Carrot cake cu cremă de Earl Grey e cel mai bun carrot cake pe care o să o mănânci vreodată! Cu un blat zemos, cu o cremă fină și cu arome deosebite de scotțișoară, cardamom, portocală și Earl Grey, rețeta e potrivită pentru ocazii speciale sau pentru un mic răsfăț. Poftă bună și sărbători frumoasă să aveți!
Număr porții:
12Timp pregătire:
25 minTimp gătire:
80 minTimp total:
105 minIngredinte
Blat:
300 de grame zahăr
230 mililitri ulei
3 ouă
o linguriță esență de vanilie
2 lingurițe esență de portocale
220 de grame morcov ras
320 de grame făină albă
praf de copt
un praf de sare
coajă de portocală rasă
o linguriță de scorțișoară
un vârf de linguriță nucșoară
2 păstăi de cardamom zdrobite
Sirop:
sucul de la o portocală
50 de grame zahăr
2 linguri de unt
Crema:
350 de grame cremă de brânză
150 de grame unt
150 de grame zahăr pudră
esență de portocale
3 plicuri de ceai Earl Grey
100 de grame nucă pentru decor
Instrucțiuni
- Amestecă zahărul și uleiul până rezultă o cremă pufoasă și apoi sparge înăuntru ouăle unul câre unul. Adaugă esență de vanilie și de portocale pentru o aromă deosebită.
- Rade morcovii pe răzătoarea măruntă și adaugă-i în cremă, împreună cu puțină coajă de portocală rasă.
- Adaugă în cremă făina, praful de copt, scorțișoară, cardamom, nucșoara, sare și amestecă bine până rezultă o cremă omogenă.
- Tapetează o tavă rotundă cu hârtie de copt și pune în ea jumătate din crema de morcovi, iar apoi dă la cuptor, la 180°C, pentru 30-40 de minute. Mai apoi coace și cel de-al 2-lea blat.
- Pentru a prepara siropul, stoarce o portocală și pune la foc sucul de portocală cu 50 de grame de zahăr și 2 linguri de unt. Când fierbe ia de pe foc.
- Când scoți blaturile de la cuptor, fă găuri aleatoriu prin blat cu ajutorul unei scobitoare, iar apoi însiropează fiecare blat cu jumătate din siropul de portocală și lasă-le să se răcească.
- Pentru a prepara crema, amestecă untul și zahărul și adaugă treptat crema de brânză, iar apoi aromează cu esență de portocală și golește conținutul a 3 pliculețe de ceai Earl Grey (dacă frunzele de ceai sunt prea mari, mărunțește-le puțin).
- Asamblează tortul și pune jumătate din cremă între cele două blaturi, iar cu cealaltă jumătate ornează exteriorul. Presară și puțină nucă de decor și servește! Poftă bună!
Poftă bună și spor la „croit arome”!
Nici un comentariu