Pentru surprinderea invitaţilor şi nu numai, prezentăm acest desert rapid, gustos şi savuros, care îmbină mai multe arome, spre deliciul tuturor.
Număr porții:
10Timp pregătire:
10 min.Timp gătire:
30 min.Timp total:
40 min.Ingredinte
Avem nevoie de:
2 conserve ananas rotund
150 gr zahăr brun
2 lg dulceaţă căpşuni
scorţişoară
100 gr nuci
1 pachet aluat foitaj Linco
100 gr unt
1 Lg miere
Instrucțiuni
- Se pune ananasul din cutie într-un vas peste care se adaugă zahărul şi scorţişoara, precum şi jumătate din sucul rezultat de la o cutie de ananas. Între timp se porneşte cuptorul şi se setează la 180 grade.
- Se unge bine o tavă rotundă cu unt, se tapetează cu făină şi se pune aluatul foietaj decongelat.
- Peste aluat se adaugă dulceaţa de căpşuni, 50 grame de nuci mărunţite şi ananasul, iar sucul rămas se toarnă din loc în loc.
- Aluatul aflat în plus se foloseşte la acoperirea compoziţiei cu 3-4 cm.
- Restul de nuci se adaugă peste compoziţia finală.
- Se introduce la cuptor pentru 30 minute, până ce foietajul devine auriu, iar ananasul se caramelizează.
- Înainte de a fi gata se scoate din cuptor şi se adaugă peste foietaj mierea, iar apoi se mai introduce pentru încă 5 minute la cuptor.
- Se serveşte cu multă plăcere şi dragoste de viaţă.
- Poftă bună!
Nici un comentariu