Pizza de la Cora vine cu un blat cam gros

Cora
Timișoara

În fiecare an, cel puțin o dată (maxim de două ori) ajung la Pizzeria Cora. Am un prieten căruia îî place mult acolo și, când e ziua lui de naștere, se cam știe unde vom merge. Ei bine, a fost ziua lui și în acest an și am ajuns iarăși la Pizzeria Cora. Situată pe strada Eugeniu de Savoya, e una dintre pizzeriile vechi și cu renume din Timișoara. Poate de aceea se explică și faptul că e mai tot timpul plină, sau cel puțin după ora 20.

Știam de la început că vreau pizza și, recunosc, nu m-am mai uitat la altceva în meniu. Am studiat și am decis să fie Pizza Calzzone și am solicitat să nu fie rulată. Pe lângă pizza am mai cerut și un sos țigănesc (nu știu de ce era numit așa), care nu e altceva decât o combinație între smântână și usturoi.

Pizza Calzzone

Pot spune că a sosit relativ repede, în sensul că nu mi s-au lungit urechile cât am așteptat, cam în 10 minute maxim, mă puteam bucura de pizza. Porția e una mare, chiar mare. Eu nu am putut să o termin de una singura. Pizza mea avea sos de roşii, şuncă, ciuperci, smântână, mozzarella și oregano. Nu îmi place să am foarte multe ingrediente pe pizza și am apreciat că smântâna nu era peste tot. Mai pot spune că nu s-au zgârcit la ingrediente, ba chiar, au pus și măsline, deși în descriere nu erau, dar or fi simțit că sunt printre preferatele mele. Am gustat și mi-a plăcut, dar mai spre finalul feliei nu am mai fost la fel de încântată. Se cam termină ingredientele și rămâi doar cu un blat destul de gros și fără niciun super gust. Noroc cu sosul, care mai schimbă situația. Da, sosul a fost pe gustul meu, în sensul că era suficient usturoi, nu foarte mult și smântâna, nici aceasta nu era foarte grasă. Deci, cu ajutorul sosului, puteai mânca toată pizza, inclusiv marginile. Recunosc, mi-ar fi plăcut să fie un blat subțire în întregime și puțin mai copt.

Pizza Calzzone Cora

Detaliu Pizza Calzzone Pizzeria Cora

Blat Pizza Calzzone Pizzeria Cora

Sos tiganesc  Pizzeria Cora

Prețuri și servire

Porția este una mare, cu ingrediente puse în cantități suficiente și cu un preț pe măsură. Din punctul meu de vedere, prețul e influențat și de faptul că pizzeria este poziționată în zona pietonală a Timișoarei. Pentru ce am consumat, prețurile au fost:

  • Pizza Calzzone (600 g): 20,70 Ron;
  • Sos țigănesc(100 g): 3,5 Ron.

Dacă pizza nu m-a chiar dat pe spate, de data aceasta despre servire pot spune doar de bine. Am avut parte de un ospătar foarte atent, care nu părea plictisit, zâmbea mereu și, chiar dacă era gălăgie și noi vorbeam de multe ori în cor, nu știu cum se face, dar auzea doleanțele fiecăruia în parte. De mult nu am mai avut parte de o servire așa bună la o pizzerie.

În continuare nu sunt o mare fană a Pizzeriei Cora (de fiecare dată am impresia că sunt într-o peșteră), sunt locuri unde am mâncat pizza mai bună. Totuși, dacă știu că voi avea în continuare o servire de nota 10, clar aș trece mai des pe acolo.

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Cora

Adresă:
Strada Mărășești 6, Timișoara
Telefon:
Website:

[…] Felul 2 a venit cu aceeași rapiditate și am putut să mă desfăt cu o friptură de porc (grătar) acoperită din belșug cu sos de ardei copți piure și smântână (cred), ușor și parfumat, acompaniată de orez gălbui cu legume mexicane din belșug. Combinația a fost foarte pe gustul meu, mâncarea fiind preparată foarte bine, din ingrediente proaspete, cu o cantitate suficientă de condimente. […]

Comentarii

Deme

30 October 2013 at 19:23

Chiar ieri am servit o pizza acolo şi am remarcat, la rându-mi, că blatul e cam prea gros şi pufos.
Cât despre preţuri, având în vedere că pizza este de la 600 de grame în sus, 20 de lei mi se pare un preţ foarte ok.

Emy

11 November 2013 at 21:58

Pizza Banateana de la Cora face toti banii.

    Migdala Sarata

    12 November 2013 at 11:00

    Eu momentan raman la ideea mea, mai ales ca la toate experientele avute cu Cora, tot asa mi s-a parut blatul, prea gros.

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul