Pentru că nu am primit ”porecla” de Muffin Queen chiar fără motiv, astăzi vă prezint o nouă rețetă de brioșe. Chiar dacă are ingredientele clasice pentru brioșe, felul în care le amestecăm diferă puțin pentru a face un aluat mai dens.
Număr porții:
12Timp pregătire:
20 min.Timp gătire:
20 min.Timp total:
40 min.Ingredinte
Avem nevoie de:
200 g făină
1/2 plic praf de copt
1/4 linguriță e sare
125 g de unt la temperatura camerei
150 g zahăr
2 ouă
1 linguriță esență de vanilie
100 ml lapte
150 g gem de căpșune
Instrucțiuni
- Într-un bol amestecați făina, praful de copt și sarea.
- Adăugați treptat untul la temeratura camerei și bateți cu mixerul. (Grijă mare să nu vă sară toată făina 🙂 . Folosiți un bol mai adânc.)
- Puneți zahăr și amestecați.
- Amestecați peste compoziție ouăle, esența de vanilie și laptele. Având în vedere că laptele este ultimul ingredient, adăugați-l treptat pentru a obține un aluat dens.
- Umpeleți 1/3 din forma de brioșă.
- Puneți o linguriță de gem în mijloc.
- Acoperiți gemul cu aluat, până de umple forma.
- Puneți la cuptor și lăsați aproximativ 20 de minute. Împungeți cu o scobitoare pentru a verifica când sunt gata.
- Nu scoateți brioșele din tavă cât sunt fiebinți (așa cum am făcut eu) pentru că se pot rupe foarte ușor și le stricați aspectul.
- Lăsați să se răcească și savurați-le. Poftă bună!
Nici un comentariu