Banana bread sau Chec cu banane

Printează | Email

În limbaj neaoș i-ar spune un fel de ”chec cu banane”, dar este mult mai cunoscută drept ”banana bread”. Mie îmi place să-i spun ”ce-să-faci-cu-niște-banane-moi-negre-în-loc-să-le-arunci”. 🙂 Iată deci o rețetă simplă de banana bread mai jos.

Poate aveți deja niște banane mai maro în bucătărie sau le găsiți așa la supermarket, unde nu le vrea nimeni. Salvați bananele și faceți o gustare delicioasă de duminică, sau oricând se nimerește.

Număr porții:

6+

Timp pregătire:

10 min

Timp gătire:

30 min

Timp total:

40 min

Ingredinte

Pentru blat:
2-3 banane negre, moi
250 g făină albă (sau integrală)
100 g unt (nesărat) SAU orice grăsime de animal un pic mai lichidă
2 ouă
Lapte/iaurt/lapte bătut/kefir/lapte de soia (ce aveți la îndemână)
100 g zahăr alb (sau brun)
1 plic praf de copt
1 praf de sare
Opțional scorțișoară
Opțional esență de vanilie
Opțional nuci, merișoare, migdale etc. de pus în blat
:

Instrucțiuni

Ingredientele uscate:

  1. Praful de sare, praful de copt și făina se amestecă într-un bol.

Ingredientele ”lichide”:

  1. Se mixează/amestecă 100 g unt cu 100 g zahăr și cu 2 ouă. Untul ar fi bine să fie la temperatura camerei, moale.
  2. Dacă nu aveți unt, e bună și grăsimea lichidă de găină, cam tot așa, 50 ml, cât e un păhărel de țuică de 2 ori. (am încercat ambele variante, și a ieșit foarte bine – aproape orice se poate compensa în bucătărie!)
  3. Se pisează bananele și se amestecă în maglavaisul de unt cu zahăr și ou.

Mai departe:

  1. Ingredientele uscate se amestecă cu cele lichide.
  2. Dacă aluatul ce iese pare încă gros și nu se încheagă bine, turnați un pic de lapte/kefir/iaurt peste și amestecați. 
  3. Între timp puteți pune în aluat nuci, merișoare, migdale, afine sau ce mai vreți voi. Puneți și scorțișoară dacă vă place, și esență de vanilie.
  4. Se ia o tavă mare sau 2 tăvi de chec de copt, cu foaie de copt în ea, se toarnă aluatul. Dacă nu aveți foaie de copt, tava se poate unge cu unt.
  5. Se poate decora presărând alte ingrediente deasupra.
  6. Se pune la copt pentru 25-30 min, la foc mediu în cuptorul moderat încins, dar recomand să verificați după 25 min cum stă treaba și dacă a crescut frumos checul. 🙂

Nimic complicat, nu-i așa? Oricine poate face această rețetă simplă de banana bread! 🙂

Când e gata, lăsați să se odihnească puțin și îl puteți savura apoi cald, însă e foarte bun și rece. Spor la gustări dulci și gătit!

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul