Cartofi acordeon cu usturoi la cuptor

Printează | Email

Începutul acestei veri ne-a surprins așa cum se întâmplă de foarte multe ori, bucătărind cu diverse ingrediente. De această dată însă, surprinderea a venit de la gașca de la For Fresh, ce și-a propus să lanseze un serviciu de livrare de produse sănătoase și naturale direct la tine acasă.

Din dorința de a promova produsele și valorile locale aceștia au lansat campania „Fii fresh. Fii local” . În cadrul acesteia, echipa din spatele For Fresh a reunit produse crescute local, de oameni cu o pasiune și o dragoste nemărginită pentru natură și o echipă de bucătari amatori și creativi, tot din comunitatea locală car vă propun rețete noi.

Despre campanie am lăsat-o pe @ianca.food să vă povestească prima dată într-unul din articolele anterioare pentru că ea este una dintre persoanele care susțin foarte puternic sustenabilitatea, mai ales atunci când vine vorba de bucătărie. Iar acum a venit și rândul nostru să vă povestim ce am făcut cu ingredientele alese cu grijă de către cei de la For Fresh și în ce preparate s-au transformat pe parcurs.

For fresh – Fii fresh. Fii local.

Astăzi, urmează să vă prezentăm prima rețetă gătită cu cartofii din pachetul ForFresh (Cartofi acordeon cu usturoi la cuptor), iar curând vă mai povestim și despre celelalte rețete încropite, cum ar fi conopidă gratinată la cuptor cu lapte de cocos, supă cremă de morcovi sau chec cu dovlecel și ciocolată.

Înainte să trecem la ingredientele rețetei de astăzi, vrem să vă mai povestim despre un mic dejun tradițional românesc pe care l-am încropit la 5min după ce echipa For Fresh ne-a adus produsele acasă.

Spoiler – Mic dejun fresh și românesc

Pentru că plăsuțele cu produse miroseau a natură, verdeață și legume proaspete nu ne-am putut opri să nu le și deschidem imediat după livrare.

Imediat după deschidere ne-a surprins în primul rând dimensiunea lor, de la roșiile mari, cepele, ardeiul și usturoiul cel mare și sănătos, până la conopida gigant pe care o vom arăta mai îndeaproape atunci când îi vine rândul la rețeta ei. Până atunci însă putem să vă spunem că era de două ori mai mare decât capul bucătăresei noastre țâfnoase, motiv pentru care am gătit mai multe mese din ea.

Dincolo de asta, dacă revenim la micul dejun cu roșii proaspete și caș, vrem vă povestim despre aroma roșiilor care pe noi ne-a cucerit și ne-a dus cu gândul la zilele din copilărie când părinții plantau roșii în grădina casei. Noi le-am asezonat cu puțin ulei de rapiță de la Elixir, pe care l-am primit tot cu pachetele For Fresh.

Gustul cașului, asemeni roșiilor a fost aromat, proaspăt și moale, iar aroma de lactate regăsită în produsele de la Lactate de Pecica ne-a cucerit încât micul dejun cu roșii a devenit și prânz și cină. Astfel, cele două pachete ale noastre și roșiile ciorchine la noi s-au consumat aproape ca la un picnic cât a fost ziua de lungă.

Noi trecem la rețeta de cartofi acordeon cu usturoi și între timă vă lăsăm să vă delectați vizual cu micul dejun! Dacă vreți să simțiți mirosul și gustul lor, vă îndemnăm să aruncați un ochi pe site-ul celor de la For Fresh și să vă comandați propriul pachețel cu legume și lactate.

Număr porții:

2

Timp pregătire:

20min

Timp gătire:

1h

Timp total:

1h 30min

Ingredinte

Pentru cartofi acordeon cu usturoi:
2-3 cartofi mari
1 căpățână de usturoi
1 pachet de unt (200g)
100ml ulei de rapiță sau de floarea soarelui
sare și piper după gust
cimbru sau alte verdețuri după gust

Instrucțiuni

  • În rețeta noastră de cartofi acordeon am spălat cu grijă trei cartofi, unul mai voinic și doi mai mititei, după care i-am crestat cu cuțitul cât de mult am putut (fărăca lama cuțitului să ajungă la blatul de lucru). Fiind cartofi noi, i-am lăsat cu tot cu coaja care nu s-a îndepărtat în urma procesului de spălare.

  • Am curățat căpățâna de usturoi și am tocat fiecare cățel în felii subțiri.
  • Preîncâlziţi cuptorul la 180 de grade Celsius.
  • Adăugați feliile de usturoi în crestăturile cartofilor și presărați cimbru sau orice alt tip de verdeață pe care îl preferați. Poate fi pusă atât verde, proaspăt culeasă sau chiar uscată. Noi am folosit cimbru uscat, pentru că asta am avut în dotare.
  • Am tăiat o folie de hârtie de copt pe care am așezat cartofii, i-am stropit cu uleiul de rapiță din abundență și am presărat piper roșu.

  • I-am dat la cuptor pentru o oră și din când în când i-am mai stropit cu uleiul din tavă.
  • După o oră, am topit pachetul de unt într-o tigaie, i-am scos din tava din cuptor și pus în baia fierbinte de ulei, unde timp de 15-20min i-am uns continuu cu untul din tigaie.

  • Când sunt gata, se scot pe farfurie și se servesc calzi.

  • Se pot servi simpli sau în combinație cu ce vă plac cartofii copți, noi am mai avut o bucățică de caș de la micul dejun menționat mai sus și au mers de minune împreună.
  • Spor la gătit cu bun simț în farfurie!

 

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul