Budincă de pâine cu fructe

Printează | Email

Budinca de pâine cu fructe este opțiunea perfectă pentru a nu risipi pâinea veche sau tare! Date fiind vremurile, parcă nu îți vine să arunci pâinea veche și e și păcat să o arunci când poți face o minunăție de desert. Partea bună: se face din ingrediente simple, eviți risipa și rezultatul e delicios.

P.S. Sper că după ce încerci rețeta nu vei mai arunca niciodată pâinea veche!

budinca de paine

Număr porții:

4

Timp pregătire:

20 min

Timp gătire:

35 min

Timp total:

55 min

Ingredinte

:
Felii de pâine mai veche
Gem de fructe
4 ouă
325 mililitri de lapte
vanilie
coajă de lămâie rasă
2 linguri de miere
1/4 linguriță nucșoară
100 de grame fructe la alegere (mure, zmeură, afine, căpșuni, vișine)
2 linguri de zahăr brun

Instrucțiuni

  1. Taie feliile de pâine în jumătate și fă sandwich-uri cu gem.
  2. Bate cu telul ouăle cu mierea și adaugă laptele, vanilia, nucșoara și coaja de lămâie rasă.
  3. Unge o tavă rotundă cu unt pentru a nu se prinde budinca de marginea tăvii.
  4. Înmoaie bine fiecare sandwich în crema de lapte și apoi așează-le în tavă, puțin înclinate, să se sprijine una de cealaltă.
  5. După ce ai așezat toate sandwich-urile, golește crema de lapte rămasă peste feliile de pâine, acoperă cu folie de aluminiu și lasă câteva ore la frigider să absoarbă lichidul.
  6.  Adaugă fructele preferate printre feliile de pâine, presară zahărul brun deasupra și dă la cuptor, acoperit cu folie de aluminiu.
  7. Ia folia de aluminiu după ce trec 20-25 de minute și mai lasă la cuptor să se rumenească pâinea si să se caramelizeze zahărul, aproximativ 10-15 minute. Servește călduț!

Alte variante:

Eu am folosit gem de zmeură și la final am adăugat mure congelate, dar poți alege orice gem și orice alt fruct zemos. Recomand fructe zemoase ca să se scurgă lichidul lăsat de ele în pâine și să completeze aromele.

 

Poftă bună și spor la „croit arome”!

Flavor Tailors

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul