Dovleac la cuptor

Printează | Email

Toamna are darurile ei, iar unul de rang inalt este dovleacul plăcintar cu ale lui beneficii. Pentru un desert foarte rapid, foarte ușor și extrem de gustos, soluția este dovleacul.

Dovleac placintar la cuptor

Număr porții:

5

Timp pregătire:

5 min.

Timp gătire:

1 oră 30 min.

Timp total:

1 oră 35 min.

Ingredinte

Avem nevoie de:
1 dovleac plăcintar
3 Lg miere
1 pumn de nucă
un pumn de stafide
1 lg rasă scorțișoară

Instrucțiuni

  • Se taie dovleacul în felii puțin mai groase.

Dovleac placintar

Dovleac taiat in doua

  • Se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 grade.

Felii de dovleac placintar

  • Se macină nucile și se adaugă stafidele și scorțișoara.
  • Se verifică din când în când ce se întâmplă prin cuptor (practic te pregătești pentru minunăția ce va urma).
  • Când dovleacul este aproape gata (este suficient de moale), se adaugă mierea și se presară compoziția făcută din nuca măcinată, scorțisoară și stafide.

Dovleac placintar cu miere

  • Se mai lasă la cuptor cam 10 minute, până se topește mierea și totul capătă o culoare minunată.
  • Eu zic să fugiți repede la piață și să vă luați provizii serioase de dovleac.
  • Poftă bună!

 

Felie dovleac placintar

 

Comentarii

Maria

22 October 2013 at 7:31

ce bunatate trebuie sa fie dovleacul cu miere, nuci, stafide si scortisoara 🙂

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul