Fiindcă am dorit să ne cunoaștem mai bine cititorii, le-am lansat o provocare la care aceștia au răspuns Prezent. Astfel, ne-am întâlnit sâmbătă seara în cadrul restaurantului Spring Phoenix, la o degustare de cocktail-uri.
Gazda noastră, restaurantul Spring Phoenix, deschis recent și situat pe strada Mărășești, ne-a propus cinci feluri de cocktail-uri, care mai de care mai spectaculoase și, fiecare cu personalitatea lui, bine definită. De personalitatea cocktail-urilor s-a ocupat barmanul care chiar știa ce face.
La ora 20:00, când eram deja cu toții prezenți și curioși, a început degustarea. Cocktail-ruile, cinci la număr, și-au făcut apariția în felul următor:
Spring Phoenix
Seara a început cu cocktail-ul casei care cuprindea vodka, jagermeister, fresh de lămâie și sirop de zahăr.
Pina Colada
A urmat un cocktail mai pe gustul doamnelor și domnișoarelor. Pina Colada noastră avea sirop de ananas, rom, cremă de cocos și frișcă.
Kir Royal
Al treilea cocktail prezentat spre degustare a avut doar două ingrediente, dar rezultatul a fost peste așteptări. Foarte răcoritor și ușor, a fost combinația perfectă dintre spumant (Prosceco) și creme de casis. Am aflat și ce este creme de casis: este vorba despre lichiorul de afine.
Mojito
După ce au fost degustate 3 cocktail-uri alcoolice, am revenit cu picioarele pe pământ și s-a servit un cocktail fără alcool. Mojito fără alcool a conținut lime, zahăr brun, mentă, sirop mentă, sprite și gheață măcinată.
CopaCabana Caffee
Ultimul cocktail degustat s-a dovedit a fi o combinație rafinată între cafea, caramel, inghețată, zahăr brun și frișcă lichidă.
Cum s-a făcut evaluarea
Fiecare degustător a avut la dispoziție o fișă de evaluare cu 3 coloane, unde a putut nota de la 1 la 5 Aroma, Aspectul și Tăria cocktail-urilor. La final, fiecare tip de cocktail a primit o notă generală, independent de punctajul anterior.
Voturile au decis: Cocktail-ul cu spumant a fost în topul preferințelor degustătorilor, urmat îndeaproape de cocktail-ul casei, Spring Phoenix, iar locul trei a fost ocupat de Pina Colada.
Când vine vorba de cocktail-uri non-alcoolice, cel mai apreciat a fost CopaCabana Caffee, obținând punctaj maxim la toate categoriile.
Top General
- Cocktail-uri Alcoolice
1. Kir Royal
2. Spring Phoenix
3. Pina Colada
- Cocktail-uri Non-Alcoolice
1. CopaCabana Caffee
2. Mojito
Aromă
Cocktail-uri alcoolice
1. Kir Royal
2. Pina Colada
3. Spring Phoenix
Cocktail-uri non-alcoolice
1. CopaCabana Caffee
2. Mojito
Aspect
Cocktail-uri Alcoolice
1. Pina Colada
2. Sprin Phoenix
3. Kir Royal
Cocktail-uri Non-Alcoolice
1. CopaCabana Caffee
2. Mojito
Tărie
La această categorie s-a acordat punctaj doar cocktail-urilor alcoolice.
1. Spring Phoenix
2. Kir Royal
3. Pina Colada
După ce degustarea a fost făcută, gazda noastră a dezvăluit surpriza și am beneficiat cu toții de o lecție gratis de pregătire a cocktail-urilor. Am învățat pas cu pas cum se prepară un cocktail agreat de toți, comandat de toată lumea, dar un cocktail pe care mulți nu știm cum să-l preparăm acasă. Am avut chiar și un voluntar din rândul participanților și, astfel ni s-a dezvăluit secretul despre cum se prepară cunoscutul Green Apple.
Vă mai spunem celor care nu ați reușit să ajungeți la eveniment că nu e timpul pierdut, deoarece toate aceste cocktail-uri se pot servi la restaurantul Spring Phoenix, la prețuri normale:
- Spring Phoenix: 15 lei;
- Pina Colada: 13,5 lei;
- Kir Royal: 13,5 lei;
- Mojito non-alcoolic: 9,5 lei;
- Copa Cabana: 11 lei.
Mulțumim restaurantului Spring Phoenix pentru amabilitate, pentru prezentarea de calitate a cocktail-uri și produsele de înaltă valoare folosite. Știm unde vom bea cocktail-uri de calitate în Timișoara. Mulțumim și evaluatorilor noștri care și-au luat foarte în serios rolul. Rămâneți cu ochii pe noi pentru că am cam intrat în sezonul de evenimente.
Mai multe poze de la eveniment se găsesc aici
Nici un comentariu