Răsfăț matinal pentru simțuri la Olivo Caffe

Olivo Caffe
Cluj Napoca

Orice zi bună se cunoaște de dimineață. Dacă ajungi într-un local frumos, mai și mănânci un mic dejun delicios, aș zice că ziua ta a are potențial mare să fie extraordinară. Turiști fiind într-un oraș mare și frumos opțiunile sunt foarte multe. Totuși avem noroc să mai primim și recomandări din când în când. Plimbându-ne prin centru am trecut prin fața Olivo Caffe, moment în care mi-am amintit că cineva ne spusese pe Facebook că trebuie napărat să trecem pe aici. Așa am și făcut! Patru fete cucuiete, somoroase și înfometate, am trecut pragul bistroului care aparent făcea deja furori prin Cluj.

Vă spun sincer că m-a șocat puțin dimensiunea localului, mă sșteptam să fie mult mai mare. Felicitări fotografului, a făcut treabă bună! Am trecut peste și ne-a așezat la masă. Un chelner tânăr ne-a întâmpinat cu meniul, ne-a zâmbit frumos și s-a retras.

Interior Olivo Caffe

Am răsfoi puțin, am mai admirat și peisajul din bulevard și ne-am decis să începem ziua cu nelipsita cafea. Am comandat un cappuccino, un almond latte, un pumpkin latte, o ciocolată caldă și un fresh de portocale cu morcov. Au sosit imediat, frumoase foc. Cafelele sunt servite pe o tavă de lemn, inscripționată cu numele bistro-ului, cu două cubulețe de zahăr și o cană deosebită, cu mesaje ascunse.

Almond Latte

Capuccino

Cafeaua în sine este foarte bună, spumoasă și îți trezește instant simțurile. Mi-ar fi plăcut totuși ca gustul aromelor să fie ceva mai intens, fiind vorba de specialități, aromele ar fi trebuit să fie sesizabilă de la prima înghițitură.

Micul dejun la Olivo Caffe

Impresionate fiind de cât de bine arătau ceșcuțele astea la noi pe Instagram, am așteptat nerăbdătoare să vedem cum va arăta mâncarea. Am comandat două frittatas și un sandwich cu piept de pui. La fitatta am putut fiecare să ne-o personalizăm după bunul plac, alegând 4 ingrediente. Așadar am adăugat prosciutto, roșii cherry, ardei și parmesan. A ieșit… o nebunie! Și să nu aud că e doar o omletă banală, pentru că nu e așa! A venit însoțită și de niște sosuri grozave de roșii cu mirodenii, am avut și niște felii de baghetă proaspătă… am devorat tot în câteva minute.

Fritatta Olivos

Sos pentru Fritatta

Înainte de a comanda sandwich-ul de pui, una dintre prietenele mele a întrebat dacă e cu pastramă și i s-a spus că nu. Când a venit, am văzut că avusese dreptate, era cu șuncă de pui. Nu a fost ce ne-a așteptat, pentru că am fi vrut să fie cu piept de pui gătit proaspăt, dar a fost bun și așa. O combinație simplă de cașcaval, roșii, salată și șuncă de pui, sățios, proaspăt dar nu neapărat impresionant. În special nu lângă tigaia cu fitatta fierbinte care mirosea grozav.

Chicken Sandwich

Legat de servire și localul în sine, vă pot spune că în afară de faptul că se fumează în local, e impecabil. Baia e cochetă și curată, ospătarii amabili și zâmbitori, decorul frumos, dar spațiul puțin cam înghesuit. Cu muzică bună pe fundal și destul de aglomerat, micuțul bistro are un aer urban foarte chic și elegant. Și dacă nu sunteți impreionați de asta, noi vă recomandăm să încercați câteva preparate din meniu și veți fi convinși. Iar dacă vă întrebați cam care sunt prețurile pe aici, aruncați o privire peste consumația noastră:

  • cappucino – 8,5 lei;
  • almond latte – 12 lei;
  • pumpkin latte – 12,5 lei;
  • fresh – 10,9 lei;
  • hot chocolate – 10,5 lei;
  • fritatta – 13 lei + 1 leu (pt fiecare ingredient);
  • chicken sandwich – 7,5 lei.

Aveți și alte povești despre Olivo Caffe, scrieți-le în secțiunea de comentarii.

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Olivo Caffe

Adresă:
B-dul Eroilor nr.7, Cluj-Napoca
Telefon:
Website:

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul