Pentru că leușteanul e un ingredient prea puțin folosit și trebuie să îl punem mai mult în valoare, l-am asociat cu o supă cremă de cartofi. Vă invit să vă bucurați de toate aromele naturii și să redescoperiți aroma leușteanului!
Număr porții:
4Timp pregătire:
30 minTimp gătire:
Timp total:
30 minIngredinte
:
1 ceapă roșie
2 căței de usturoi
puțin unt
1 kg de cartofi
750 mililitri supă
500 mililitri lapte
o legătură de leuștean
sare și piper
semințe de dovleac
Instrucțiuni
- Curăță cartofii și pune jumătate din ei să se rumenească la cuptor, stropiți cu un strop de ulei.
- Călește ceapa în unt, iar când devine transparentă, adaugă și usturoiul tocat. Pune cartofii rămași, tăiați cubulețe și apoi golește supa și laptele și lasă să fiarbă până se înmoaie cartofii și scade lichidul.
- Strecoară cartofii și pune-i în blender, împreună cu cartofii copți. Adaugă puțină supă în care au fiert și leuștean și blenduie. Adaugă supă până ajunge la o consistență cremoasă.
- Pune din nou la fiert supa cremă și condimenteaz-o după gust, cu sare și piper și las-o să se încălzească, iar apoi servește-o cu semințe de dovleac coapte, trase puțin la tigaie și poți rade și puțin cheddar deasupra dacă îți sună tentant.
Poftă bună și spor la „croit arome”!
Nici un comentariu