Brioșe de vanilie cu gem de căpșune

Printează | Email

Pentru că nu am primit ”porecla” de Muffin Queen chiar fără motiv, astăzi vă prezint o nouă rețetă de brioșe. Chiar dacă are ingredientele clasice pentru brioșe, felul în care le amestecăm diferă puțin pentru a face un aluat mai dens.

briose cu capsune

Număr porții:

12

Timp pregătire:

20 min.

Timp gătire:

20 min.

Timp total:

40 min.

Ingredinte

Avem nevoie de:
200 g făină
1/2 plic praf de copt
1/4 linguriță e sare
125 g de unt la temperatura camerei
150 g zahăr
2 ouă
1 linguriță esență de vanilie
100 ml lapte
150 g gem de căpșune

Instrucțiuni

  • Într-un bol amestecați făina, praful de copt și sarea.Ingrediente briose
  • Adăugați treptat untul la temeratura camerei și bateți cu mixerul. (Grijă mare să nu vă sară toată făina 🙂 . Folosiți un bol mai adânc.)
  • Puneți zahăr și amestecați.
  • Amestecați peste compoziție ouăle, esența de vanilie și laptele. Având în vedere că laptele este ultimul ingredient, adăugați-l treptat pentru a obține un aluat dens.Aluat briose
  • Umpeleți 1/3 din forma de brioșă.
  • Puneți o linguriță de gem în mijloc.Gem de capsune pentru briose
  • Acoperiți gemul cu aluat, până de umple forma.
  • Puneți la cuptor și lăsați aproximativ 20 de minute. Împungeți cu o scobitoare pentru a verifica când sunt gata.Briose de vanilie
  • Nu scoateți brioșele din tavă cât sunt fiebinți (așa cum am făcut eu) pentru că se pot rupe foarte ușor și le stricați aspectul.
  • Lăsați să se răcească și savurați-le. Poftă bună!

 

 

briose de vanilie cu capsune

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul