Spanac și anghinare gratinate în sos de brânzeturi

Printează | Email

Anghinarea e un ingredient prea puțin folosit la noi și mi-a venit ideea să o combin cu spanac și brânze și să le gratinez pe toate la cuptor. Rezultatul a fost delicios, cremos și intens aromat de la blue cheese. Am servit cu lipii, dar se potrivește și cu crackers.

spanac și anghinare gratinate

Număr porții:

4

Timp pregătire:

10 min

Timp gătire:

25 min

Timp total:

35 min

Ingredinte

:
200 de grame de spanac
150 de grame de anghinare
100 de grame de mozzarella
100 de grame de cheddar
50 de grame blue cheese
100 de grame smântână pentru gătit
200 de grame cremă de brânză
o lungură de muștar de Dijon
1 cățel de usturoi
sos picant
sare si piper
Pentru servit: lipii sau crackers

Instrucțiuni

  1. Amestecă crema de brânză cu smântâna, muștarul, usturoiul, sosul picant și condimentele.
  2. Adaugă blue cheese fărmițat, rade jumătate din mozzarella și cheddar și apoi incorporează-le împreună cu spanacul și anghinarea în cremă.
  3. Unge cu puțin unt o tavă, golește amestecul în tavă și presară mozzarella și cheddar-ul rămas deasupra.
  4. Dă tava la cuptor pentru aproximativ 25 de minute, la 180 °C și apoi servește cu lipie sau crackers.

Poftă bună și spor la „croit arome”!

Flavor Tailors

Comentarii

Bocconcino

6 November 2020 at 14:24

Merge si cu chipsuri?! Multumesc pentru reteta, am sa incerc si eu!

    Tagliatella Țâfnoasă

    23 November 2020 at 0:18

    Sigur că da, merge și cu chipsuri! Așteptăm să vedem și noi rezultatul încercării. Ni-l poți trimite pe posta@foodcrew.ro sau da tag pe Instagram/Facebook (@foodcrewro)

    Spor la gătit!

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul