În ogradă la Oxford, în Complex

Oxford
Timișoara

Complexul studențesc din Timișoara colcăie de fast-food, de shaorma, de terase kitsch, și de restaurante gen cantină. În condițiile astea, e mai greu să te faci remarcat ca și local, dar mai ca și mâncare și servicii. Totuși, restaurantul Oxford, iese din tipar, dacă nu ca și aspect, atunci cu siguranță pentru preparatele lor.

Situat pe Daliei nr. 4, într-o casă proaspăt renovată, restaurantul te întâmpină cu un aspect comercial încă de la intrare. Aspectul acela tipic de pub în care microbiștii vin și se uită la meciuri, și se manifestă cu urlete sugestive. Pub-ul în care vii la o bere cu un grup mare de prieteni. Mese încăpătoare cu bănci de lemn, umbrele mari Carlsberg, lămpi pe margine. Decent, nimic de zis. De fapt și sigla, situată cu mândrie la intrare ne zice Pub & Food, Drink & Fun, și Best Place in Town, ca să ne lămurească pe deplin unde ne aflăm.

Venisem în Complex cu intenția de a mânca o salată ușoară undeva pe o terasă, iar Oxford părea o alternativă la localurile de duzină. Terasa dinspre stradă era complet goală, însă ocolind casa, am pătruns într-o terasă interioară, mult mai mare, unde era de fapt toată clientela. Întâmplarea face că am nimerit exact într-o seară când era meci, așa că toată lumea era cu privirile ațintite într-o plasmă imensă. Ne așezăm la o masă mai retrasă. Decorul același – mesele mari erau comode, curate, lămpile îi dădeau un aspect ok, doar niște pomuleți de plastic stricau toată armonia.

Între timp îi urmăream pe chelneri cum se plimbau țanțoși de la o masă la alta, așteptând să poposeasca unul și pe la noi cu un meniu. Toți erau la asorteu: cămașă albă, pantaloni în carouri și bretele – că doar eram la Oxford! Dupa aproximativ 10 minute, apare și un chelner politicos cu un meniu.

Meniul mi-a lăsat o impresie plăcută: preparatele erau numeroase, unele dintre ele chiar deosebite ( de exemplu Salată de pui roquefort, Salată cu ciuperci gratinate), cu explicații detaliate despre ingrediente, cu alte cuvinte aveam de unde alege. Era un meniu ca la carte, începând cu aperitive, ciorbe, felul principal, salate, deserturi. Am ales o Salată grecească , iar comesenii au comandat Salată proaspătă mixtă. Fiind însetați am ales o apă plată.

Salatele s-au lăsat însă așteptate, mai bine de 20 de minute. Însă când le-am văzut, nu mi-a mai păsat. Sugestia de prezentare făcea salata să arate foarte delicios: pe un strat de salată verde combinată cu salată creață, erau tăiate foarte îngrijit roșii, castraveți, ardei, ceapă, măsline negre și verzi, o bucată generoasă de brânză feta deasupra. Salata mixtă arăta și mai delicios: avea în plus ouă, sos de brânză albastră, crutoane. Porția era foarte mare, servită pe o farfurie încăpătoare, numai bună pentru o cină ușoară la o oră înaintată. Iar gustul – echilibru perfect între condimente, nu a trebuit să mai adaug nimic.

Nota de plată s-a făcut și ea așteptată, iar prețul echilibrat condimentat. Salata a fost nici mai mult nici mai puțin de 14 Lei, dar erau și alte salate mai pretențioase pe meniu care săreau de 20 Lei. Astfel, 3 persoane care au consumat 3 salate și băuturi de genul apă și un fresh, au fost ușurate de aproximativ 70 Lei. Cam mult pentru o mică gustare de vineri seara, nu-i așa?

Prețul, raportat la calitatea mâncării, la aspect și la mărimea porției nu a fost neapărat mare, însă snobismul și-a spus cuvântul în cazul băuturilor ( 4, 6 Lei apă plată 330 ml, în complex?).

În orice caz, dacă sunteți în complex și vreți o mâncăre aspectuoasă și gustoasă, servită frumos și decent, puteți trece cu încredere pe la Oxford, chiar dacă veți plăti mai mult. Eu cel puțin vreau să le încerc micul dejun, pentru că arată tare bine.

Ce alte localuri decente mai știți prin complex?

[fblike]

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Oxford

Adresă:
Str Daliei, nr 4
Telefon:
Website:

[…] din ele este chiar Oxford Pub la care mai fusesem o singură dată, mai demult prin facultate şi am zis că n-ar strica să văd […]

Comentarii

Dani

31 August 2011 at 13:41

Nu stiu cum era anul trecut dar anul acesta eu am devenit un mare, mare fan al localului. Mancarea este excelenta si servirea ireprosabila. Recomand locul calduros, eu zic ca merita un nou review 🙂

    Infidel Gastro

    31 August 2011 at 14:45

    Mulţumim de pont, Dani! Ce ne recomanzi să încercăm pe când mergem din nou la ei?

Dani

1 September 2011 at 10:36

Eu il prefer pentru meniul zilei 19 lei pentru felul 1 + felul 2 (un pic scump, dar merita). Am mai mancat si salate, feluri principale, de toate. Portile sunt mari si frumos ornate. Sunt un client frecvent al restaurantelor din Timisoara, si mi se pare ca Oxford-ul este in top 5 daca i-au in considerare mancare + promptitudinea serviri + gradul de ocupare(nu imi plac locurile aglomerate gen: Nora, Casa cu Flori, etc)

Andreea S

9 October 2013 at 9:14

Pentru ca patania de la Oxford e mult prea “tare” sa o descriu in cuvinte putine iata review-ul meu. Daca e TLTR atunci rezumatul este: Este ultima data cand mai merg la Oxford.

Ieri, impreuna cu ai mei dragi colegi ne-am facut curaj sa mergem sa mancam din nou la magnificul Oxford.
Tura trecuta a fost un dezastru (asteptat dupa mancare o vesnicie, un ospatar cu atitudine care uita constant sa imi aduca sucul) dar na.. am zis ca poate mai merita o sansa.

Totul a inceput promitator, trece ospatarul pe langa noi like there is no tomorrow, de parca am fi fost din sticla. Intr-un final ne dovedim a fi interesanti, ceva sursa de bascis. Vine ne lasa meniurile, comandam ceva de baut, apoi si de mancare si pleaca. Pana sa plece ma pune necuratul sa-l intreb daca salata Oxford are legume proaspete sau gatite (avea si couscous si m-am gandit ca exista posibilitatea sa fie si legumele gatite), reactia lui plina de aroganta : “proaspete ca doar e salata”. Ok..numai in lumea mea imaginara exista salate calde.. Am zis ca nu are rost sa risc si am comandat altceva.

Nu am comandat mare smecherie: o ciorba, niste mici, cartofi prajiti si un piept de pui invelit in pancetta. Asteptam…asteptam…asteptam… terminam cafelele, fumam vreo 4-5 tigari… am vizionat si un documentar despre ceva ursi polari iar intr-un final apare ciorba colegei mele.

Dupa vreo 10 min apar si micii colegului meu cu un invitat surpriza…un carnat. Explicatia nici ca poate sa fie mai simpla: un mic, saracul, era ars. Acest mic ars s-a transformat ca prin minune in 3 mici arsi – erau strategic pusi in farfurie cu fata nearsa in sus, PR nu gluma.

Mai stam 5-7 min asa… si ca sa vezi, fericire mare, vine si mancarea mea…sau mai bine zis a altuia…ceva salata cu piept de pui, niste rosii suculente si un pesto delicios. Nu apuc sa iau si eu doua guri..ca sare ospatarul ca ars (poate el a ars si micii) sa imi ia farfuria din fata. Mi-a gresit comanda.

Ii spun sa o lase daca tot mi-a adus-o ca.. na.. am apucat sa mananc din ea..iar vazand ce farfurie imi intindea..greseala lui mi se parea mai delicioasa. El nu si nu.. pt ca este o diferenta de pret. In fine, imi zic… sa o ia, daca tot insista atat.
Stiu , am fost nesimtita ca am mancat din mancarea altuia asezata atat de gratios in fata mea, dar daca ar fi durat mai putin adusul mancarii poate nu uitam ce am comandat.

Pe noua farfurie mi-a adus un piept de pui invelit in prosciutto crudo, care nu mai era crudo, era ars pt ca.. fuck good cooking, niste cartofi la cuptor (aia chiar au fost buni – laude bucatarului ca he didn’t fuck them up) si niste legume parca scoase din ciorba colegei mele.

En fine… am mancat noi ce am putut, am cerut si nota iar ospatarul nostru, fire glumeata cum il stiam de tura trecuta, ne intreaba foarte natural daca ne-a placut… ?!?!?!?! apoi se uita cu ochii lui blajini, plini de parere de rau la mine si zice: “tie sigur nu ti-a placut..” Well.. mi-ar fi placut o mai buna servire, o mancare nearsa si daca tot o da in bara in cel mai nesimtit stil atunci macar sa isi stearga zambetul acela minunat de pe fata. Deci no more Oxford for me!

PS: daca salata din care am apucat sa mananc a ajuns la altcineva in fata.. doresc sa stie ca am toate analizele la zi si sunt bune 🙂

    Migdala Sarata

    9 October 2013 at 9:25

    Te inteleg perfect. Personal, chelnerii de la Oxford mi se par de o maxima impertinenta, mai ca iti vine sa ii pui la masa si sa ii servesti tu, cred ca asta si asteapta. Pacat de felurile de mancare, unele sunt chiar bune. Eu am cam renuntat sa mai merg acolo deoarece cand iesi in oras parca nu ai chef sa suporti ifosele si aerele de mari vedete a tuturor ospatarilor.

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul