Mâncare bună, dar timp lung de așteptare la Restaurant Casa Voastră

Casa Voastră
Timișoara

Am ajuns la restaurant undeva pe la ora 14:00 aproximativ și imediat am putut observa că terasa era destul de plină de lume care comandase meniul zilei, sau era în oraș pentru prânz, la fel ca și noi. Am găsit într-un final o masă într-unul din separeurile existente pe terasă. Mi-a plăcut că era o umbră plăcută, dată de măr și se simțea o adiere ușoară de vânt.

Nu a durat mult și am primit meniul pentru a ne putea hotărâ ce să comandăm.

Îmi place la Restaurant Casa Voastră că au anumite specialități pe care ești sigur că doar la ei le întâlnești. Drept urmare, acele specialități sunt subliniate în meniu printr-un scurtă povestioara, astfel încât să știi mai bine ce comanzi și chiar să vrei să comanzi acel fel.

De data aceasta după ce am pornit la studierea meniului, am revenit la prima hotărâre și anume că vreau pește. Atunci pește să fie. Am ales somon la grătar cu sos mediteranean și piure de spanac. Dar , recunosc, mai îmi trăgea cu ochiu și o ciorbă fără carne și anume Ciorba Minestra Italiană (în descriere era cu cașcaval și legume-combinația ideală pentru mine).

Până să vină bunătățile comandate, am zis să mă bucur de liniștea existentă la terasa restaurantului Casa Voastră și de natura existentă. Am încercat să mă bucur, însă recunosc că sunt puțin supărată de următorul aspect: mi se pare că terasa este lăsată într-o mică stare de degradare. De la deschiderea restaurantului și până acum nu s-a mai făcut nicio investiție și e păcat deoarece locul chiar arată bine și e special. Poate niște fețe de masă mai noi, poate scaune mai recondiționate și umbrele, la fel, recondiționate, cu siguranță ar da alt aer terasei. Așa cum este acum e cam spre distrugere, dar poate la anul se vor lua măsuri.

Separeu Casa Voastra

Terasa  Casa Voastra

Ce aș mai avea de obiectat este în continuare timpul destul de mare de așteptare până la sosirea comenzii. Da, era cam plină terasa, dar tot e mult aproape 50 minute să aștepți.

Trecând peste aceste aspecte și, deși mi s-au lungit urechile de la așteptare, cu ce am fost servită a fost foarte bun, până la urmă a meritat așteptarea.

  • Ciorbă Minestra Italiană

Pot spune că porția e chiar mare, 400 ml e mai mult decât suficient. Ciorba a venit servită într-un castron cu un polonic frumos, din care te serveai în farfurie după bunul plac. Era suficientă cantitate cât să umpli două farfurii și la sfârșit tu să te simți sătul.

Mi-a plăcut că erau toate legumele posibile, care dădeau un gust bun mâncării.  Erau morcovi, păstrânac, leuștean, țelină, zucchini asezonate cu muuuuuulllltttt, mult cașcaval răzuit. Mi-a plăcut combinația și e bine de știu că smântâna clasică din ciorbe poate fi înlocuită cu brio de cașcaval. Dă un gust bun și te duce cu gândul la Italia.

Deși e suficientă porția de supă și te simți sătul, nu puteam spune Nu la felul doi.

Ciorba Casa Voastra

Ciorba si ceaun Casa Voastra

Detaliu Ciorba Casa Voastra

  • Somon la grătar cu sos mediteranean și piure de spanac

Sunt o mare fană de somon, iar când e în combinație cu spanac, sunt de-a dreptul fericită. Somonul a sosit frumos servit, într-un grătar în formă de pește, iar alături era spanacul. Sosul mediteranean a sosit servit în alt recipient. Am apreciat acest detaliu, deoarece poate nu toată lumea vrea și sos. Eu una l-am gustat, mi-a plăcut combinația de roșii cu măsline, măslinele fiind de calitate, dar m-am bucurat separat de somon și spanac.

Despre somon pot spune că era bine făcut, suficient de prăjit, dar totuși suculent. Nu a lipsit lămâia care a accentuat gustul de pește. Spanacul, da, mi-a plăcut. Mi-a plăcut că nu simțeai adaos de făină, era mai crud făcut, fără a fi foarte mărunțit, mai pe gustul meu.

Gratar Casa Voastra

Detaliu Casa Voastra

Spanac cu somon Casa Voastra

Sos mediteranean Casa Voastra

Despre prețuri e doar de bine. Chiar foarte decente și la îndemâna oricui.

  • Ciorbă Minestra Italiană (400 ml): 4,8 Ron;
  • Somon la grătar cu sos mediteranean și piure de spanac (150/50/200 g): 33 Ron.

E în regulă la Restaurant Casa Voastră, deoarece prețurile sunt decente, mâncarea e bună și e multă liniște. Mi-ar plăcea și mai mult dacă s-ar îmbunătăți timpul de servire și dacă terasa s-ar readuce la adevărata ei valoare.

 

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Casa Voastră

Acest restaurant s-a închis. Descoperă ce e nou în oraș.

[…] cu brânză și smântână și tocăniță de vițel. Dacă mai doream să așteptăm, în vreo oră era gata și ciorba de legume. Totul se face la ceaun, în aer liber și bărbații erau bucătarii șefi. […]

[…] accent pe detalii. Deși e un spațiu larg și deschis, parcă fiecare masă are intimitatea ei, nu ești nevoit să auzi ce mai discută și ceilalți. Restaurantul are și două saloane mai mici, deci, clar, există […]

Comentarii

Horeca

21 October 2013 at 10:33

mie mi-a placut mancarea in afara de ciorba (bine…eu sunt si foarte mofturos la ciorbe/supe)

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul