Cum frigul ne tot dă târcoale și organismul ne cere lichide calde, această supă este răspunsul perfect. E simplu de făcut, gustoasă și sănătoasă, ideală pentru un prânz simplu și cu numeroase beneficii.
Număr porții:
12Timp pregătire:
15 min.Timp gătire:
40 min.Timp total:
55 min.Ingredinte
Avem nevoie de:
3 cartofi dulci mari
6 morcovi
1 ceapă
4 cartofi
ulei
sare
piper
scorțișoară
boia
smântână
unt
Instrucțiuni
- Se taie legumele cubulețe potrivite (nu foarte mari, deoarece se fierb cam greu) și se pregătesc de fiert.
- Se pune puțin ulei, se călesc toate legumele, apoi se adaugă condimentele, apa și se pun la fiert.
- Când legumele sunt fierte, se mixează totul cu ajutorul blender-ului vertical, astfel încât să se formeze o pastă. Dacă pasta este prea groasă se mai adaugă apă.
- Compoziția formată se bucură cu un cub de unt și 250 g smântână și se mai folosește blender-ul pentru o omogenizare completă.
- Dacă nu se dorește unt și smântână, se poate pune la final puțin ulei de măsline pentru gust și/sau lapte de cocos sau soia, migdale sau alte derivate.
- Se poate consuma simplă sau cu crutoane făcute în casă (eu am ales această opțiune) sau cumpărate.
- Vă doresc spor la treabă și Poftă bună și, dacă aveți ceva dubii, vă spun că și domnii vor fi încântați de rezultat.
- P.S.: După ce gătiți rețeta, așteptăm poze de la voi, deoarece, recunosc, nu sunt cele mai bune poze pe care le puteam face, dar foamea și pofta și-au spus cuvântul.
Nici un comentariu