Prânz cu timp de aşteptare la ZAI

Zai
Timișoara

De dimineaţă, draga noastră colegă Nuţi, inspirată de vremea de afară, de soarele care ne zâmbeşte şi de floricelele care se găsesc la mesele de pe terasele din Unirii, a venit cu inspirata idee, acceptată în unanimitate, de a lua prânzul în Piaţa Unirii pe terasă la ZAI.

Zis şi făcut, am pornit la ora prânzului spre terasa ZAI, o terasă drăguţă care are şi un interior pe măsură. Când am ajuns, locul era plin de alţi iubitori de soare şi vreme bună. Am aşteptat puţin până s-a eliberat o masă şi aşa a început aventura noastră.

Terasa Zai Timisoara

Terasa Zai

Am primit meniul destul de repede, dar fiind puţin aglomerat ni s-a dat unul cu promisiunea că în scurt timp vom mai avea parte de încă unul. Cel din urmă nu a mai ajuns dar nu a fost nicio problemă, ne-am descurcat noi și cu unul singur. Ne-am decis să alegem 3 limonade răcoritoare, câte una pentru fiecare. Legat de mâncare, Ratatoullia şi cu mine am ales câte o salată ZAI, iar Nuţi s-a decis pentru nişte paste cu denumire atrăgatoare.

Când am făcut comanda ni s-a spus că durează puţin, de apreciat că am fost avertizate, iar la întrebarea cât, răspunsul a fost: 20-25 minute!

Super am zis noi, numai bine ne luăm doza de vitamina D necesară şi pornim la o serie de discuții de la condimente, excursii, întâmplări, lume, experienţe până vine mâncarea. Și-am tot continuat noi să discutăm cam o oră şi puţin până au ajuns şi cele două salate. Da, da, o oră şi puţin………! Noi am fost mai norocoase, la Nuţi a durat o oră 20 minute, toate acestea în condiţiile în care 80% din lumea de pe terasă nu prea comandase mâncare.

Acum să revenim la salate. În meniu era varianta originală cu rucola, gorgonzola, salată mix, smochine, nuci şi prosciutto crudo. Am cerut să se înlocuiască prosciutto cu ciuperci, iar dorința ni s-a îndeplinit.

Zai

Pranza pe terasa

Combinaţia rezultată a fost una bună, uşoară şi răcoritoare. I-a lipsit puţin dressing-ul, dar am solicitat ulei de măsline şi problema a fost rezolvată. Salata a fost una bună, însă smochinele şi gorgonzola s-au găsit cam greu prin farfurie. Au compensat însă verdeţurile.

Salata Zai pe terasa

Salata Zai

Salata

Dacă salatele au venit aşa greu, nu acelaşi lucru pot spune despre nota de plată, aceasta a sosit rapid în frumoasa şi vesela ei cutiuţă, lucru de admirat la ZAI.

Despre preţuri, ca raport preţ calitate, cred eu că sunt puţin cam ridicate:

  • Salata ZAI – 18 RON;
  • Limonada simplă – 6 RON.

Am mai mâncat la ZAI şi în alte dăţi, atunci când erau mai mici, meniurile erau cu poze şi asta le făcea mai atrăgătoare, servirea era mult mai rapidă, cam într-adevăr 20 minute şi chelnerii mai aerieni, dar plăcuţi.

Una peste alta a fost o ieşire plăcută datorită companiei şi discuţiilor, și vă recomand ZAI pentru băuturile şi răcoritoarele sofisticate (limonada a fost chiar bună), pentru meniul care este mai diferit şi pentru toţi cei care sunt făcuţi cu timp, eu una ştiu clar că doar atunci voi mai merge.

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Zai

Adresă:
Florimund Mercy no.5, Timișoara
Telefon:
Website:

[…] le luăm pe rând cu precizarea că pentru Perniţa Moale (250 g) am fost avertizată că va dura 20 minute până va fi gata, timp care chiar a fost respectat. Timpul a trecut repede, compania fiind […]

[…] altfel, al celor de la Zai. Fetele au ales până la urmă câte o salată Zai despre care Migdala v-a povestit acum ceva timp, iar eu am mers pe varianta de Rigatoni cu ciuperci. La preluarea comenzii, chelnerița ne-a spus, […]

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul