Foietaj cu ananas

Printează | Email

Pentru surprinderea invitaţilor şi nu numai, prezentăm acest desert rapid, gustos şi savuros, care îmbină mai multe arome, spre deliciul tuturor.

Număr porții:

10

Timp pregătire:

10 min.

Timp gătire:

30 min.

Timp total:

40 min.

Ingredinte

Avem nevoie de:
2 conserve ananas rotund
150 gr zahăr brun
2 lg dulceaţă căpşuni
scorţişoară
100 gr nuci
1 pachet aluat foitaj Linco
100 gr unt
1 Lg miere

Instrucțiuni

  1. Se pune ananasul din cutie într-un vas peste care se adaugă zahărul şi scorţişoara, precum şi jumătate din sucul rezultat de la o cutie de ananas. Între timp se porneşte cuptorul şi se setează la 180 grade.
  2. Se unge bine o tavă rotundă cu unt, se tapetează cu făină şi se pune aluatul foietaj decongelat.
  3. Peste aluat se adaugă dulceaţa de căpşuni, 50 grame de nuci mărunţite şi ananasul, iar sucul rămas se toarnă din loc în loc.
  4. Aluatul aflat în plus se foloseşte la acoperirea compoziţiei cu 3-4 cm.
  5. Restul de nuci se adaugă peste compoziţia finală.
  6. Se introduce la cuptor pentru 30 minute, până ce foietajul devine auriu, iar ananasul se caramelizează.
  7. Înainte de a fi gata se scoate din cuptor şi se adaugă peste foietaj mierea, iar apoi se mai introduce pentru încă 5 minute la cuptor.
  8. Se serveşte cu multă plăcere şi dragoste de viaţă.
  9. Poftă bună!

Placinta cu ananas

Tava data cu unt

Dulceata

Ananas pudrat

Invelita in aluat

Reteta prajitura cu ananas

Placinta cu ananas

Prajitura cu ananas

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul