Pizza rulată

Printează | Email

Pizza rulată, o rețetă cu care nu veți da greș la zilele de naștere sau ocaziile speciale când aveți musafiri. Mult mai gustoase decât pizza, au și o parte bună pentru că nu veți mânca o pizza întreagă, ci doar 2-3 pizzetti și veți fi sătui. Sigur vă vor plăcea la nebunie!

Pizza rulată

Număr porții:

Timp pregătire:

20 min

Timp gătire:

30 min

Timp total:

110 min

Ingredinte

Aluat:
300 de grame de făină
3 linguri ulei de măsline
1 linguriță zahăr
1 plic drojdie uscată
un praf de sare
Umplutură:
150 de grame sos de roșii
verdețuri italiene
salam
cașcaval sau mozzarella
orice alt topping îți dorești (măsline, porumb, ciuperci etc)

Instrucțiuni

  1. Pentru a prepara aluatul, amestecă făina și sarea cu uleiul şi zahărul, iar apoi diluează drojdia uscată în puţină apă caldă şi pune-o peste făină. Amestecă bine ingredientele și frământă apoi până rezultă un aluat omogen. Unge un bol cu ulei de măsline și pune aluatul de pizzetti să dospească, acoperit cu un prosop de bucătărie curat.
  2. După ce a crescut aluatul, întinde-l în formă dreptunghiulară, pune sos de roșii deasupra și presară ierburi italiene.
  3. Taie salamul felii și apoi taie feliile în jumătate. Așează jumătățile de salam pe aluat, formând rânduri pe latura mai îngustă. Vezi imaginea de mai jos ca exemplu.Pizza rulată
  4. Taie aluatul fâșii cu ajutorul unui feliator de pizza, astfel încât fiecare fâșie să conțină un rând de salam. Abia după ce ai tăiat aluatul, presară cașcaval ras peste aluat (dacă presari înainte, se va tăia greu aluatul din cauza cașcavalului).
  5. Rulează fiecare fâșie de aluat până rezultă o formă ca și cochilia unui melc. Așează fiecare rolă de aluat într-o tavă, pe hârtie de copt și dă la cuptor, la 180 °C, până se rumenesc și au o culoare aurie.

Pizza rulată

Poftă bună și spor la „croit arome”!

Flavor Tailors

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul