Avantajul conopidei e că se poate folosi în multe rețete, este foarte ușor de gătit și foarte repede ai ceva bun pe masă. Această rețetă stă ca mărturie.
Număr porții:
4-6Timp pregătire:
15 min.Timp gătire:
40 min.Timp total:
55 min.Ingredinte
Avem nevoie de:
O conopidă mică spre medie
250 g cașcaval
80 g unt
pesmet
2 ouă
200 g smântână
sare
piper
Instrucțiuni
- Se desface conopida în buchețele mici și se pune la fiert, apoi se pornește cuptorul.
- Se pregătește un vas pentru cuptor (eu am folosit un vas de yena) și se unge vasul cu untul, apoi se tapetează cu pesmetul.
- Conopida fiartă, se scurge de apă și se așează primul strat în vasul pregătit.
- Peste conopidă se adaugă cașcavalul tăiat felii și se pune în ploaie pesmet.
- Se așează următorul strat de conopidă, se adaugă iarăși cașcaval și se presară pesmet.
- Tot așa până sus, astfel încât ultimul strat să fie de cașcaval cu pesmet.
- Separat se bat ouăle bine, se adaugă smântâna, sarea și piperul (acestea din urmă se pot pune și peste conopidă doar, depinde de cum dorește fiecare) și se omogenizează totul.
- Se toarnă compoziția obținută peste conopida frumos așezată straturi, straturi și se dă la cuptor.
- Opțional se poate adăuga și mărar sau pătrunjel în smântână, dă un gust și mai bun, dar eu nu am avut de data aceasta.
- Se mai verifică din când în când cuptorul, iar când se formează un strat auriu frumos, spre rumenit, totul este gata.
- Acestea fiind spuse, vă doresc spor la treabă și Poftă bunăăăăă!
Comentarii
Maria
Se poate mânca și rece ?