Eveniment: Cupa Polus Center

Cluj Napoca

După ce la sfârşitul lunii iunie, gurmanzii din Banat s-au bucurat de un weekend gastronomic la Cupa Aradului în Gastronomie, vine rândul celor din Cluj să participe la Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber, mai exact la Cupa Polus Ediţia VII, ce va avea loc în 7-9 septembrie la complexul Polus Center din Cluj.

Similar celorlalte ediţii şi cea de la Cluj va avea ca invitaţi atât specialişti culinari din România, cât şi maeştri bucătari recunoscuţi la nivel internaţional, dintre care enumerăm: Chef Reuven Farel (Israel), Preşedintele Leon Menahem (Israel- Israeli Chef Association), Master Chef Spiros Dimitriou (Serbia) Echipa Naţională Culinară dn Coreea de Sud, Akbar Umaov (Uzbekistan), Echipa Naţională a Croaţiei, Echipa Naţională a Macedoniei, Maestrul Jyrki Yli-Uotila (Finlanda) Profesor Constantinos Psindros (Cipru).

Afis Cupa Polus Center

Evenimentul este dedicat atât bucătarilor profesionişti, cât şi celor care fac acest lucru doar din pasiune. La fel ca şi până acum, regulile de desfăşurare a campionatului sunt în conformitate cu standardele World Association of Chefs Societies, iar evenimentul este certificat şi respectă întocmai cerinţele existente la nivel internaţional.

Tot în cadrul campionatului, vor avea loc două show-uei Hells Kitchen şi Angels Lounge. În primul, Hells Kitchen, se vor găti circa 6500 de porţii pentru publicul spectator. Reţetele vor fi gătite la cazan şi grătar şi se vor folosi ingrediente roşii: carne roşie (porc, viţel, oaie, capră) preum şi legume roşii (tomate, ardei kapia, ceapă roşie, sfeclă roşie etc.)

Pe de cealaltă parte, la show-ul Angels Lounge veţi putea vedea un bufet compus din deserturi de bucătărie ca: milk-shake-uri, creme, sorbeturi care vor avea în componenţă zahăr, miere şi lapte.

Ziua de 9 septembrie va fi marcată, pe lângă toate celelate activităţi, de o competiţie culinară dedicată bloggerilor care va fi prezentată de Uica Mihai. Pe lăngă premiile acordatate, locurile 1, 2 şi 3 şi premile speciale, toţi bloggeri vor primi diplomă şi medalie de participare indiferent de rezultatul obţinut.

Cei care veţi lua parte la acest eveniment, veţi avea şi ocazia de a vedea prezentate echipele care vor reprezenta România la Olimpiada Culinară Mondială ce va avea loc între 6 şi 9 octombrie la Erfurt, în Germania.

Pentru cei interesaţi să participe la 3 zile pline de savoare mai joc puteţi vedea programul oferit de organizatori:

Vineri, 7 septembrie 2012

18,00 – Festivitatea de deschidere a competiţiei

19,00 – Gastro Show cu: Rista Claudia (Banat), Chef Odeh Elhawa (Israel), Maestrul Cofetar Şipoş Dorel (Târgu Mureş)

20,15 – Degustare de vinuri

21,00 – Concert de jazz

22,00 – Dj, Music & Dance Party

Sâmbătă, 8 septembrie 2012

8,00 –   Înscrierea concurenţilor

9,00 –   Preluarea standurilor de către concurenţi

11,00 – Startul competiţiei de preparate culinare reci

11,30 – Jurizarea concurenţilor

13,00 – Mega Gastro Show „Hells Kitchen & Angels Lounge” partea 1 – Cazanele

14,30 – Încetarea competiţiei, deliberarea juriului

16,00 – Prezentare a Echipei Olimpice Regionale a României (Moldova) – Meniul pregătit pentru Olimpiada de la Erfurt (Germania – octombrie 2012)

18,00 – Parada Somelierilor (Federaţia Somelierilor România)

18,30 – Demonstraţie cu Maestrul Antonio Passarelli

19,30 – Demonstraţie Cu Maestrul Cristian Tufeanu – Bucătărie Japoneză

20,30 – Decernarea premiilor

21,30 – Concert cu formaţia Sensor

22,30 – Încetarea programului

Duminică, 9 septembrie 2012

8,00 –   Înscrierea concurenţilor

9,00 –   Preluarea standurilor de către concurenţi

10,00 – Startul competiţiei de gătit în aer liber

13,00 – Mega Gastro Show „Hells Kitchen & Angels Lounge” partea 2 – Grătarul Uruguayan

14,00 – Jurizarea concurenţilor

15,00 – Prezentare a Echipei Olimpice Militare a României – Meniul pregătit pentru Olimpiada de la Erfurt (Germania – octombrie 2012)

16,00 – Încetarea competiţiei, deliberarea juriului

16,15 – Demonstraţie cu Maestrul Cornelia Ghişoi (Mărgăritar)

17,00 –  Demonstraţie cu Echipa Master Chef

18,00 –  Demonstraţie cu Echipa Naţională de Bucătari din Corea

19,00 – Parada Somelierilor coordonată de Sergiu Nedelea

20,00 –  Decernarea premiilor

20,30 – Concert cu formaţia A.L.I.A.S.

22,30 – Încetarea programului

Distracţie plăcută! 🙂

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul