Deoarece soarele s-a hotărât să ne bucure şi răsfeţe încetul cu încetul, acest desert se asortează de minune şi e numai bun în ideea de *ceva dulce* şi rapid.
Număr porții:
24Timp pregătire:
20 min.Timp gătire:
30 min.Timp total:
50 min.Ingredinte
Avem nevoie de:
100 g tărâţe
2 lg praf de copt
1 lg bicarbonat
1 cană făină
120 g zahăr
o fiolă esenţă de vanilie
400 ml suc de grapefruit proaspăt
100 g nucă
2 căni vişine din compot
200 ml lapte de orez
un strop de sare
Instrucțiuni
- Într-un vas se amestecă tărâţele cu 200 g de suc proaspăt de grapefruit.
- Pasta obţinută se lasă pentru 10 minute. Între timp se porneşte aragazul, setat la 180 de grade.
- În alt vas separat se pune restul de suc de grapefruit, împreună cu zahărul, se amestecă până se omogenizează complet zahărul, apoi se adaugă esenţa de vanilie.
- Cele două compoziţii obţinute separat se combină.
- În noua compoziţie obţinută se adaugă făina cernută, bicarbonatul, praful de copt, sarea şi se amestecă toate.
- Peste toate acestea se adaugă laptele, vişinele fără sâmburi şi nucile mărunţite.
- Se pregăteşte tava de brioşe si se adaugă in forme compoziţia obţinută.
- Se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 grade şi se setează ceasul pentru 30 minute rapide, numai bune de relaxat pentru ca apoi să ne răsfăţăm cu rezultatul savuros.
- Poftă zâmbitoare şi bună, bună!!!
Nici un comentariu