O rețetă delicioasă și sănătoasă pentru o gustare sățioasă.
Număr porții:
8Timp pregătire:
20 min.Timp gătire:
30 min.Timp total:
50 min.Ingredinte
Avem nevoie de:
4 vinete medii
1 conservă roșii cubulețe
1 conservă ton natur
100 gr brânză Feta
100 gr Ementaler/cașcaval (afumat)
2 cepe medii tocate cubulețe
6 căței de usturoi
1 lingură unt
1 lingură ulei de măsline
verdețuri italiene
oregano
busuioc
pătrunjel verde
chilli cayenne (opțional)
sare de mare
Instrucțiuni
- Spălați vinetele și tăiați-le pe lungime.
- Scobiți interiorul vinetelor (lăsând pe margine cam jumătate de cm de pulpă) și tăiați-le în cuburi mici.
- Tocați ceapa și usturoiul pe care le căliți la foc mic în unt și ulei de măsline.
- Adăugați cuburile de vinete, sare și căliți până se vor înmuia, după care adăugați conserva de roșii.
- Asezonați cu verdețuri italiene, oregano, busuioc, pătrunjel și opțional piper sau chilli cayenne.
- Adăugați conserva de ton scursă de zeamă și amestecați în tigaie pe foc să nu fie compoziția apoasă.
- Umpleți jumătățile de vinete cu compoziția rezultată și deasupra fărâmițați brânza Feta și radeți brânza Emmentaler.
- Le dați la cuptor cam 30-40 min la 200 grade, până se rumenesc și s-a înmuiat pulpa vinetelor.
- Poftă bună!
Aceasta este o rețetă trimisă de către cititorii care au dorit să scrie pe Food Crew. Mulțumim frumos Alinei Vatav și mai așteptăm rețete gustoase de la tine. Dacă ai și tu o rețetă pe care vrei să o prezinți pe Foodcrew aşteptăm mesaje la posta@foodcrew.ro.
Nici un comentariu