Livrări ForFresh: Pireu cu mărar și dovlecei cu cașcaval la cuptor

Printează | Email

Știm cu toții cât de importante sunt legumele în dieta zilnică, și de preferat, cele neaoșe sunt și cele mai bune. Împreună cu cei de la Livrări For Fresh, am participat în campania Fii Fresh, Fii Local, unde, din 7 kg de legume și alte produse lactate, am încropit niște rețete delicioase. Înainte să trec la detalii, trebuie să spun că da, merită să aflați de For Fresh. Ei livrează produse autentice, naturale, în județul Timiș și Arad de la producători aferenți (majoritatea), cu scopul de a susține agricultura locală și a încuraja acest tip de consum. Pentru mine se potrivește cu filozofia sustenabilității în bucătărie (pe lângă faptul că nu vin de la mare distanță, în afară de lactate și cutia de baby spanac, nimic nu a venit împachetat în plastic) și mă bucur că am ocazia să sprijin această inițiativă. Cum? Prin a face mâncare, clar! 

După cum am mai zis-o, din punctul meu de vedere legumele nu trebuie să fie plictisitoare, iar gătite cum trebuie și condimentate cu zvâc, pot fi savuroase. Rețetele încercate de mine nu conțin carne, fiind astfel foarte ușoare. Review-ul este unul complet sincer, fiind încântată de tot ce am primit – scuze, nu am nimic de criticat. 🙂 (știu că la asta se așteaptă de obicei oamenii când vor să afle dacă ceva „e pe bune” – ei bine, experiența mea a fost una foarte bună)

Primul preparat despre care vă povestesc azi este format dintr-un pireu cremos cu mărar, dovlecei dați la grătar și mai apoi lăsați la cuptor încă 5-10 minute cu roșii și cașcaval deasupra. Pe lângă, am mai făcut o salată de roșii, ardei și caș. Hai să trecem la treabă. 🙂

Număr porții:

4

Timp pregătire:

40 min

Timp gătire:

1h

Timp total:

1h 40 min

Ingredinte

Pentru pireu:
0.5 kg cartofi
200 ml lapte (am primit lapte de Pecica)
100 g unt
mărar
sare
Pentru dovlecei:
3 dovlecei medii
roșii cherry
cașcaval (tot de la Pecica, l-am mâncat pe tot, e atât de bun!)
ulei de rapiță (am primit unul tare fain, de la Elixir)
pesmet
sare
boia
piper
Pentru salată:
roșii
ardei
caș (ați ghicit, tot de la Pecica)
pătrunjel
zeamă de lămâie
1 lingură de ulei de rapiță
:

Instrucțiuni

Ordinea preparării: Se curăță cartofii de coajă și se pun la fiert în apă cu sare până când devin moi, atât cât să fie împunși cu furculița. Între timp, se curăță și dovleceii rondele și se lasă la scurs cu sare. Așa se mai elimină apa din ei. Apoi, se prepară salata cât timp stau dovleceii la scurs. Se pot toca și mărarul și pătrunjelul în avans.

Pireul de cartofi: Când cartofii sunt fierți, se strecoasă apa în care au fiert și se folosește zdrobitorul de cartofi pentru a-i face piure. Eu una nu pun untul și laptele de la început, întâi pisez cartofii, dar nu complet, pun untul să se topească cât sunt cartofii încă fierbinți, îi mai pisez un pic și apoi încep să pun laptele. Consistența va deveni tot mai pufoasă în funcție de cât puneți. Mie îmi place să fie mai cremos, dar să nu curgă. Ultima parte o reprezintă presărarea mărarului, un detaliu care îi dă un gust aparte și proaspăt. Eu iubesc tare mult mărarul și aroma lui și sincer nu știu de ce până acum nu mi-a dat în cap să fac pireul ȘI așa! Dar de-acum încolo voi face asta mult mai des. 🙂 Pireul e gata!

Dovleceii: după ce dovleceii s-au scurs bine de apă, i-am condimentat cu piper (sarea e rămasă pe ei) și boia, i-am dat prin pesmet și apoi i-am pus pe grătarul încins cu ulei de rapiță. Nu i-am condimentat pe ambele părți, pe una din ele e suficient. I-am lăsat pe grătar până au primit o culoare aurie pe fiecare parte, apoi i-am scos. Între timp, pe o tavă mare de copt, am pus o hârtie de copt și am așezat dovleceii. Am tăiat roșiile cherry rondele și cașcavalul în pătrățele. Le-am așezat pe fiecare dovlecel în parte și l-am dat la cuptor până când am văzut că se înmoaie cașcavalul și e topit.

        

Salata: Am făcut o salată proaspătă de ardei și roșii, cu caș de Pecica, tăind totul în bucăți mici. Am adăugat pătrunjelul tocat, un pic de sare și piper, 1 lingură de ulei de rapiță și zeama de la o jumătate de lămâie. Am amestecat totul și a ieșit o salată simplă, dar de efect. 

 

Toate preparatele împreună au reușit să facă o cină gustoasă, plină de nutrienți și vă recomand să încercați să gătiți legume proaspete, locale, mai des. Să le combinați în diverse forme, după propriile gusturi, pentru că nu știți niciodată când descoperiți ceva nou și în plus sunt și foarte sănătoase. 🙂 Mulțumesc For Fresh pentru niște produse așa bune, cu care mi-am încântat familia! 

În curând voi reveni cu o a doua rețetă pregătită din ingredientele For Fresh, dar până atunci, vă recomand să aruncați un ochi pe site-ul lor și să vedeți cum e. 🙂

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul