Casa de la Rosa este pentru cei cu timp și gusturi alese

Casa de la Rosa
Timișoara

Când locuiești aproape de un restaurant, cel puțin în cazul meu, atunci parcă tot timpul alegi să mergi la alt restaurant, știind cumva că vei avea timp să ajungi și la acesta. E ca atunci când vizitezi un oraș și ai atâtea poze cu locuri frumoase de acolo fiindcă știi că vei sta doar o anumită perioadă, dar, cu orașul în care stai ai foarte puține momente surprinse.

De multă vreme cochetam cu ideea de a merge la Casa de la Rosa. Într-un final am luat taurul de coarne și am mers.  Mi-a plăcut, așa că am revenit. E ceva, de două ori într-un interval scurt. Fiind două experiențe, pot trage o concluzie finală și să vă spun cum mi se pare.

Restaurantul Casa de la Rosa este situat pe Calea Urseni, nr. 16 B, într-o vilă frumoasă. După cum îi spune și numele, restaurantul are influențe italienești romantice. Aici mă refer la modul de decorare a restaurantului, care este frumos pictat cu flori, are mobilier alb crem și ferestre mari care dau spre o terasă încăpătoare. Totuși, eu vreau să vă spun mai multe despre mâncare, iar, la sfârșit, puteți decide dacă vreți să cunoașteți mai bine restaurantul.

Am ajuns într-o zi de vineri. Aveam rezervarea făcută pentru ora 18:30, dar a trebuit să o amânăm puțin. Am anunțat la restaurant și a fost totul în regulă. Când am ajuns, mă așteptam să fie mai plin restaurantul, dar nu a fost ceva care să mă deranjeze, am cerut meniul și totul s-a desfășurat repede.

Restaurantul are un meniu internațional. Are influențe mediteraneene, dar pot spune că este adaptat destul de bine și cerințelor consumatorilor locali. Se găsesc în meniu și coaste de porc și fasole cu ciolan. După ce am studiat meniul, am ales un somon file la grătar cu legume la grătar, iar, pentru început, un biftec tartar.

Biftec tartar

Am mai mâncat o singură dată așa ceva și eram curioasă cum va fi acum. Mi-a plăcut prima dată când am mâncat și eram curioasă dacă va fi aceeași impresie. Biftecul tartar se face cu carne crudă. Da, mănânci carne crudă. Rețeta originală este cu carne de vită, diferite sosuri pentru a sublinia gustul cărnii, ou(poate fi opțional) și capere. Ce am comandat noi avea capere, deci se întrevedea a fi ceva bun. Mi-ar fi plăcut să fie și niște castraveți murați în compoziție. A venit servit alături de pâine prăjită și unt. Carnea era proaspătă, echilibrat condimentată, dar puțin cam mult sos Worchestershire pus. Cel puțin pentru gustul meu așa a fost. Concluzie finală: e o mâncare sățioasă, care merge foarte bine cu pâine prăjită, parcă e mai ușor de mâncat. E o mâncare pe care eu una o voi comanda rar spre foarte deloc, deoarece mie mi se pare destul de grea. A fost bun Biftecul de aici, soțul meu a fost foarte încântat, acesta a fost verdictul lui final.

Tartar Casa de la Rosa

Somon file și legume la grătar

Prima dată când am fost la Casa de la Rosa, am așteptat destul de mult după mâncare. Am pus-o pe seamă faptului că era destul de plin restaurantul. De data aceasta, am așteptat din nou, destul de mult, deși nu era multă lume în restaurant. Concluzie, e bine să mergi cu timp la Casa de La Rosa. Am așteptat plăcut, deoarece era frumoasă compania, dar totuși s-a simțit timpul de așteptare. A sosit și somonul. Din punctul meu de vedere a fost cam prea prăjit, chiar spre ars. Am eliminat stratul inferior și a fost totul în regulă. Mi-ar fi plăcut să fie mai mulți dovlecei care să înlocuiască roșia din farfurie. Știu că ține de gust, dar pentru mine așa ar fi fost perfect. Una peste alta a fost bun, dar nu să mă dea pe spate. Știu, nici alegerea n-a fost wow. Prima dată am comandat pui cu creveți și îi recomand. Data viitoare știu ce iau.

Somon File Casa de la ROsa

Prețuri și servire

De fiecare dată când am fost, servirea a fost una chiar plăcut de amabilă și cu orientare spre client. Din punctul meu de vedere ce ar trebui puțin îmbunătățit este timpul de servire a preparatelor.
Pentru ce am comandat prețurile sunt următoarele:
– Biftec tartar (150 g): 29 Lei;
– Somon File la grătar (200 g): 29 Lei;
– Legume la grătar (150 g): 11 Lei.
Pentru mine Casa de La Rosa este genul de restaurant unde mergi dacă vrei să ai o seară liniștită, e genul de restaurant unde mergi cu timp, e genul de restaurant romantic, care sau îți place cum e amenajat, sau nu. Eu una m-am simțit bine de fiecare dată și voi mai trece pe acolo. Voi ce părere aveți despre restaurant?

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Casa de la Rosa

Adresă:
Calea Urseni, nr.16B
Telefon:

[…] aperitiv, eu iau un tartar de ton cu somon, iar unul dintre companioni, o supă cremă de dovleac cu gorgonzola și chorizo. […]

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul