Cine-a spus că pastele nu pot fi dulci?!
Mmm și ce gustoase pot fi dacă le transformi într-o budincă de paste cu brânză dulce, merișoare și struguri!
P.S. învelită într-o pătură de migdale crocante și o să te cucerească instant! Data viitoare când ai poftă de paste, o să te gândești de două ori dacă să mai faci carbonara sau bolognese sau această budincă de paste delicioaă.
Să aveți poftă!
Număr porții:
4Timp pregătire:
35 minTimp gătire:
30 minTimp total:
65 minIngredinte
:
250 grame tagliatelle
3 ouă
4 linguri de miere
500 grame mascarpone
două pliculețe de zahăr vanilat
100 de grame merișoare
coajă de lămâie
3 linguri Amaretto
struguri
100 de grame migdale măcinate
Instrucțiuni
- Pentru o aromă deosebită la o budincă de paste, pune merișoarele la înmoi în lichior Amaretto, pentru aproximativ jumătate de oră.
- Fierbe tagliatellele și apoi lasă-le să se odihnească puțin în strecurător. Atenție să fie al dente pentru că vor intra și la cuptor și s vor coace și acolo.
- Amestecă bine 3 gălbenușe cu mierea, brânza dulce și zahărul vanilat. Parfumează cu coajă de lămâie rasă 🍋 și adaugă merișoarele și lichiorul Amaretto neabsorbit de merișoare.
- Bate albușele până devin pufoase și incorporează-le treptat în crema de brânză, iar apoi adaugă și tagliatelle! Amestecă încet să rămână pufoasă crema.
- GÎmbracă o tavă cu hârtie de copt sau unge-o cu puțin unt și presară pesmet să nu se prindă budinca de fund. Golește jumătate din pastele cu brânză, presară boabe de struguri 🍇 și apoi adaugă cealaltă jumătate de paste cu brânză.
- Decorează cu migdale măcinate și dă budinca la cuptor până prinde o crustă aurie.😁 Servește cu poftă și zboară cu gândul spre copilărie!
- Și nu uita să arunci un ochi și pe celelalte rețete marca Flavor Tailors, de pe blogul FoodCrew.
Poftă bună și spor la „croit arome”!
Nici un comentariu