Zuspeis de dovlecel

Printează | Email

Dacă ne e dor de preparatele bunicilor, dacă vrem să petrecem puțin timp la bucătărie și rezultatul să fie spectaculos, atunci pentru vară venim cu soluția: Zuspeis de dovlecel!

Număr porții:

5

Timp pregătire:

10 min.

Timp gătire:

15 min.

Timp total:

25 min.

Ingredinte

Avem nevoie de:
3 dovlecei
4 căței de usturoi
5 Lg smântână
sare
piper
boia
2 lg cimbru
3 Lg ulei

Instrucțiuni

  • Se curăță dovleceii și se răzălesc. Se lasă pentru 5 minute în vas și se presară sare și piper, după gust.
  • Între timp se curăță usturoiul și se taie mărunt sau se dă prin *zdrobitorul de usturoi*.
  • După 5 minute se stoarce, cu ajutorul mâinilor, dovlecelul.
  • Se pune uleiul în tigaie, se adaugă usturoiul și se călesc puțin.
  • Se adaugă dovlecelul și se mestecă continuu, până se înmoaie dovlecelul.
  • Apoi, se bucură toată compoziția cu cele 5 Lg de smântână.
  • Pentru culoare și gust mai intens, se adaugă boia și cimbru.
  • Se mai amestecă puțin pentru a se combina toate aromele și, gata, preparatul este numai bun de servit cu veselie într-o zi senină de vară și nu numai!!!!
  • Poftă bună și mult soare!

Dovlecei curatati

Dovelcei razuiti si piperati

Dovlecei razuiti

Dovlecei pusi pe aragaz

Smantana si dovlecei

Amestec smantana si dovlecei

Rezultat final mancare dovlecel

[…] Pizza Vegetariană este mult mai interesantă decât în alte pizzerii Are vinete, ciuperci și dovlecei la grătar, care alături de grana își transformă aroma într-un mod de-a dreptul surprinzător. […]

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul