Cronică eveniment: Degustare de cocktail-uri la Spring Phoenix

Spring Phoenix
Timișoara

Fiindcă am dorit să ne cunoaștem mai bine cititorii, le-am lansat o provocare la care aceștia au răspuns Prezent. Astfel, ne-am întâlnit sâmbătă seara în cadrul restaurantului Spring Phoenix, la o degustare de cocktail-uri.

Sigla Spring Phoenix

Gazda noastră, restaurantul Spring Phoenix, deschis recent și situat pe strada Mărășești, ne-a propus cinci feluri de cocktail-uri, care mai de care mai spectaculoase și, fiecare cu personalitatea lui, bine definită. De personalitatea cocktail-urilor s-a ocupat barmanul care chiar știa ce face.

Barman Spring Phoenix

La ora 20:00, când eram deja cu toții prezenți și curioși, a început degustarea. Cocktail-ruile, cinci la număr, și-au făcut apariția în felul următor:
Spring Phoenix

Seara a început cu cocktail-ul casei care cuprindea vodka, jagermeister, fresh de lămâie și sirop de zahăr.

Cocktail Spring Phoenix

Cocktail Spring Phoenix Restaurant

Pina Colada

A urmat un cocktail mai pe gustul doamnelor și domnișoarelor. Pina Colada noastră avea sirop de ananas, rom, cremă de cocos și frișcă.

Pregatire Pina Colada Spring Phoenix

Cocktail Pina Colada Spring Phoenix

Kir Royal
Al treilea cocktail prezentat spre degustare a avut doar două ingrediente, dar rezultatul a fost peste așteptări. Foarte răcoritor și ușor, a fost combinația perfectă dintre spumant (Prosceco) și creme de casis. Am aflat și ce este creme de casis: este vorba despre lichiorul de afine.

Pahare Kir Royal Spring Phoenix

Kir Royal Spring Phoenix

Mojito
După ce au fost degustate 3 cocktail-uri alcoolice, am revenit cu picioarele pe pământ și s-a servit un cocktail fără alcool. Mojito fără alcool a conținut lime, zahăr brun, mentă, sirop mentă, sprite și gheață măcinată.

Pregatire pahare Spring Phoenix

Mojito nonalcoolic Spring Phoenix

CopaCabana Caffee
Ultimul cocktail degustat s-a dovedit a fi o combinație rafinată între cafea, caramel, inghețată, zahăr brun și frișcă lichidă.

Pregatire CopaCabana Spring Phoenix

CopaCabana Caffee Spring Phoenix

Cum s-a făcut evaluarea
Fiecare degustător a avut la dispoziție o fișă de evaluare cu 3 coloane, unde a putut nota de la 1 la 5 Aroma, Aspectul și Tăria cocktail-urilor. La final, fiecare tip de cocktail a primit o notă generală, independent de punctajul anterior.

Audit cocktail Spring Phoenix

Cititori foodcrew.ro la restaurant Spring Phoenix

Audit cititori Spring Phoenix

Degustare cocktailuri cititori foodcrew

Cititori foodcrew.ro degustare Spring Phoenix

Voturile au decis: Cocktail-ul cu spumant a fost în topul preferințelor degustătorilor, urmat îndeaproape de cocktail-ul casei, Spring Phoenix, iar locul trei a fost ocupat de Pina Colada.
Când vine vorba de cocktail-uri non-alcoolice, cel mai apreciat a fost CopaCabana Caffee, obținând punctaj maxim la toate categoriile.

Top General

  • Cocktail-uri Alcoolice

1. Kir Royal
2. Spring Phoenix
3. Pina Colada

  • Cocktail-uri Non-Alcoolice

1. CopaCabana Caffee

2. Mojito

Aromă

Cocktail-uri alcoolice

1. Kir Royal
2. Pina Colada
3. Spring Phoenix

Cocktail-uri non-alcoolice

1. CopaCabana Caffee

2. Mojito

Aspect

Cocktail-uri Alcoolice
1. Pina Colada
2. Sprin Phoenix
3. Kir Royal

Cocktail-uri Non-Alcoolice
1. CopaCabana Caffee
2. Mojito

Tărie

La această categorie s-a acordat punctaj doar cocktail-urilor alcoolice.

1. Spring Phoenix
2. Kir Royal
3. Pina Colada

După ce degustarea a fost făcută, gazda noastră a dezvăluit surpriza și am beneficiat cu toții de o lecție gratis de pregătire a cocktail-urilor. Am învățat pas cu pas cum se prepară un cocktail agreat de toți, comandat de toată lumea, dar un cocktail pe care mulți nu știm cum să-l preparăm acasă. Am avut chiar și un voluntar din rândul participanților și, astfel ni s-a dezvăluit secretul despre cum se prepară cunoscutul Green Apple.

Ingrediente Green Apple Spring Phoenix

Mixare ingrediente Spring Phoenix

Adaugare ingrediente Spring Phoenix

REzultate final Green Apple Spring Phoenix

Vă mai spunem celor care nu ați reușit să ajungeți la eveniment că nu e timpul pierdut, deoarece toate aceste cocktail-uri se pot servi la restaurantul Spring Phoenix, la prețuri normale:

  • Spring Phoenix: 15 lei;
  • Pina Colada: 13,5 lei;
  • Kir Royal: 13,5 lei;
  • Mojito non-alcoolic: 9,5 lei;
  • Copa Cabana: 11 lei.

Mulțumim restaurantului Spring Phoenix pentru amabilitate, pentru prezentarea de calitate a cocktail-uri și produsele de înaltă valoare folosite. Știm unde vom bea cocktail-uri de calitate în Timișoara. Mulțumim și evaluatorilor noștri care și-au luat foarte în serios rolul. Rămâneți cu ochii pe noi pentru că am cam intrat în sezonul de evenimente.

Mai multe poze de la eveniment se găsesc aici

Spring Phoenix

Adresă:
Str. Marasesti nr.14, Timișoara
Telefon:
Website:

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul