De multe ori mi se întâmplă să “inventez” o nouă reţetă datorită unor accidente. De aceasta data vroiam sa fac clatite, nu mai aveam făină în casă şi, pe drum spre supermarket, am gasit un magazin naturist. Aşadar, am cumpărat o pungă de făină integrală şi am hotărât să o folosesc pentru clătite, în locul făinii albe pe care o utilizam în mod normal. Eram tare curioasă ce va ieşi.
Număr porții:
Timp pregătire:
Timp gătire:
Timp total:
Ingredinte
Instrucțiuni
Cum am procedat? Am pus aproximativ 300 g făină într-un castron, am presărat puţină sare şi apoi am adăugat apă, amestecând până ce aluatul a căpătat consistenţa necesară. Apoi am început să coc clătite din această compoziţie, până când s-a terminat.
Mi-au ieşit în jur de 10. O primă deosebire este aspectul, clătitele având o culoare mai maronie decât cele din făină albă. Apoi, surpriza a fost să descopăr că se umflă imediat ce le pun pe tigaie şi câştigă considerabil în grosime. Gustul mi s-a părut mai interesant, mai intens, pentru că se simt tărâţele. E oarecum aceeaşi diferenţă ca între pâinea alba şi cea integrală.
Pentru umplutură am folosit brânză proaspătă de vaci pe care am zdrobit-o cu furculiţa şi apoi am amestecat-o cu zahăr, vanilie şi stafide.
Tortul l-am făcut alternând câte o clătită (răcită în prealabil) cu un strat de brânză, până la terminarea ingredientelor. La sfârşit, am pus tortul la figider, pentru a se păstra rece până la servire.
Ca sugestie de prezentare şi plus de gust, clătitele se pot decora şi servi cu bucăţi de fructe proaspete de sezon, cu siropuri sau fructe din dulceaţă. 🙂
Aceasta reţetă a fost trimisă de Cornelia pentru concursul organizat de foodcrew.ro împreună cu Editura RAO.
Nici un comentariu