Dacă ne e dor de preparatele bunicilor, dacă vrem să petrecem puțin timp la bucătărie și rezultatul să fie spectaculos, atunci pentru vară venim cu soluția: Zuspeis de dovlecel!
Număr porții:
5Timp pregătire:
10 min.Timp gătire:
15 min.Timp total:
25 min.Ingredinte
Avem nevoie de:
3 dovlecei
4 căței de usturoi
5 Lg smântână
sare
piper
boia
2 lg cimbru
3 Lg ulei
Instrucțiuni
- Se curăță dovleceii și se răzălesc. Se lasă pentru 5 minute în vas și se presară sare și piper, după gust.
- Între timp se curăță usturoiul și se taie mărunt sau se dă prin *zdrobitorul de usturoi*.
- După 5 minute se stoarce, cu ajutorul mâinilor, dovlecelul.
- Se pune uleiul în tigaie, se adaugă usturoiul și se călesc puțin.
- Se adaugă dovlecelul și se mestecă continuu, până se înmoaie dovlecelul.
- Apoi, se bucură toată compoziția cu cele 5 Lg de smântână.
- Pentru culoare și gust mai intens, se adaugă boia și cimbru.
- Se mai amestecă puțin pentru a se combina toate aromele și, gata, preparatul este numai bun de servit cu veselie într-o zi senină de vară și nu numai!!!!
- Poftă bună și mult soare!
Pizzeria Dur Fratelli din Oradea face cea mai bună pizza, nu doar din Oradea | FoodCrew
[…] Pizza Vegetariană este mult mai interesantă decât în alte pizzerii Are vinete, ciuperci și dovlecei la grătar, care alături de grana își transformă aroma într-un mod de-a dreptul surprinzător. […]
Nici un comentariu