Un mix de dulce, acrișor și amărui care te cucerește de la prima îmbucătură.
Număr porții:
24Timp pregătire:
40 min.Timp gătire:
30 min.Timp total:
o oră și 10 minuteIngredinte
Brioșe:
4 ouă
100 g unt
200 g făină
30 amidon Gustin
200 g zahar pudră
20 ml ulei
200 ml smântână de frișcă
1 plic praf de copt
50 g cacao
aprox. 50 ml lapte
1 borcan de gem de piersici
Bezea:
4 albușuri de ou
100 g zahăr
80 g de ciocolată neagra (70-80% cacao)
1 lingură de Nutella
50 ml lapte
Instrucțiuni
- se combină ingredientele uscate: făină, amidonul, cacao și praful de copt;
- separat se bate untul cu mixerul;
- se incorporează zahărul pudră;
- se adaugă în compoziție câte un ou;
- se adaugă uleiul;
- după ce compoziția e omogenă adăugăm smântâna lichidă și amestecul uscat (puteți adăuga cate puțin să nu vă sară ingredientele când începeți să mixați);
- după ce ați obținut compoziția finală, adăugați puțin lapte pentru a fi mai lichidă, ea trebuie să curgă gros de pe spiralele mixerului;
- plasați hârtia de brioșe în forme și adăugați o lingură plină de aluat în fiecare formă;
- dați tava la cuptor la foc mix timp de 5-10 minute, până când vedeți că începe puțin să crească;
- scoateți tava și adăugați în fiecare formă o linguriță de gem;
- umpleți formele cu aluat și dați din nou la coptor până se fac cu totul;
- între timp bateți albușurile spumă și incorporați treptat tot zahărul;
- băgați spuma într-o pungă de ornat;
- scoateți brioșele din cuptor și cat încă sunt calde puneți spuma de bezea peste
- mai lăsati aprox. 5 minute la cuptor, până când vedeți că bezeaua începe să fie mai aurie;
- scoateți brioșele și lăsați-le la răcit;
- între timp topiți ciocolata la bain marie;
- când e topită, adăugați lingura de Nutella;
- opriți focul și incorporați laptele;
- în cazul în care după adăugarea laptelui, ciocolata nu mai este lichidă ci ca o budincă, adăugați câțiva stropi de apă și amestecați bine;
- turnați ciocolata topită într-o ceașcă de cafea;
- după ce brioșele sunt reci, scufundați-le în ciocolata cu partea de sus în jos
- așezați-le pe o tavă și dați-le la frigider până când se întărește ciocolata.
- Poftă mare! 🙂
Comentarii
Flo
Ce bine arata!