Brioșe de cacao cu bezea

Printează | Email

Un mix de dulce, acrișor și amărui care te cucerește de la prima îmbucătură.

briosa bezea sectiune

Număr porții:

24

Timp pregătire:

40 min.

Timp gătire:

30 min.

Timp total:

o oră și 10 minute

Ingredinte

Brioșe:
4 ouă
100 g unt
200 g făină
30 amidon Gustin
200 g zahar pudră
20 ml ulei
200 ml smântână de frișcă
1 plic praf de copt
50 g cacao
aprox. 50 ml lapte
1 borcan de gem de piersici
Bezea:
4 albușuri de ou
100 g zahăr
80 g de ciocolată neagra (70-80% cacao)
1 lingură de Nutella
50 ml lapte

Instrucțiuni

  • se combină ingredientele uscate: făină, amidonul, cacao și praful de copt;
  • separat se bate untul cu mixerul;
  • se incorporează zahărul pudră;
  • se adaugă în compoziție câte un ou;
  • se adaugă uleiul;
  • după ce compoziția e omogenă adăugăm smântâna lichidă și amestecul uscat (puteți adăuga cate puțin să nu vă sară ingredientele când începeți să mixați);
  • după ce ați obținut compoziția finală, adăugați puțin lapte pentru a fi mai lichidă, ea trebuie să curgă gros de pe spiralele mixerului;
  • plasați hârtia de brioșe în forme și adăugați o lingură plină de aluat în fiecare formă;
  • dați tava la cuptor la foc mix timp de 5-10 minute, până când vedeți că începe puțin să crească;
  • scoateți tava și adăugați în fiecare formă o linguriță de gem;
  • umpleți formele cu aluat și dați din nou la coptor până se fac cu totul;
  • între timp bateți albușurile spumă și incorporați treptat tot zahărul;
  • băgați spuma într-o pungă de ornat;
  • scoateți brioșele din cuptor și cat încă sunt calde puneți spuma de bezea peste
  • mai lăsati aprox. 5 minute la cuptor, până când vedeți că bezeaua începe să fie mai aurie;

bezea la cuptor

  • scoateți brioșele și lăsați-le la răcit;
  • între timp topiți ciocolata la bain marie;
  • când e topită, adăugați lingura de Nutella;
  • opriți focul și incorporați laptele;
  • în cazul în care după adăugarea laptelui, ciocolata nu mai este lichidă ci ca o budincă, adăugați câțiva stropi de apă și amestecați bine;
  • turnați ciocolata topită într-o ceașcă de cafea;
  • după ce brioșele sunt reci, scufundați-le în ciocolata cu partea de sus în josbriose cu ciocolata
  • așezați-le pe o tavă și dați-le la frigider până când se întărește ciocolata.
  • Poftă mare! 🙂

briosa cu bezea

 

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest2

Comentarii

Flo

7 January 2015 at 13:12

Ce bine arata!

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul