Deși primăvara se lasă greu așteptată, organismul nostru are nevoie constantă de energie și sănătate. Această idee de prânz se încadrează perfect în genul de mâncare ușoară, gustoasă și savuroasă, rapid de făcut.
Număr porții:
4Timp pregătire:
15 min.Timp gătire:
30 min.Timp total:
45 min.Ingredinte
Avem nevoie de:
1 ceapă mare
4 dovlecei
2 morcovi
200 g sfeclă roșie
300 g ciuperci Champignon
o linguriță de semințe de susan
mărar verde
ulei de struguri
2 linguri de ulei de măsline
sare
piper
Instrucțiuni
- Se curăță pentru început ceapa, morcovii, sfecla roșie și ciupercile. Se mărunțesc pe rând (ordinea este: ceapa, morcovul, apoi sfecla) cu ajutorul blenderului cu lama în formă de S, iar ciupercile se taie în bucăți potrivite. De asemenea, se pornește și cuptorul la 200 grade.
- Se pun în tigaie două linguri de ulei de măsline și se adaugă ceapa. Aceasta se lasă puțin la călit, apoi se adaugă morcovii și sfecla roșie.
- Când cele trei ingrediente adăugate anterior se rumenesc puțin, atunci se adaugă ciupercile. În această compoziție se adaugă sare și piper după gust.
- După ce ciupercile au fost adăugate, se lasă toată compoziția la foc mic pentru a se pătrunde toate aromele. În acest timp se curăță cei 4 dovlecei, se taie în două pe verticală și se scot semințele din interiorul acestora cu ajutorul unei linguri.
- Se pregătește o tavă de copt care se tapetează cu hârtie de copt și se stropește cu o lingură de ulei de struguri (poate fi folosit și ulei de măsline).
- Se așează în tavă dovleceii și se stropesc și aceștia cu puțin ulei de struguri, apoi se pune compoziția în interiorul acestora și se introduc la cuptor pentru 30 minute.
- Când preparatul este gata se adaugă mărarul tocat și semințele de susan și se servește cu bucurie. 🙂
- Se poate asezona cu o salata de primavara, cu orez sau se poate servi ca atare.
- Pofta buna!
Nici un comentariu