Mini Brioşe cu vişine – de post

Printează | Email

Deoarece soarele s-a hotărât să ne bucure şi răsfeţe încetul cu încetul, acest desert se asortează de minune şi e numai bun în ideea de *ceva dulce* şi rapid.

Număr porții:

24

Timp pregătire:

20 min.

Timp gătire:

30 min.

Timp total:

50 min.

Ingredinte

Avem nevoie de:
100 g tărâţe
2 lg praf de copt
1 lg bicarbonat
1 cană făină
120 g zahăr
o fiolă esenţă de vanilie
400 ml suc de grapefruit proaspăt
100 g nucă
2 căni vişine din compot
200 ml lapte de orez
un strop de sare

Instrucțiuni

  • Într-un vas se amestecă tărâţele cu 200 g de suc proaspăt de grapefruit.
  • Pasta obţinută se lasă pentru 10 minute. Între timp se porneşte aragazul, setat la 180 de grade.
  • În alt vas separat se pune restul de suc de grapefruit, împreună cu zahărul, se amestecă până se omogenizează complet zahărul, apoi se adaugă esenţa de vanilie.
  • Cele două compoziţii obţinute separat se combină.
  • În noua compoziţie obţinută se adaugă făina cernută, bicarbonatul, praful de copt, sarea şi se amestecă toate.
  • Peste toate acestea se adaugă laptele, vişinele fără sâmburi şi nucile mărunţite.
  • Se pregăteşte tava de brioşe si se adaugă in forme compoziţia obţinută.
  • Se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 grade şi se setează ceasul pentru 30 minute rapide, numai bune de relaxat pentru ca apoi să ne răsfăţăm cu rezultatul savuros.
  • Poftă zâmbitoare şi bună, bună!!!

Invitatie la desert

Tarate

Suc de grapegruit

Suc si zahar

Mixtura desert

Desert

Desert saurat cu cafea

Desert de weekend

Invitatie la desert

Desert de casa

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul