Cronică eveniment: Degustare de vin la Core ‘e Napoli

Core 'e Napoli
Timișoara

E ceva timp deja de când mă declar fan vin. Îl prefer lângă o mâncare bună, când ies cu prietenii în oraș, la petreceri sau cu orice ocazie, dacă vine vorba de alcool. Astfel, mi-a atres atenția un event de pe facebook, care avea loc la pizzeria despre care am scris într-un alt articol în primăvară, Core ‘e Napoli. E pizzeria care mi-a creat dependență de un anumit fel de pizza, pe care doar la ei l-am găsit în Timișoara.

Era vorba de o degustare de vinuri de la Vinarte și preparate asociate foarte interesante ca descriere. Cu niște invite-uri la prieteni și niște discuții despre evenimentul interesant, ne-am strâns 12 prieteni și am mers la degustarea de vin. Era ceva nou pentru mine, iar pentru ceilalți de asemenea.

LOCAL

Despre local am mai vorbit, dar de data asta era și mai bine pus în valoare. Cele două încăperi din spate, unde s-a ținut evenimentul, era aranjat frumos, festiv, cu bun gust. Încă de la început mi s-a părut un loc excelent.

rollup

Cărămida bastionului a fost completată foarte frumos de mobilierul alb și alături de muzica în limba italiană formează o atmosferă unică pentru orașul nostru … dacă uiți cum ai ajuns acolo, poți liniștit să crezi că ești chiar în Italia. Chiar și somelierul care ne-a prezentat vinurile, Victor Biji-Rusan, explica italienilor participanți la degustare în limba italiană.

somelier cor e napoli

MENIU

Meniul standard n-am să îl analizez aici. Au aperitive, pizza, feluri principale, paste, salate, deserturi .. cam tot ce îți dorești. La ora prânzului au chiar și oferte speciale.

De data aceasta, preparatele alese au fost unele speciale, care nu se regăsesc în mod normal în meniu și un fost preparate de un mare bucătar, Executive Chef Remus Tomici. Într-adevăr s-a simțit un standar ridicat atât ca formă de prezentare, cât și în ceea ce privește gustul preparatelor și asocierea cu vinurile degustate.

feedback card

Ca să o iau pe rând, înainte de preparatele ce fuseseră promovate ca fiind associate vinurilor, am servit un aperitiv al casei. Era format din pizzette fritte, unt aromatizat și focaccia. Sățios iar untul aromatizat foarte interesant, o variantă cu busuioc și una cu anșoa. A venit perfect pentru a ne potoli puțin foamea. Noi am ajuns la timp la eveniment, dar până s-a strâns toată lumea a durat ceva timp.

antipasti

Somelierul a început cu descrierea Vinarte. Ce podgorii sunt incluse, unde sunt localizate, ce tipuri de vin se produc și alte detalii, trecând apoi la prezentarea primului tip de vin, Sauvignon Blanc Cuvee d’execellence, căruia i-a fost asociat cel mai bun preparat al serii, după părerea mea. Este vorba despre gnocchi din brânză ricotta de oaie cu ragu de pește chefal. Inițial nu m-am gândit că îmi va place, nefiind o iubitoare de pește. Dar, combinația de gnocchi și acel ragu, însoțit de semințe de pin (cel mai sigur) și de susan negru – genială! Cel mai interesant este că și farfuriile din jur erau goale și toată lumea era încântată de preparat. Nota 10 de la toată masa!

primo

Al doilea vin prezentat, Nedeea, a fost asociat felului principal. Acesta era format din piept de rață umplut cu camembert și fistic, sos de prune uscate, mămăligă prăjită și flori de dovleac. Rața foarte bine făcută, bucățile mari de fistic se amestecau frumos în aroma de camembert. Chiar mi-a plăcut foarte mult. Iar rața cu prune uscate – super!

secondo

Cel mai apreciat vin a fost însă cel asociat desertului. Prince Matei, este un vin roșu cu aromă fructată, dar în acelasși timp cu tentă de ciocolată, vanilie și piper. Nu sunt băutoare de vin roșu, dar acesta mi-a plăcut foarte mult. Din câte am înțeles de la sommelier, avea și un proces mai special de prelucrare, mai îndelungat. Preparatul asociat, așa cum am spus, a fost desertul, o prăjitură descompusă aș putea spune. Prăjitură cu gorgonzola, fructe de pădure și sos de ciocolată. Mie mi-a plăcut mult și sincer, abia așteptam să văd cum poate fi reinterpretată gorgonzola. Mie mi-a plăcut foarte mult. Ceva nou pentru mine și surprinător de plăcut. Sunt un fan împătimit al brânzeturilor, deci cred că se explică.

desert

PREȚURI

Un meniu a costat 110 lei și a inclus vinul degustat, preparatele asociate și apă, una de persoană.

Experiență interesantă și eu una abia aștept o viitoare ocazie pentru a încerca alte vinuri și alte preparate delicioase. Chiar și cei care nu sunt împătimiți iubitori ai vinurilor apreciază cu siguranță o mâncare bună și pot degusta un vin bun.

Vă recomand să luați degustările de vinuri ca pe o expreiență. După prima încercare veți vedea dacă este pe placul vostru sau nu, dar trebuie încercat. Mai ales acum, când parcă există un tendință generală spre vin, cel puțin în jurul meu. Eu cu siguranță voi mai participa la acest gen de evenimente. Cât despre Core ‘e Napoli, rămâne în preferințele mele în materie de restaurant – pizzerie.

Core 'e Napoli

Acest restaurant s-a închis. Descoperă ce e nou în oraș.

[…] de Gorgonzola este prea bun. Eu l-aș putea mânca gol. Este puțin ca și cantitate, dar nu vă faceți griji, […]

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul