Toamna are darurile ei, iar unul de rang inalt este dovleacul plăcintar cu ale lui beneficii. Pentru un desert foarte rapid, foarte ușor și extrem de gustos, soluția este dovleacul.
Număr porții:
5Timp pregătire:
5 min.Timp gătire:
1 oră 30 min.Timp total:
1 oră 35 min.Ingredinte
Avem nevoie de:
1 dovleac plăcintar
3 Lg miere
1 pumn de nucă
un pumn de stafide
1 lg rasă scorțișoară
Instrucțiuni
- Se taie dovleacul în felii puțin mai groase.
- Se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 grade.
- Se macină nucile și se adaugă stafidele și scorțișoara.
- Se verifică din când în când ce se întâmplă prin cuptor (practic te pregătești pentru minunăția ce va urma).
- Când dovleacul este aproape gata (este suficient de moale), se adaugă mierea și se presară compoziția făcută din nuca măcinată, scorțisoară și stafide.
- Se mai lasă la cuptor cam 10 minute, până se topește mierea și totul capătă o culoare minunată.
- Eu zic să fugiți repede la piață și să vă luați provizii serioase de dovleac.
- Poftă bună!
Comentarii
Maria
ce bunatate trebuie sa fie dovleacul cu miere, nuci, stafide si scortisoara 🙂