Salată de ou cu țelină apio, o rețetă perfectă pentru a folosi ouăle roșii rămase de la Paști. De când am descoperit-o, o tot gătesc și mă surprinde prin aromele ei. Partea bună e că se gătește ușor și în cantități mai mari, deci e perfectă ca aperitiv la evenimentele speciale din familie. Sper să vă placă!
Număr porții:
Timp pregătire:
Timp gătire:
Timp total:
15 minIngredinte
:
11 ouă fierte
4 tije de țelină apio
3 fire de ceapă verde
lime
ulei
curry
boia afumată
sare și piper
Instrucțiuni
- Pune 10 ouă la fiert și lasă-le pe foc 10 minute, iar apoi lasă-le să se odihnească în apă rece.
- Taie cubulețe mici tijele de țelină și ceapa verde și amestecă-le cu muștarul de Dijon și o lingură de suc de lime.
- Separă gălbenușul de albuș de la oul rămas și fă o maioneză din gălbenuș. Adaugă treptat ulei pentru a nu se tăia maioneza.
- Când ouăle s-au răcit, taie-le cubulețe și amestecă-le cu verdețurile și maioneza. Condimentează cu sare, piper, curry, chili și boia afumată și servește cu pâine prăjită.
Poftă bună și spor la „croit arome”!
Nici un comentariu