face o pizza personalizată, dintr-o listă lungă de ingrediente. Degustătorii prezenți au lucrat ca o echipă și au ales următoarele ingrediente: salam picant, bacon, mozzarella, ardei, măsline, porumb și rucola. Rezultatul a fost unul foarte bun, pizza obținută a primit punctaj maxim și a apărut rugămintea de a fi introdusă în meniu. A primit mai multe denumiri, cum ar fi: Pizza Grup, Pizza Noastră, Pizza Audit sau Pizza Specială.
Mulțumim restaurantului Spring Phoenix pentru primirea călduroasă și produsele de calitate folosite, demonstrând încă o dată că nu cantitatea ci calitatea este cel mai important aspect. Am aflat unde este pizza net calitativă și știm unde vom mai ieși în oraș pentru o pizza cu prietenii. Mulțumim mult și evaluatorilor noștri care au știut ce au de făcut și chiar si-au îndeplinit foarte bine rolul.
Vă mai spunem să rămâneți cu ochii pe noi deoarece chiar am cam intrat în sezonul de evenimente.
Mai multe poze de la eveniment se găsesc aici
Comentarii
Roxi
Am mancat si eu azi pizza la Spring Phoenix si a fost cea mai proasta pizza pe care am mancat-o.Cea aleasa de mine nu se numara printre cele mentionate de voi.Eu am ales prosciute e funghi,insa a fost o dezamagire totala.Blatul era mult prea tare,iar cascavalul aproape inexistent…Restul pizzei a constat din cateva bucati de sunca super-sarate si cateva ciuperci aruncate pe ici pe colo…
roxi
prosciuto*