Pinguinul libanez din Timişoara

Pinguin
Timișoara

Titlul e cât se poate de sugestiv. Ce vreţi mai mult? The end!

Ok, ok… o să scriu câteva rânduri. 🙂

Miercuri am trecut pe la restaurantul Pinguin (nu le merge site-ul). Ştiam de noul restaurant cu specific libanez de la Infidel Gastro şi vroiam să văd cum e.

Îl găsiţi în centrul Timişoarei, aproape de Alba Iulia pe strada Libertăţii nr. 4 şi cel mai probabil o să vedeţi prima dată fast food-ul Pinguin de pe colţ. Lângă, la demisol este restaurantul libanez Pinguin.

Locaul nu mi-a plăcut în mod special dar nici rău nu este. Am vrut să fac ceva poze şi am cerut voie fetei care m-a servit. Iniţial mi-a spus că e ok, pe urmă a mers să ceară voie la patron, pe urmă a spus să mai aştept până îi dă un răspuns şi poze nu am mai avut când să fac. I-ar fi ajutat ţinând cont că site-ul trecut pe pliant nu le merge. În fine, m-am limitat la a fotografia mâncarea din strachină.

 

Am încercat un meniul zilei pentru că eram grăbit şi ştiu că peste tot meniul zilei e cea mai rapidă soluţie. Preţul a fost standard pentru Timişoara, 12 lei. Ieftin.

Am mâncat o ciorbă de legume care a fost bună. Am primit-o extrem de fierbinte şi a trebuit să aştept 5 minute pănâ am putut să mă ating de ea. La ciorbă am primit şi o chiflă dolofană şi pufoasă cu sunan. O bilă albă pentru ei.

Le felul doi am primit mâncare de fasole cu carne, foarte foarte picantă, şi ceva orez. Orezul a fost sec şi mai mult a stricat. Era mai ok dacă aduceau ceva murături în locul orezului.

Iar la desert am primit o baclava. Nu ştiu dacă era făcută în casă sau era cumpărată. Avea gustul obişnuit, deci era bunicică.

Din punctul meu de vedere Pinguin nu poate fi numit restaurant. Nu am găsit nimic special care să-l difetenţieze de restaurantele din complexul studenţesc. Mă refer la Pret, Retro, Roy, sau Ready’s. Sunt neglijenţi când vine vorba de micile detalii: găuri în faţa de masă, pahare pătate, urme de grasime pe farfuriile de decor/suport.

Totuşi o să mă întorc în aprilie ca să le încerc un platou cu mâncare tradiţională libaneză. Meniul zilei a fost 100% românesc (doar fasolea a fost picantă) şi nu m-a impresionat. Sper ca specialităţile libaneze să ma dea pe spate, mai ales că-mi place carnea de miel.

La final am doar o singură concluzie: HTC-ul meu face poze mai bune decât mă aşteptam. 🙂

 

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Pinguin

Acest restaurant s-a închis. Descoperă ce e nou în oraș.

[…] Pinguinul libanez din Timişoara […]

[…] Pinguin din Piaţa Libertăţii şi nu îmi făcuse neapărat o impresie bună. De asemenea, Gură Mare încercase meniul zilei la Restaurantul Pinguin, fără a avea însă ocazia de a le încerca preparatele tradiţionale deoarece s-a ales cu […]

[…] am intrat pentru prima oară într-un restaurant libanez. Numele nu l-ar trăda, se numeşte Pinguinul, dar Doamne, pentru a nu-ştiu-câta oară mi-am dat seama că nu trebuie să judeci o carte după […]

Comentarii

rue

27 March 2010 at 10:07

mancarea libaneza este caracterizata modul direct de preparare: legumele puse direct la gratar sua pe plita, utilizarea de ingrediente hranitoare (fasole, naut, legume proaspte, carne de pui sau miel) si mai ales ar trebui sa aiba un pret convenabil. in standard un restaurant libanez nu sare in evidenta printr-o eleganta deosibita ci prin mancarea, sucurile proaspete si nu in ultimul rand servire si ospitalitate.

    Gură Mare

    27 March 2010 at 14:50

    Mulţam pentru info. rue.

    Din păcate mâncarea nu “prea” a fost libaneză şi la nivel de ospitalitate, restaurantul Pinguin, nu difera cu nimic faţă de fast-food-urile din complexul studenţesc.

    Vedem ce se întâmplă la următoarea vizită. Îmi recomanzi să încerc ceva anume?

    manadreapta

    24 July 2010 at 11:40

    @Gură Mare
    Poti incerca ardei umplut cu forta , oua umplute cu tandretze , dovlecei umpluti cu pasiune , fasole pedepsita ,pulpe de rama la protzap , oua de vaca nebuna …

    Gură Mare

    12 April 2011 at 18:52

    @manadreapta am comandat pt 2.

rue

27 March 2010 at 18:46

iti recomand sa dai click pe numele meu si sa faci scrool down. o sa observi cate ceva.
ciorba asa vine de obicei: f fierbinte. cand vine rece te poti plange. dar de obicei f firbeinte vine de la incalzirea la microunde poate in cazul tau.
daca nu au site… eu sunt in cautarea unei supe de linte traditional arabeasca in care sa pun piper negru macinat si sa storc o lamaie de aia mica si verde. e f hranitoare si gustoasa. la libanezi am ami mancat aripioare de pui, pui dezosat grill, salate de vinete, salate humus si tabuleah. am vazut ca la mall e un fastfood in foodcourt pe colt. o sa mi fac timp odata. ma indoiesc de faptul ca pinguinii ar putea oferi de exemplu carne de camila (gatita).

    Gură Mare

    29 March 2010 at 15:22

    Ciorba era fierbinte de la cuptorul cu microunde.

    Dacă vrei ciorbă linte îţi recomand Restaurant Bosfor. Acolo o să găseşti ospitalitate de nota 10.

    Am încercat să întru pe blogul tău: 404 – pagina solicitată de tine nu e disponibilă.

    Andrei

    29 March 2010 at 15:28

    blogu.lu/rue e liber. 😉

ionut

28 March 2010 at 18:06

am mancat shaorma la libanezii de la mall si e mult mai rea decat cea de la Mado.

    Infidel Gastro

    29 March 2010 at 15:28

    Eu caut ceva cu carne de miel. Sunt sătul de pui în shaorma/kebab, iar ăşti doar cu pui se afişează. Sugestii?

ionut

6 April 2010 at 20:34

cu carne de vita la Donner Expres de la foud court de la mall. dar mie personal nu mi-a placut gustul.

    Infidel Gastro

    7 April 2010 at 22:57

    Dacă este ca cea de la Ali Baba de pe Alba Iulia, mai bine mă lipsesc. Mulţumesc de sugestie! Investigăm 🙂

rue

8 April 2010 at 18:42

tesekkur tesekkur efendi!
ma bucur ca mi ati zis bine de Bosfor. O sa merg acolo curand. In afara de meniul zilei ce alte preturi mai au? este singura oferta ieftina sau sunt mai accesibili in general? nu am mancat supa de linte din august 2007… se fac curand 3 ani.
blogul meu e functional. nu stiu de ce nu ti a mers. poate erau in service. giugiuc! 🙂

    Gură Mare

    8 April 2010 at 18:52

    Au multe delicatese nu doar meniul zilei.

    Eu am mai trecut pe la ei acum câteva săptămâni şi a fost genial.

    Seb

    17 April 2010 at 0:34

    Sal Rue,
    Nu ma refer la meniul zilei.
    Confirm si eu calitatea produselor:
    Originalitate : 10
    Calitate: 9
    Cantitate (ca asa place la romani:) :10
    Pret: 10
    Notele le-am dat comparativ cu oferta de produse care se pot gasi pe piata din Tm.
    Am fost 3 persoane am servit 2 aperitive, 3 feluri de baza, un desert, suc apa, cateva pahare de vin( vreo doua).Nota de plata 120 lei.Mi-e mi se pare foarte ok plus o servire ireprosabila din partea ospataritei nu din punct tehnic cat din punct de vedere al atitudinii( lucru care lipseste mult in etica ospatarilor de pe meleagurile noastre).
    Un mare bonus mi sa parut faptul ca insusi patronul tot schimba pe scrumieri, un alt lucru cam greu de intalnit.)
    Acum partea naspa:
    NU mai aveau Hummus( desi era 8 Martie), nu era in meniu cafea turceasca si nici narghileaua nu functiona.
    De ce am precizat 8 Martie, ca si patron cand stii ca sunt zile festive te aprovizionezi si tu mai bine ca doar in HoReCa e business day :).
    La cafeaua turceasca nu m-am referit la cafeaua normala preparata in mod turcesc(la ibric cum se zice pe la noi) ci la cafeaua lor amestecata cu cardamon and so on..
    Cu narghileaua nu zic ca am murit da terminam seara in stil de pasa ca si asa aveam doua fete faine cu mine ar fi fost un fel de ciresica pe tort pentru mine.
    Apropos de decor sa nu iti iei pe tine toale de firma 🙂 ca nu ai sa te asortezi cu decorul:)(greseala pe care au facut-o si companioanele mele motiv de amusament pentru toata seara, se impodobisera ca doar era 8 MArtie)desi localul se afla “pe Operei” cum se zice la Tm.
    Ps: am ajuns la ei tot prin intermediul Food Crew.
    Pofta Mare si sa ne auzim cu bine.
    Seb.

    Gură Mare

    17 April 2010 at 13:34

    O să merg într-o nouă expediţie la ei.

    Primul review a fost scris de Infidel, el fiind mai blând din fire.

    Să vedem cum se descurca restaurantul Bosfor după ce trece prin furculiţa şi tastarura lu’ Gura Mare.

    Infidel Gastro

    17 April 2010 at 15:07

    Aş, blând! Doar că nu am gura atât de mare 😛

    Seb

    19 April 2010 at 14:42

    Mentionez ca notele pe care le-am acordat produselor nu sunt pentru faptul ca exceleaza ci pentru faptul ca nu gasti pe piata din Tm produsele similare.
    By the way cat costa pe la voi un avatar:))) @Gură Mare

    Gură Mare

    19 April 2010 at 15:29

    @Seb câteva articole pe foodcrew 😉

popescu georgel

11 April 2010 at 0:03

am mancat si eu la pinguinu si e mancarea naspa, iahnie de fasole cu garnitura de orez (nu am mai auzit asa ceva), am incercat toate frigaruile posibile si toate au acelasi gust de carne veche. (am auzit ca se tine carnea in frigidere de cola ca nici frigidere nu au). Si sefu cica se lauda ca e mare bucatar si habar nu are. in bucatarie am vazut o data o doamna blonda cu tigara in mana.(unde s-a mai pomenit sa se fumeze unde se gateste?), restaurantul e jegos, farfuriile murdare. In fast-food am vazut pe unul cu degete negre de murdare care abia se misca, stai o ora pentru un falafel. nu au loc de depozitare a marfii, salatele le tin in vestiar si carnea la dezghetat o tin in masina afara pana se impute si apoi o vinde (ex. hamburgher la 3 lei). asa ca…luati masuri…cred ca omul de servici gateste acolo.

    Infidel Gastro

    12 April 2010 at 10:28

    Întâmplarea a făcut să fac cunoştinţă cu unul dintre ospătari. Am aflat că de când le-a plecat bucătarul libanez în urmă cu câteva luni e un haos total.

    Sursa îmi spune că dacă vei comanda ciorba şi un fel doi cu garnitură rişti să primeşti ciorba şi cartofii pe o farfurie, urmând să apară şi carnea când o da domnul. Chiar mai merită un drum până la ei 🙂

    Gură Mare

    13 April 2010 at 10:01

    @Infidel Gastro & @popescu georgel:

    rectific ce am spus la final de articol. pe mine m-aţi convins să nu mai trec pe la ei.

    anonim(fost angajat)

    13 February 2013 at 19:07

    ce specific are restaurantul? libanez,nu? tu spui ca ai fost curios sa mergi sa mananci?! si tu incerci meniul zilei? mi se pare absurd. mancarea din meniu este pregtita DOAR de bucatarul sef,care este specialist in bucataria libaneza,iraniana si turceasca,el fiind de origine iraniana. salata tabboulle a obtinut locul I in lume ca fiind cea mai buuna salata. timpul de asteptare este mare pentru c mancarea se prepara pe loc,inclusiv gratarele fiind facute pe carbuni. nu mai am nicio treaba cu restaurantul dar vi-l recomand cu incredere pentru ca am vazut tot ce se intampla acolo. si cel mai important: nu se foloseste sare,otet sau ulei de floarea soarelui,condimentele sunt aduse din orient,iar carnea(miel,vita,pui) si legumele sunt aduse in fiecare dimineata fiind proaspete……

Naiada

26 April 2010 at 18:54

Shaworma şi kebap-ul de la ei sunt execrabile. Cele mai oribile pe care le-am mâncat aici în oraş.

Madalina

12 April 2011 at 18:45

Nu stiu daca le-a venit bucatarul pana la urma, dar am fost aseara si am fost absolut impresionata! 12 oameni au mancat vreo 8 feluri diferite plus desert plus bauturi cu 450 RON. SErvirea irepsosabila, doua ospatarite foarte amabile si glumete si vorbeau engleza acceptabil.
Mancarea a fost foarte buna (tava Pinguin a primit cele mai multe voturi, apoi labna cu usturoi si pentru amatori, salata de patrunjel), multa, asezonata frumos….ce sa mai! Am plecat de acolo uberhappy. Minusurile: numele restaurantului, faptul ca la telefon se raspunde mai rarut, site-ul cu meniu fara preturi si faptul ca noi am asteptat o ora pentru toate felurile alea. Dar cand au venit, au venit tata!

    Gură Mare

    12 April 2011 at 18:54

    M-ai facut curios. O sa trec din nou pe la ei. Multam pentru comentariu.

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul