Vrei să mănânci la Daf? Du-te cu timp şi cară-ţi o caserolă cu tine

DAF Junior
Giroc

De atâta timp am tot auzit vorbind lumea despre Daf Junior, încât voiam să ajung neapărat pe acolo. Unde mai pui că a fost o vreme aşa frumoasă că era păcat să nu cauţi un restaurant cu terasă unde să iei masa într-o duminică liniştită…

Deşi planul iniţial era să mergem cu bicicletele, comeseanul meu şi cu mine am ales să luăm maşina până în Giroc, la Daf. Am lăsat-o acolo unde era indicat „Parcare Daf Junior” şi ne-am trezit că nu ştim încotro să o luăm. Am mers înspre o poartă care părea singurul acces vizibil şi ne-am trezit în zona de spaţii funţionale, nu în restaurant. Am mai bâjbâit puţin şi am reuşit să ajungem la terasă. Nu ar fi rău să pună nişte semne care indică direcţia de urmat pentru cei ce ajung prima dată. Asta ca să nu spun că nu e bine gândit complexul şi nu e normal ca vizitatorul să ajungă în acele zone.

Daf Junior Giroc

Am ochit o masă la soare şi ne-am aşezat, aşteptând să vină cineva să debaraseze masa după cei dinaintea noastră şi să ne aducă meniurile. Voi spune din start că aveţi nevoie de multă răbdare dacă vreţi să mâncaţi la Daf. Ce-i drept, terasa avea toate mesele pline. Dar am stat mai mult decât m-am aşteptat să mi se aducă meniul, să îmi ia cineva comanda şi să vină mâncarea (în total – peste o oră). M-am hotărât să iau o ceafă la grătar şi doi mici, cu cartofi cu rozmarin şi salată de murături, plus mujdei, iar comeseanul a luat o porţie de fasole cu ciolan (atenţie – asta cereţi dacă vreţi porţia mai mică; dacă cereţi ciolan cu fasole primiţi ditamai bucata de carne de vreo 1 kg) şi salată de varză murată.

Daf Junior

Meniu Daf Junior

Auzisem că mâncarea este foarte bună, porţiile sunt mari, iar preţurile foarte rezonabile. Din aceste trei zvonuri, sunt întru totul de acord cu unul (mărimea porţiilor), cu celelalte mai puţin. Mâncarea nu e rea deloc, dar sunt multe locuri în Timişoara (şi nu numai) unde am mâncat ceva mai bun. Preţurile nu sunt foarte mari având în vedere cantităţile, dar se adună ceva până îţi iei carne, garnitură, salată şi o băutură. Mâncarea comeseanului mi-a plăcut mai mult decât a mea. Ciolanul era foarte fraged şi gustos, cu un uşor iz afumat, iar mâncarea de fasole era o completare foarte bună. Numai salata de varză murată a fost foarte sărată, comeseanul mărturisind că a băut apă toată ziua după ea.

Pranz pe terasa

Fasole cu ciolan

Micii au fost foarte buni – suculenţi, bine făcuţi, fără zgârciuri şi cu gustul care trebuie. Cartofii la cuptor cu rozmarin au fost şi ei buni, dar ceafa la grătar nu m-a impresionat. Nu ştiu de ce, dar parcă nu avea gustul acela de fum specific cărnii făcute pe grătar. Deşi era destul de fragedă, mi-ar fi plăcut să fie şi mai fragedă. Când l-am întrebat pe ospătar dacă a fost făcută afară pe grătar sau în tigaie, mi-a spus că pe grătar şi m-a întrebat ce m-a făcut să exclam acest lucru. I-am spus că mă aşteptam la alt gust şi mi-a zis că mai demult condimentau carnea mai tare, dar au renunţat la asta în urma cerinţelor clienţilor. Ce legătură există între asta şi faptul că eu nu simţeam gustul de grătar, nu ştiu.

Ceafa de porc si cartofi cu rozmarin

Pranz la Daf

Pe lângă servirea care a lăsat de dorit (s-au perindat mai mulţi chelneri pe la masă, dar de aceea tot a durat mult), am avut o altă supriză neplăcută când a venit vorba de luat mâncare la pachet. Mizând pe faptul că porţiile lor sunt mari şi oamenii nu pot mânca atât, restaurantul taxează 2 Ron per caserolă. E adevărat că am mai văzut această practică şi în alte părţi, dar am întâlnit şi destule restaurante respectabile unde ambalajele sunt gratuite.

Preţuri:

  • Ceafă la grătar – 14 Ron
  • Cartofi cu rozmarin – 6 Ron
  • Mici – 2 Ron bucata (ieftin şi bun!)
  • Fasole cu ciolan – 13 Ron (din nou, ieftin şi bun!)
  • Salata de murături/varză murată – 6 Ron
  • Baghete – 60 Bani bucata
  • Mujdei – 3,5 Ron
  • Caserole – 2 Ron bucata
  • Bere – 5 Ron

Una peste alta, am mâncat bine, am savurat vremea frumoasă pe terasă şi am dus ceva mâncare acasă. Să vedem dacă mai repetăm figura.

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

DAF Junior

Adresă:
Str. Gloria, nr. 5, Giroc
Telefon:
Website:

Comentarii

alina

5 November 2013 at 12:00

Buna!
iti recomand sa mai mergi in alta zi! Eu sunt fan Daf si asa e,a fost un weekend nebun atunci si nu stiu ce au patit( a fost putin personal,s-a întâmplat ceva la bucatarie, lume multa..) dar de obicei sunt extrem de promti, nu stai mai mult de 5 minute pana sa iti primesti bautura si vreo 20 minute pana sa primesti mâncarea! Ciorba lor de văcuță e delicioasa, pomana porcului si tochitura merita toate incercate! Noi am tinut mai multe zile de nastere sau aniversari si pentru 10 persoane nu am avut mai mult de 350 lei de plata pentru 2-3 feluri de mâncare si bautura. Despre caserola nu stiu ce sa zic..2 lei poate e mult dar merita sa iti iei acasă mâncarea buna ce ti-a rămas in farfurie!

    Savarina Savuroasă

    5 November 2013 at 12:18

    Salut, Alina! Multumim pentru feedback 🙂 O sa mai mergem si alta data, probabil ca este asa cum spui tu si au avut o zi mai proasta. S-a intamplat si la alte restaurante pe care le cunosteam bine si despre care stiam ca au, de obicei, o calitate mai buna a serviciilor. Fiind insa prima experienta cu Daf, am ramas putin deceptionata, mai ales dupa cuvintele de lauda pe care le auzisem la adresa lor.
    Cu siguranta o sa incerc ciorba de vacuta si pomana porcului sau tochitura data viitoare cand voi merge la ei, avand in vedere ca le-ai facut asa o recomandare buna. Iar cu caserolele, deja voi sti la ce sa ma astept 🙂

    Nuți Foame

    5 November 2013 at 12:21

    Și eu ultima dată când am fost (zi de sărbătoare, ce-i drept) am așteptat foarte mult după mâncare și servirea a lăsat mult de dorit. Însă pentru că au mâncare ok și o terasă frumoasă, le mai dăm o șansă pe viitor. Și mulțumim frumos Alina pentru feedback. Am notat ce-i de gustat la următoarea vizită. 🙂

Roxana

5 November 2013 at 13:09

Nici mie nu-mi convine că trebuie să aștept atât de mult de fiecare dată dar mâncarea este foarte bună, e unul din restaurantele mele preferate.

    Savarina Savuroasă

    5 November 2013 at 22:09

    Roxana, ne pare rău să auzim că ai trecut şi tu prin aşteptare. Dar sperăm că poate se vor sesiza cei de la Daf şi vor căuta o soluţie pentru a mai scăpa de timpul lung de aşteptare. Noroc că e bună mâncarea, cum ai spus şi tu 🙂

Dan Stoica

31 January 2020 at 21:37

Maine dorim sa mergem cu niste prieteni dragi si cu siguranta va vom impartasi experienta noastra!

    Fishka

    2 February 2020 at 0:23

    Așteptăm cu interes 🙂 merită să fim la zi cu schimbările ce le-au făcut. Enjoy!

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul