Număr porții:
Timp pregătire:
Timp gătire:
Timp total:
Ingredinte
Instrucțiuni
Am fiert orezul după instrucţiunile de pe pachet, aprox. 11 min, în apă cu sare. Eu am folosit două punguţe de orez basmati de la Riso Scotti Bob cu Bob.
Între timp, am pus ulei într-o cratiţa şi am călit puţin cei doi ardei, tăiaţi bucăţele. Apoi am adăugat mazărea congelata, pe care am spălat-o în prealabil. Dacă folosiţi mazăre necongelată, atunci trebuie opărită înainte pentru a se înmuia.
Peste ardei am adăugat mazărea, puţină sare, şi le-am lăsat să se “împrietenească” sub capac timp de câteva minute, până a scăzut apa lăsată de mazărea congelată.
La sfârşit am adăugat peste legume usturoiul pisat, am presărat 2 linguriţe din pudra de condimente şi le-am mai lăsat 2-3 minute să se călească şi să se pătrundă gusturile. La final am adăugat orezul şi am amestecat bine.
Gata!
Usturoiul şi condimentele dau un gust foarte bun orezului iar ardeiul şi mazărea, varietate de culoare.
Timp de preparare
Maxim jumătate de oră.
Poftă bună!
Comentarii
Victor
Asa se face orezul basmati: http://www.youtube.com/watch?v=nzaUhL1KY_I
Recomandarea mea e sa nu fierbeti orezul mai mult de 6-8 minute, cam cu 20% mai putin decat scrie pe punga, si lasat sa stea ~1min dupa ce e gata.
Infuzat cu cardamom si anason sau nu, e bine de aromatizat orezul, merge suprinzator de bine cu acestea doua.
Orezul din poza e prea fiert 😉
Nuți Foame
Mulţam fain de sfat! Reţetele sunt de la amatori, însă un sfat nu strică niciodată! 🙂