Conopidă la cuptor

Printează | Email

Avantajul conopidei e că se poate folosi în multe rețete, este foarte ușor de gătit și foarte repede ai ceva bun pe masă. Această rețetă stă ca mărturie.

Conopida la cuptor cu cascaval

Număr porții:

4-6

Timp pregătire:

15 min.

Timp gătire:

40 min.

Timp total:

55 min.

Ingredinte

Avem nevoie de:
O conopidă mică spre medie
250 g cașcaval
80 g unt
pesmet
2 ouă
200 g smântână
sare
piper

Instrucțiuni

  • Se desface conopida în buchețele mici și se pune la fiert, apoi se pornește cuptorul.

Conopida fiarta

  • Se pregătește un vas pentru cuptor (eu am folosit un vas de yena) și se unge vasul cu untul, apoi se tapetează cu pesmetul.

Vas yena

  • Conopida fiartă, se scurge de apă și se așează primul strat în vasul pregătit.

Conopida la cuptor

  • Peste conopidă se adaugă cașcavalul tăiat felii și se pune în ploaie pesmet.
  • Se așează următorul strat de conopidă, se adaugă iarăși cașcaval și se presară pesmet.

Conopida cu cascaval

  • Tot așa până sus, astfel încât ultimul strat să fie de cașcaval cu pesmet.
  • Separat se bat ouăle bine, se adaugă smântâna, sarea și piperul (acestea din urmă se pot pune și peste conopidă doar, depinde de cum dorește fiecare) și se omogenizează totul.

Amestec ou cu smantana

  • Se toarnă compoziția obținută peste conopida frumos așezată straturi, straturi și se dă la cuptor.
  • Opțional se poate adăuga și mărar sau pătrunjel în smântână, dă un gust și mai bun, dar eu nu am avut de data aceasta.

Ou cu smantana si cascaval

  • Se mai verifică din când în când cuptorul, iar când se formează un strat auriu frumos, spre rumenit, totul este gata.
  • Acestea fiind spuse, vă doresc spor la treabă și Poftă bunăăăăă!

Conopida la cuptor cu cascaval

Comentarii

Maria

29 February 2020 at 2:03

Se poate mânca și rece ?

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul